Endorfiny, přebytek a hormonální deficit

Endorfiny (v angličtině). Endorphin) je skupina látek podobných opiate, které jsou vyráběny v mozkových neuronech, provádějí funkci redukce bolesti a ovlivňují emocionální stav osoby.

Endorfinový hormon je syntetizován z látky beta lipotrofinu, která se vyrábí v hypofýze. Hippocampus reguluje endorfiny, řídí vývoj a množství v závislosti na situaci. Tyto látky nazývají hormonu radosti, i když endorfiny nepřímo ovlivňují stav euforie, náhlý pocit štěstí a potěšení.

Funkce

Endorfiny regulují emocionální pozadí žen, tak mužů. Hrají důležitou roli v odolnosti proti stresu. Endorfinové emise snižují citlivost bolesti, interakci s receptory nervového systému opididide, čímž dává čas přizpůsobit tělo k bolesti.

Endorfiny blokují slabou bolest. Morfin je schopen blokovat téměř jakoukoliv bolest. Když je návyková s drogou, tělo je nezávisle schopno řešit bolest.

Hormonální efekt je srovnatelný s opioidními léky jako morfin, heroin, metadon. Endorfiny tak nesou ochrannou funkci, což pomáhá tělu opustit stres fyziologický způsob.

Medicína opium v ​​jar

Endorfiny zlepšují práci kardiovaskulárního systému, pozitivní vliv na centrální nervový systém, čímž se zvyšuje dílo mozku. A také ovlivnit funkci endokrinních žláz, zvyšující jejich funkční aktivitu.

DostatečnýOlrope endorfinu vede ke zlepšení všech systémů organismu, přispívající k regeneraci orgánů, zlepšení pohody a udržení mládeže.

Snížené úrovně endorfinu

V éře kompletní urbanizace je člověk často dokován s nedostatkem endorfinu v krvi, to se projevuje nejen k rozpadu nálady, ale také výrazné podrážděnosti, agresivita. Vážné pracovní dny, zejména v podzimní době přispívá k tomu. Takoví lidé vypadají nervózní, znepokojeni, rychle se unaví.

Špatná nálada, rozrušená dívka

Stresové situace špatně tolerují a nemohou najít cestu z této pozice, nejčastěji do deprese. Lidé s nevýhodou endorfinů nemohou dostatečně ocenit důležité okamžiky jejich životů. Náchylný k konfliktům, které jsou nejčastěji silné. Činnost mozku se zhoršuje, čímž snižuje paměť, kognitivní funkce, pozornost, praktické dovednosti jsou zapomenuty, nízká koncentrace v případě.

Důvodem tohoto stavu může být Fyziologické nebo patologické poruchy endorfinů nebo v důsledku nadměrného zásobu výrobků, které způsobují endorfinový nárůst, jako je čokoláda, zmrzlina, sladká soda, alkohol.

Přebytečné endorfiny

Vzhledem k tomu, že endorfiny se podílejí na regulaci emocionálního zázemí, přebytek způsobuje stav euforie. V některých případech se euforie projevuje ztrátou kontroly nad sebou, krátkodobou ztrátou paměti. Může způsobit hysterii, která je vyjádřena smíchem se slzami.

V mokré duše

Tato podmínka je mimořádně vzácná, spíše než nedostatek endorfinů. Přepracování radostního hormonu se zpracuje s odstraňováním stimulu, což způsobuje přebytečný splash látek.

Jak způsobit překlopení endorfinu?

S nedostatečnou stimulací hypotalamu nebo dojít k vyčerpání Snížení celkové úrovně endorfinů v krvi. Existuje několik způsobů Zvýšit Stupeň endorfinu, může být jak fyziologické, tak léky.

Pro zvýšení produkce endorfinů přidejte ovoce, jako jsou pomeranče, jablka, jahody, granátové jablko na vaši stravu. Mořské plody, jako jsou mušle, krevety přispívají k produkci radostního hormonu. Také cayenne pepř, chilli pepper, ostrý koření.

Oblíbená hudba se může stát dobrou terapií v problému s nedostatkem endorfinu. Je důležité, aby horlivý, protože pokud je poslech hudby velmi často, bude závislý na tomto typu terapie a v budoucnu to nezpůsobí endorfin.

Fyzická námaha jako běh, plavání, tenis nebo jiné sporty způsobuje útok radosti hormonu, který nejen posiluje vaše zdraví, ale také zlepšuje mozkové práce. Tanec, výkres, hra na hudebních nástrojích také přispívá k překonání poklesu endorfinů.

Tanec v lese, zvyšování dopaminu a endorfinů

Mimo jiné se úroveň endorfinů zvyšuje s pozitivním nastavením v každém případě, pro které byste nebrali. Kromě toho komunikace s blízkými, přáteli nebo milovanými zvýší hladinu hormonu hormonu. Stejná akce má dobrou knihu nebo film.

Zdravotní způsob, jak zvýšit počet endorfinů je zavedení jejich syntetického analogu. Jejich přijetí je přísně kontrolováno specialistou v této oblasti.

Klinické metody zvyšujících se endorfinů v krvi aplikují terapii TPP. Transcraniální elektrická stimulace - první a jedinečný způsob léčby, která působí přes neinvazivní elektrickou stimulaci antinokroudových konstrukcí. Terapie TPP selektivně a striktně dávkována aktivuje hypotalamus, který produkuje endogenní látky.

Pomocí zvýšení syntézy endogenních opioidních peptidů se zlepšuje činnost imuno-neuro-endokrinní funkce. Pulzní elektrická expozice přes elektrody spadá na mateřské procesy, aktivaci struktury endogenních polypeptidů.

Abstraktní design

Tato terapie je jednou z jediného, ​​který je schopen stimulovat výrobu endorfinů, ale ne příliš časté na klinice, a většina z nového vývoje této techniky v klinické studii.