Vakcína proti rakovině děložního čípku

Cervikální rakovina na různých globálních statistikách se řadí na třetí po karcinomu rakoviny prsou a střev na ženy po celém světě. Mezi gynekologickými pacienty severní Afriky a Střední Ameriky je rakovina děložního hrdla na prvním místě mezi všemi případy maligních nádorů u žen, což je z velké části způsobeno nedostatkem příležitostí pro včasné screening a očkování.

Cervikální rakovina v současné fázi vývoje medicíny je potenciál nejvíce preventivní formy mezi společnými typy karcinia s dlouhou pre-statickou stadou. To bylo dosažitelné díky vytvoření vakcíny proti rakovině děložního čípku. Kromě toho screening získává obrovský význam při snižování výskytu a úmrtnosti. Vzhledem k širokému šíření moderních diagnostických programů v rozvinutých zemích bylo možné snížit počet případů rakoviny 7krát.

Vakcinoproprophilaxia a cytologická diagnostika jsou nejúčinnější přístupy při snižování výskytu Cervikální rakoviny.

Screening na par s vakcínou proti rakovině bude umožněno překonat onemocnění, ale bohužel ne všechny země mohou umožnit zavedení těchto metod do mas. Aby se dosáhlo požadovaného výsledku snížit výskyt skříně děložního dělohy dělohy, by mělo být pokrytí diagnostických cervikálních screeningových metod alespoň 80% populace.

V evropských zemích, krční rakovina mezi všemi maligními nádory u žen zaujímá 5. místo, které je způsobeno dostupností účinných lékařských programů, diagnostických studií, které detekují nebezpečnou patologii na předsudkové fázi. Ve Velké Británii se řadení onemocnění řadí 11. a je 2% všech typů rakoviny v ženské polovině obyvatelstva. Kromě toho, kromě zavedení screeningu ve hmotě, existuje povinná očkování dívek očkováním proti rakovině děložního hrdla, schválené a kompetentně podávání vakcín a chlapců, jako potenciální budoucí zdroje infekce.

Světová zdravotnická organizace doporučuje včetně karcinomové vakcíny děložního čípku do národních kalendářů vakcinace do všech zemí.

Příčiny rakoviny děložního čípku

Na začátku 21. století se vědci podařilo dokázat vztah mezi infikovanými určitými typy lidského papilloma viru a vývojem klece děložního oddělení dělohy dělohy. Asi 100 hpv kmenů jsou dobře známé a studovány, ale zopakovací čípek může způsobit 16, 18, 31, 33, 35, 39, 45, 59, 68, 64, 70, 59, 68, 64, 70. S laboratorním studiem léčiv získaných od pacientů s rakovinou bylo možné stanovit, že v 70% případů, nádor způsobuje 16 a 18 typů. Tyto odrůdy viru proto byly založeny na vytvoření vakcíny proti rakovině.

HPV je přenášen sexuálně. Je-li aplikován kondom s porušováním pravidel použití na ochranu proti viru, občas se snižuje bariérová účinnost. Například při jeho vybavení po zahájení pohlavního styku, použití pro anální a vaginální sex není vytvořena splatná ochrana proti HPV.

Rakovina děložního krčního oddělení dělohy je daleko od každé ženy, která se setkala s lidským papilomovým virem. Pro vývoj nebezpečné onemocnění je vyžadováno řada provokujících faktorů:

  • Včasný vstup do sexuálního života, který vede k pravděpodobnosti infekce HPV v jeho mládí;
  • Chaotický sexuální život, častá změna partnerů, což vede k riziku infekce několika onkogenních kmenů;
  • Častý stis, který potlačuje schopnost místní vaginální imunity bojovat proti virům;
  • Přítomnost genitálních herpes, cytomegalovirů, kromě HPV;
  • eroze, ektopie děložního čípku;
  • kouření;
  • Imunodeficience iniciovaná různými důvody.

Po infekci může být patogen zcela vyloučen z těla s normální imunitní reakcí jak oba i lokální. Speciální kyselé médium vytvořilo proti patogenním mikroorganismům v pochvě, vzhledem k harmonickému fungování vaječníků a kyseliny mléčné flóry. Ale počet absolutně zdravých žen každoročně se sníží, což vede ke vzestupným případům onemocnění spojených s HPV: Cervikální dysplazie, genitální hluboký. Anti-virus nejsou plně výrazné ochranné faktory s častým STIS, chronická infekční onemocnění pohlavního traktu, hormonální nerovnováha.

Od okamžiku vstupu do sexuálního života a žen a muži riziko infikované několika typy virů, které iniciují jak rakovinu, tak růst genitálních křídel, což snižuje schopnost lokálních ochranných sil, které budou bojovat proti virům.

HPV iniciuje růst maligních nádorů nejen u žen, ale i u mužů. Úloha viru je stanovena ve vývoji trestního rakoviny, konečníku, zadního průchodu, vulvy, vagina a děložního čípku.

Mnoho zemí, například, USA, Austrálie, UK používat karcinom cervikální vakcínu jako profylaktický agent a chlapce. Hlavním cílem je snížit převod viru mezi sexuálně aktivními mladými lidmi, čímž se zvyšuje účinnost boje proti rakovině.

Očkování akce

Vakcína proti rakovině děložního čípku napodobuje infekci v těle. Není to virus vytvořit lék, ale jeho model vytvořený geneticky inženýrstvím. V laboratorních podmínkách od HPV jsou nezbytné geny získané, zodpovědné za karcinogenezi a vložte je do kvasinkových buněk. Kvasinky začíná vyrábět proteiny kódované těmito geny. Proteiny jsou sestaveny do virových částic - prvky, které nejsou schopny invaze do lidské buňky, ale imunitní systém žen proti takovým proteinům produkuje protilátky. V pronikání HPV se protilátky spojují virus a nedávají mu patogenní účinek. Proto je prováděna ochrana proti rakovině děložního oddělení dělohy dělohy.

Proteiny získané geneticky inženýrstvím a shromážděnými částicemi podobnými virem jsou uloženy na adjuvans - nosiči. Jako nosič v vakcíně proti rakovině se podává hlinitý síran, který poskytuje silnou výrobu protilátek proti viru. Hliníkový sulfát je jedním z nejúčinnějších nesčetných stimulantů. Výsledkem je delší cirkulace v krvi protilátek proti HPV, stejně jako velké množství z nich.

Hlavním cílem, který je pronásledován při použití karcinomu děložního krčníku: imunizace dospívajících dívek, dívčí virové částice pro stimulaci produkce protilátek neutralizujících HPV. To znamená, že roubovaná žena nebude nakažena kontaktem s infikovaným pohlavním partnerem.

Maximální účinek při provádění vakcinace proti rakovině je dosaženo před kontaktem s virem. Odborníci doporučují očkování dívek před sexuálním životem. To však neznamená, že mladá žena nemůže dosáhnout. Dívky, které nejsou infikovány HPV a nemají žádné patologické změny na čípku také činí vakcínu proti rakovině. Chrání pacienty před nebezpečnými onemocněním.

Vakcíny a pravidla použití

Pro ochranu před maligním nádorovým děložním čípkem se používají dvě vakcíny: Gardasil a Cervarix. Vakcinace nejsou totožná a mají jinou kompozici. První chrání tělo ženy od 4 typů HPV: 18, 16, 6 a 11. Pokud je 16 a 18 kmeny zodpovědné za rozvoj rakoviny děložního čípku, poté 6 a 11 odrůd - pro tvorbu genitálního genitálního kondomomu - příznivé zázemí pro růst maligního nádoru.

Vzhledem k tomu, že očkování proti rakovině děložního čípku nemá dlouhou historii a začalo jen na počátku 21. století, neexistují praktická data o délce 100% ochrany ve formě cirkulace protilátek. Je však spolehlivě zjistit, že ochranný titr protilátek, plně chráněný pacientem z vývoje dysplazie a rakoviny, cirkuluje nejméně 5 let. Podle laboratorních studií, vakcína chrání pacienta celý život.

Vakcinační kurz Zahradlost proti nebezpečným onemocněním se skládá ze 3 dávek. První dávka je zavedena na jmenovaném dni, druhý - po 2 měsících, třetí je šest měsíců od první injekce. V případě porušení úvodního schématu není třeba plně opakovat. Pokud jste nesplnili druhé očkování proti rakovině, mělo by být zadáno co nejdříve. A třetí dávka by měla být zavedena za 12 týdnů. Pokud dívka udělala dvě očkování, pak třetí musí být proveden, jakmile bude možná.

Pivovar Gardasil Je dovoleno aplikovat dívky od 9 do 17 let, dívky od 18 do 26 let, a v některých zemích, zavedení vakcíny proti rakovině nátěru epitelu krčního oddělení dělohy dělohy do žen do 45 let V nepřítomnosti dysplazie a nádory byly úspěšně praktikovány. I když jsou dospělé ženy již infikovány určitým virovým kmenem, očkování je chrání před jinými typy. Obecně platí, že účinnost vakcíny v populaci dospělých žen je menší, ale většina z nich stále těží z očkování v aspektu infekce jinými, ne méně nebezpečnými typy HPV.

Cervarix má ochranný účinek pouze z typů HPV 16 a 18. Podle doporučení výrobce, lék ve věkové kategorii je zaveden 10-25 let. První úvod se provádí na jmenovaném dni, druhý - za měsíc, třetí - po 6 měsících od prvního.

Ochranný titr protilátek v plném rozsahu se vyrábí za 18 měsíců ode dne poslední injekce.

Očkované ženy se ukáže, aby byly chráněny proti cervikální dysplazii 2 a 3 stupni (CIN 2 a 3), rakoviny a conder.

Před vedením očkování proti zhoubnému nádoru děložního čípku, dívky a dívek by měly být zkoumány lékařem pro akutní infekční onemocnění. Kromě toho je nutné projít společnou klinickou analýzu krve a moči pro odstranění patologií. V přítomnosti chronických infekčních onemocnění musí být přijetí na akumulaci proti rakovině provedeno zúčastněným lékařem. Očkování může mít prospěch pouze pro zdravou dívku nebo ženu. S jakýmkoliv explicitním nebo skrytým jevem imunodeficiencí může vakcína poškodit pacienta. Základem příslušného očkování je proto plnou předběžnou diagnózou.

Dospělé ženy a dívky, které žijí sexuální život, musí projít cytologickou studii ve formě škrábání z cervikálního kanálu, aby se eliminovaly děložní dysplazii a rakovinu. Někteří lékaři doporučují procházet testování HPV, nicméně, s negativním výsledkem neexistuje žádná záruka, že žena nebyla předvedena infekci dříve.

American College of Ruster Gynecologists doporučuje očkování proti rakovině děložního čípku a těm pacientům, kteří mají počáteční fázi dysplazie. Takové ženy jsou nepravděpodobné infikovány veškerým vysoce účinným HPV, takže očkování je může chránit před infekcí s nebezpečnými typy virů a progrese patologie. Čím vyšší je stupeň dysplazie děložního čípku, tím nižší účinek vakcíny. Totéž platí pro pacienty s genitálními kondylony, které nemusí být infikovány 16 a 18 typů. Jsou prováděny očkováním proti karcinomu.

Vakcína proti rakovině se nevztahuje na jeho léčbu.

speciální instrukce

Vakcína z rakoviny děložního hrdla nechrání před těmito typy viru, jejichž proteiny nejsou zahrnuty do vakcíny. Provedení očkování proto neobjeví ženu z ročního provádění cytologického screeningu. Dívky musí dodržovat sexuální kulturu a obezřetnost ohledně změny sexuálních partnerů. Navzdory skutečnosti, že 16 a 18 kmenů 70% jsou příčinou rakoviny, nezapomeňte na zbytek 13 odrůd viru a nebezpečí, které nesou.

Alergické reakce, anafylaktický šok, jako při zavádění jakéhokoliv jiného biologického činidla, se mohou stát vedlejší účinky po injekci injekce. Doporučuje se být v lékařské instituci půl hodiny po injekci. Mělo by být známo, že alergie se vyvíjejí ve druhé, a ne první úvod. Alergie potřebují užívat antihistaminiky před a po injekci. Osoby s alergickými jevy k kvasinám v historii, očkování není prováděno.

V případě nedostatečné diagnostiky imunitního stavu pacienta před očkováním proti rakovině je takový vedlejší účinek možný jako zánět malých pánevních orgánů.

Po injekci dospívajících dívek se mdloby může nastat jako reakce nádoby, takže po dobu 15 minut by mělo být v očkovací kanceláři.

Významnou roli v incidenci rakoviny děložního hrdla hraje slabou úroveň povědomí o nebezpečí HPV, což potřebuje roční screening ve formě otce-testu, cytologického výzkumu. Vnímání rodičů o potřebě zřídit očkování svým dcerám zůstává negativní a dnes.

Časný začátek sexuálního života v adolescentech se stal jedním z nejdůležitějších společenských a lékařských problémů modernity. Častá změna sexuálních partnerů, nízká gramotnost v aspektu metod bariérových metod antikoncepce vede ke zvýšení počtu případů infekce několika vysoce účinnými kmeny lidského papilomavského viru. Vakcína proti rakovině děložního čípku se stává skutečným mechanismem řízení v regulaci morbidity a umožňuje plně vyrovnat riziko vzniku maligního nádoru.