Co je to grethin, hormon hormonu

Potraviny - základní lidská potřeba. Tělo signalizuje nedostatek živin, nedostatek energie se smyslem pro hlad. Tato tělesná reakce poskytuje hormonální mříž. Čím vyšší je potřeba potravin, čím aktivnější se sekrece látky vyskytuje. To není jediný dopad "hrb hladu".

Gormonské funkce

O existenci Hormon Hunger V roce 1999 to stalo známý. To odkazuje na aktivní peptidy (proteiny). Název látky překládá "růst". Většina látky se syntetizuje sliznickou membránou žaludku, v menším množství, které produkuje jemný střevo, hypotalamus a jiné orgány.

Grelin a leptin - propojené hormony, které regulují potravinové signály. Jeho hlavní projevy - hlad a sytost. S dlouhým nedostatkem potravy se úroveň greninového hormonu zvyšuje, po jídle se jeho sekrece zastaví. Smysl pro nasycení člověka je již pod působením jiné účinné látky - leptin.

Funkce hormonu nejsou omezeny na excitaci chuti k jídlu. Léčivá látka má všestranný účinek:

  • zodpovědný za distribuci energie;
  • koordinuje peristalici gastrointestinálního traktu;
  • ovlivňuje sacharid a mastný;
  • potlačuje činnost sexuálního systému;
  • Rozšiřuje cévy a stabilizuje tlak;
  • reguluje cirkadian (denně) biorytmy;
  • ovlivňuje sekreční činnost pankreatu;
  • má kardioprotektivní akci;
  • zabraňuje rozvoji neoplazmů;
  • účastní se imunitních reakcí;
  • Výroba jiných hormonů je ovlivněna - prolaktin, adrenokortikotropní, antidiuretic, růstový hormon, dopamin.

Grejn a Leptin

Pocit hlad, akční mechanismus

Když je žaludek prázdný, zvyšování úrovně velkých. Receptory v mozku vnímají tento signál, je formována odpověď - pocity hladů vznikají (objeví se chuť k jídlu). Aktivní peptid se nazývá indikátor energetického schodku.

Studium účinné látky pokračuje v přítomnosti. Vědci hledají způsoby, jak ovládat hormon, aby pomohli lidem trpícím poruchami potravin. Mechanismus účinku tohoto peptidu není možné zvážit z spojení s leptinem. Receptory, které vnímají signály, o hlad a nasycení, totéž, takže obě látky se podílejí na regulaci homeostázy (stálost vnitřního prostředí).

Obezita a anorexie

Tělo je velmi důležité mezi gletinovou a leptinovou rovnováhou. Dosud bylo vyvinuto mnoho extrémních diet, aby se rychle vedlo ve formě. Bohužel, místo správného životního stylu, většina nemohou popírat v kulinářských excerech, a pak začíná silnou váhou.

Dieta, která omezuje kalorium způsobí, že tělo vytvoří obrovské množství látky stimulující chuť k jídlu, zatímco Sekreace nasycení hormonu snižuje na minimum. I když se váha podařilo efektivně snížit, bude nerovnováha těchto hormonů udržována po dlouhou dobu jako ochrannou reakcí.

Některé množství tukové tkáně a doba trvání konzervace tohoto ukazatele určuje bod pohodlí pro tělo. Jedná se o individuální hodnotu. Hubnutí - odchylka od obvyklého pohodlí samotného těla. Tělo zpomaluje metabolismus, vysoký obsah leptinu pomáhá udržovat tuk, takže v procesu ztráty hmotnosti je pozorováno, když se hmotnost stojí na místě. Extrémní dieta napodobuje nejsilnější hlad, leptin se snižuje, zvyšuje se grelin. To vede ke stresu a členění.

Hmotnost

Prodloužená nerovnováha ve směru snížení nasycení hormonu nevyhnutelně vede k obezitě. Při krmení potravy v žaludku se sekrece Grehyna postupně snižuje. Na samém počátku je jídlo ještě hrál chuť k jídlu, pod akcí látky, člověk těší jídlo, ovlivňuje její vnímání, což způsobuje, že touha jíst více a náhodně. Před přijetím reakce nasycení trvá přibližně 20 minut.

U pacientů s nervovou anorexií Úroveň grelinu je velmi vysoká Ve srovnání s tenkými lidmi, jejichž hmotnost je v normální. Takový jev je paradoxně s nejpřísnější omezením potravy. Lékaři nazývají tuto reakci "Drelin-specifický odpor". Vzhledem k nedostatku živin porušil metabolické procesy, reflektorové signály, hormonální regulace, takže pacienti necítí hladoví pocity.

Imunitní systém

V buňkách imunitního systému byly detekovány mravné receptory. To dává důvod hovořit o imunoregulačních vlastnostech hormonu. Experimentálně prokázal silný protizánětlivý účinek mravenců. Se zavedením látky v krvi laboratorních zvířat s určitými patologiemi bylo pozorováno snížení zánětu kloubů, ledviny. Existuje předpoklad, že velký je schopen zabránit kardiometabolickým poruchám způsobeným systémovým zánětlivým procesem.

Hormonální hormony receptory se nacházejí ve svalové skořepině srdce a ve stěnách velkých krevních cév. Je popsána působení v krevním systému. Injekce hormonu zvyšují emise srdce, zlepšují funkci srdce.

Jak downgrade úroveň grelinu?

Provádění jednoduchých pravidel pomůže dosáhnout optimální úrovně velkého, udržení zdraví a mít vynikající fyzickou formu:

  1. Interval mezi jídly by neměl překročit 3 hodiny. Aktivní sekrece hormonu začíná po úplné devastaci žaludku.
  2. Sledujte objem částí. Silnější žaludek se táhne, tím větší je hrb hladu vylučuje jeho sliznickou membránu.
  3. Používat produkty, které jsou dlouho zpožděny v žaludku, aniž by to poškodilo. Mluvíme o hustých koktejlech a puree polévkách.
  4. Balance Skvělé a leptin podporuje normální střevní mikroflóru. Pro její zdraví jsou potřeba probiotika (produkty a přípravky obsahující živé kultury prospěšných bakterií) a prebiotika (potravinářské složky, které jsou nezbytné pro život intestinálních mikroorganismů). První skupina zahrnuje Sauerová zelenina, produkty kyseliny mléčné, přírodní kvas. Na druhou cibuli, česnek, banány.
  5. Nižší chuť k jídlu (zejména ve večerních hodinách) pomůže produktům bohatým omega-3. Přispívají k syntéze cholecystock (hormon, ohromující hlad). Jedná se o vejce, mořské plody, lněné semena, olivový olej.
  6. Nerovnováhy hormony hladové a sytosti způsobuje velké množství mastných výrobků, sladkostí, cukrovinek.
  7. Fruktóza přispívá k aktivní generaci erletinu a zpomaluje sekreci leptinu, způsobuje "brutální" chuť k jídlu. Je nutné minimalizovat produkty a nápoje obsahující tento monosacharid.
  8. Vyhnout se stresu. Ve stresující situaci je úroveň velkého zesílení intenzivnější, což může vést k nekontrolovanému hlad.
  9. Kurva. Nedostatek spánku způsobuje růst sekrece Grelin a low-leptin.
  10. Ne hladovět. Tvrdé řezání kalorií způsobuje hormonální nerovnováhu, přejídání a přírůstek hmotnosti.

  • Vědci Oxfordské univerzity přišli k závěru, že se objevily děti, které jsou krmeny jako pocit hlad, jsou intelektuálně vyvinuty než ty, které jedí v potravinách na harmonogramu.
  • Výzkumníci Yale School of Medicine dospěl k závěru, že vysoká koncentrace gretinu zlepšuje vnímání informací a paměti, a proto efektivněji školení na relativně prázdném žaludku.
  • S silným mozkovým stresem chrání GHRELIN proti vývoji deprese.
  • Stres zvyšuje hlad, ale Ghrelin snižuje úroveň úzkosti, stimulující výrobu dopaminu.