Vaccus proti rakovině děložního čípku

Výskyt onkologie roste, každý rok rychlý mladý. V gynekologii je rakovina děložního hrdla velmi častá, která stává asi desetinu všech žen na planetě. Úmrtnost tohoto mazaného onemocnění je nezbytná a činí 90%.

Cervikální rakovina v ohromném počtu případů je způsobena papilomovým virem osoby. HPV má několik set druhů nebo titulů. Tyto nebo jiné titr je infikován téměř každý člověk a věk nezáleží. Ne všechny odrůdy HPV však mohou způsobit onkologii.

Z velkého počtu titulů, jen devět může vést k malignímu nádoru.

Mnoho zemí světa vyvíjí metody prevence a léčby maligních neoplazmů. Moderní medicína má očkovací metodu, která je schopna zabránit vzniku rakoviny. Vyvinuté očkování se skládají z antigenů pouze těch typů, které představují hrozbu rakoviny. Tyto očkování nejsou chráněny před všechny HPV tituly, ale především proti rakovině děložního čípku.

Očkování z děložního děložního čípku

Očkování provádí dva dovážené vakcíny:

  • "Gardasil" (dvoukomponentní);
  • "Cervarix" (fourcomponent).

Očkování, které se používají proti rakovině děložního hrdla neobsahují přímo živé viry. Infekce HPV při očkování je vyloučena. Vakcinace také obsahují další složky, jako jsou konzervační látky a antibiotika.

Indikace pro očkování

Vakcinace byly navrženy tak, aby zabránily onkologii děložního čípku a jeho predraulů.

Můžete zvýraznit hlavní čtení:

  • Výstražná onkologie děložního čípku;
  • Prevence infekčních onemocnění souvisejících s HPV, jakož i precancerózní nemoci, buněčné mutace.

Věková omezení pro očkování

Vakcinace, jejíž cílem je proti rakovině děložního čípku, je dána určitý věk. Doporučená očkování 10-14-letých dospívajících a 18-25 letých dívek a žen. Je to tento věk pro očkování je definován jako nejvhodnější.

Proniknutí do těla lidských papilomů člověka je nejčastěji díky počátku intimního života.

Očkování, které dávají dívám z rakoviny děložního hrdla, doporučuje se provádět před začátkem puberty. Pouze v tomto případě můžeme hovořit o očekávaném efektu. Teoreticky, může být naneseno později, efektu bude relativně nižší.

Obecně platí očkování 45letými ženami. V tomto věku je často pozorována přítomnost HPV v těle, nicméně v takových případech, vakcinace bude omezit jeho progrese. Existují určité informace o zbytečnosti očkování po zahájení intimního života.

Očkování je možné a chlapci, protože muži mají také onemocnění genitálních orgánů, které jsou způsobeny lidským papilomovým virem. Doporučený věk chlapců a dívek se shoduje.

Kontraindikace pro roubování

Existují určité důvody, proč se vakcína z rakoviny děložního čípku nedrží:

  • zvýšená citlivost na složení vakcíny;
  • silná alergická reakce během předchozích očkování;
  • obecná maloha;
  • těhotenství.

Pořadí očkování

Vyžaduje se standardní lékařské vyšetření:

  • měření teploty;
  • Kontrola hrdla, poslech plic;
  • Je žádoucí splnit celkovou analýzu moči a krve.

Očkování je umístěno dívkám, chlapcům a žen intramuskulárně, v rameni. Vakcína je obsažena v hotových injekčních injektech pro jednorázové podávání požadované dávky.

Imunizační schéma je mírně odlišný ve dvou vakcínách: před druhým úvodem

"Gardasila" vydrží interval za 2 měsíce, zatímco "Cervarix" je představen měsícem později. Třetí očkování ve dvou vakcínech je vzneseno po 6 měsících.

Je nutné provést celý kurz pro generování imunity. Následné revakcinace není prováděno.

Provedené studie dokazují, že očkování je účinné a brání rakovině téměř úplně. Imunita má více než 95% očkovaného.

Nežádoucí účinky po očkování

Štěch z rakoviny děložního hrdla, jako je jakákoli jiná vakcína, má vedlejší účinky:

  • Oblast podávání léčiva může být bolestivé a otoky;
  • není vyloučeno zvýšení teploty;
  • obecná maloha;
  • Alergické reakce: Urticaria, Otkinka, anafylaktický šok.

Závažné reakce z těla se vyskytují poměrně vzácně. Některé dívky na pozadí očkování jsou pozorovány mdloby neznámého původu. Obvykle, Reakce jsou lokální v přírodě, nevyžadují specifickou léčbu a rychle projít.

Důsledky očkování

Nějaký rozumný člověk chce být vědom důsledků očkování, zejména z rakoviny děložního hrdla. Vakcína, která tvoří imunitu proti některým nebezpečným titulům lidského papilomas viru se objevily relativně nedávno, ale již vzbuzovaly spory a neshody jak ve vědeckém světě, tak mezi obyčejnými lidmi.

Vědci a lékaři nakonfigurovaní proti očkování z rakoviny děložního hrdla tvrdí, že injikované léčiva mohou způsobit neplodnost, neurologické, autoimunitní porušení a dokonce i smrt. Podle některých studií je pravděpodobnost získání komplikací po očkování mnohem vyšší, než se získá rakovina děložního krčníku. Existuje také názor, že vakcína je prakticky k ničemu a nechrání proti onkologii. V tomto ohledu některé země odmítly použít toto očkování.

Vzhledem k tomu, že vakcína proti onkologii děložního čípku začala používat před několika lety, neexistují žádné přesvědčivé argumenty a důkazy ve prospěch toho, co způsobuje ženskou neplodnost a další dlouhodobé vedlejší účinky.

Převážná z štěpu je dívky adolescence. Většina z nich ještě nevstoupila do reprodukčního věku a tedy nakreslil závěry o účincích léků na jejich těle, není zatím možné.

Vědci a lékaři podporující očkování věří, že očkování proti nebezpečným HPV Captions je schopna chránit ženu před rakovinou děložního hrdla v budoucnu. Tvrdí, že vakcína obsahuje pouze složky virové skořápky pěstované v laboratořích a neměla patogenní účinky. Další komponenty jsou přítomny v jiných vakcínách. Vakcína je schopna chránit celé tělo před virem a ne jen specifickým orgánem.

Bez ohledu na rozhodnutí přijaté o očkování je nutné:

  • Opatrně prozkoumejte informace, konzultujte s lékaři o proveditelnosti očkování;
  • očkali pouze zdravé lidi;
  • pravidelně navštívit a podstoupit průzkum u gynekologa;
  • Dodržujte kulturu sexuality.

Očkování proti onkologii způsobené HPV je v současné době povinné. Dejte to nebo ne, rodiče a ženy samy rozhodnou.