Vakcína gardasil jako ochrana proti rakovině papilomu a děložního hrdla

Podle statistik je rakovina děložního hrdla jedním z nejčastěji diagnostikovaných maligních útvarů u žen. Ve své prevalenci tato patologie zabírá přední místo, což přináší pouze rakovinu prsu.

Několik faktorů způsobující tvorbu maligních nádorů děložního čípku.

  • Předčasný začátek intimního života. Důvodem je skutečnost, že až osmnáct let, tkanina epitelu děložního čípku není dostatečně zralý, to vysvětluje jeho citlivost k negativnímu dopadu.
  • Ektopie nebo pseudo-erozní čípek. Tato podmínka je charakterizována porušením integrity sliznic. Časem, zátěž poškozených míst a znovuzrození epitelových buněk děložního čípku.
  • Sex infekce. Některé patogenní mikroorganismy, například papilomový virus člověka může ovlivnit procesy buněk buněk, což je způsobuje, že mutují.
  • Chirurgický přerušení těhotenství. Časté potraty způsobují traumatizaci a transformaci tkání v maligní tvorbě děložního čípku.
  • Související imunita. Porušení fungování imunitního systému vede k tomu, že atypické buňky nejsou zničeny, ale pokračovat ve své divizi.
  • Kouření. Bylo prokázáno, že kouření velkého počtu cigaret denně snižuje počet ochranných buněk a vede k aktivaci infekcí v těle. V důsledku jejich vysoké aktivity vznikají mutace a vývoj rakoviny, například čípku.
  • Neražený život. Tento faktor přispívá k infekci patogenních mikroorganismů, které mohou způsobit tvorbu prekancerózních patologií.

Ve vývoji rakoviny hraje významnou roli přítomnost viru papilomu. Více než 90% ženského karcinomu děložního hrdla jsou HPV dopravci. Tato skutečnost vysvětluje, proč je papillom považován za hlavní důvod pro rozvoj rakoviny děložního čípku.

V důsledku výzkumu bylo zjištěno, že bít buňku, papilloma virus je vložen do řetězce jeho DNA. To vede k produktům nových částic viru, které vycházejí z buňky, zničí ho pro zavedení do nových buněčných konstrukcí.

Papillom je přenášen hlavně sexuálně, poskytuje produktivní nebo transformační účinek. S produktivním účinkem HPV se vytvoří různé novotvary, které jsou reprezentovány kondyly a papilomy. Transformační účinek způsobuje mutaci buněk a následnou tvorbu rakoviny děložního čípku.

Moderní medicína je známa asi sto odrůd papiloma viru. Jsou příčinou různých onemocnění, včetně reprodukčních těl. Pouze některé typy papilomů však mohou způsobit rakovinu.

Ochrana proti rakovině děložního čípku

V gynekologii se používají různé metody diagnózy a léčby prekancerózních patologií. Cervikální rakovina má nicméně vysoké procento mortality po celém světě. V tomto ohledu vědci vyvíjí finanční prostředky, které jsou prevence maligních nádorů.

Vakcína Gardasil jako ochrana proti rakovině papilomu a děložního hrdlaSpeciální vakcíny jsou široce používány jako ochrana proti rakovině děložního čípku. Jeden z nejoblíbenějších vakcín, které se používají jako prevence onkologie reprodukčních těles, je Gardasil. Tato vakcína je plánována zahrnout do kalendáře vakcinace.

Gardasyl jako ochrana proti rakovině cervikální části dělohy obsahuje částice podobné viru papilomu. Gardasil zahrnuje virové skořepiny a ne virus sám. V souladu s tím je infekce nemožná. Účinek vakcíny je založen na vývoji trvalé imunity.

Chcete-li vytvořit imunitu jako ochranu proti rakovině děložního čípku, je nutné použít tři po sobě jdoucí dávky vakcíny. Mezi první a druhou injekcí vakcíny je interval pozorován za dva měsíce a mezi první a třetí - šesti měsíců.

Gardassil je vakcína speciálně navržená jako varování cervikální rakoviny a ochrany papilomu. Účinek vakcíny je způsoben tvorbou imunity, ve kterém se buněčná reakce vyvíjí proti HPV.

Je pozoruhodné, že schopnost infikovat papilloma je asi 50%. Gardassil přispívá k tvorbě ochrany proti patologiím, které jsou HPV častěji způsobeny.

Vakcína Gardasil jako ochrana proti rakovině papilomu a děložního hrdlaAby se rozvíjel rozvíjel kroj cervikální části dělohy, je nutné infikovat světelné typy papilomů. Červeru není jedinou oblastí podléhající rakovině. Papillom může být faktorem ve vzniku rakoviny reprodukčních orgánů v obytných i ženách. Kromě toho virus přispívá k vývoji maligních orálních nádorů.

Účinnost

Klinické studie byly prováděny u mužů i žen v různých věkových skupinách. Podle jejich výsledků bylo prokázáno vysoká účinnost a bezpečnost Gardasilu.

  • Zástupci ve věku do 26 let starý Gardasil zajistil spolehlivou ochranu proti rakovině, stejně jako různé precancerózní státy cervikální části dělohy a pochvy. Kromě toho může kvalita ochrany indikovat skutečnost, že Gardasil účinně snižuje riziko dysplazie a adenokarcinomu. Tyto patologie se vyvíjí v důsledku dalších odrůd papilomů, které nejsou obsaženy v vakcíně.
  • Zástupci pod 45 společností Gardasil byly použity jako ochrana proti dysplazii a anogenitálním patologiím.
  • U mužů, Gardasil byl používán zabránit genitálnímu projevu papilomas, mezi nimiž můžete poznamenat, že anogenitální obsah, anální neoplazie a rakovina penisu různých stupňů.

Po ukončení průběhu gardasyl vakcíny jsou tvořeny specifické protilátky. Gardasyl se používá jako ochrana proti HPV 6, 11, 16 a 18 typů.

U žen, které obdržel čtvrtou dávku drogové zahrady jako revakcinace po pěti letech, byla diagnostikována výrazná odezva od imunitního systému, která také naznačuje jeho účinnost. V důsledku klinických studií, proveditelnost uplatnění vakcíny u chlapců a dívek dospívání.

Indikace pro použití

Vakcína Gardasil jako ochrana proti rakovině papilomu a děložního hrdlaGardasil se používá jako ochrana před zástupci od 9 do 45 let:

  • Rakovina děložního hrdla dělohy, pochvy, stejně jako anus, který je způsoben papilloma 16, 18 druhů;
  • Condyloes, tvořící se v důsledku infekce typu papilomu 6,11;
  • dysplazie různých závažností;
  • Adenokarcinom cervikální části dělohy způsobené papillomem 6, 11, 16, 18 odrůd;
  • Neoplasa vulva, řiť, stejně jako vagina různých stupňů vyplývajících z papilomu aktivity 6, 11, 16, 18 druhů.
Zahradní dívky a mladé ženy se používají jako ochrana před patologií, které se vyvíjejí v důsledku typů HPV, které nejsou přítomny v vakcíně.

Gardasil také představuje chlapci a mladí muži až do věku 26 let jako ochrana před následujícími onemocněním:

  • Rakovina řití v důsledku papilomu 16, 18 druhů;
  • Condyloes v důsledku HPV 6, 11 odrůd;
  • Předsudky patologie, anus neoplasie různých fází, které jsou způsobeny typy 6, 11,16 a 18.

aplikace

Gardasyl by měl být zaveden intramuskulárně do oblasti hýždě. Zahrada se nikdy nepoužívá pro intravenózní podávání. Objem použitého vakcíny je stejný a je napůl mililita.

Pro generování imunity se doporučuje konzistentní zavádění tří dávek drog gardaslu:

  • Jakýkoli určený den;
  • po dvou měsících;
  • Čtyři měsíce.

V některých případech je možné zrychlené individuální schéma aplikace vakcíny. Druhá očkování dala o měsíc později a třetí - za dva měsíce. Hlavní stav - všechny tři vakcíny musí být zavedeny do jednoho roku. Studie o předmětu, zda by mělo být provedeno přecenění Gardasil, neprovádí se.

Očkování by mělo být prováděno stejným léčivem.

Před zavedením Gardasilu je nutné odhadnout jeho vhodnost pro použití. Postup by měl být proveden v souladu s antiseptickými pravidly.

Boční reakce po podání a obecné kontraindikace

Po aplikaci Gardasilu jsou možné následující nežádoucí účinky:

  • Bolest v rukou a nohách;
  • křeč ze strany bronchi;
  • Místní reakce, které se projevují zarudnutí, bolest, svědění a otoky v místě injekce;
  • lymfadenitida;
  • Neurologické projevy, mezi nimiž lze zaznamenat závratě, bolest hlavy, mdloby, křeče;
  • bolest, svalová bolest;
  • Zhoršení všeobecně se projevuje nevolností, zimnou, únavou;
  • Imunologické symptomy s příchodem urtikárie, anafylaktický šok.

Vakcína Gardasil jako ochrana proti rakovině papilomu a děložního hrdlaKontraindikace k použití vakcíny je přecitlivělost na složky gardasilu.

Studie o vlivu gardasilu na těle těhotných žen nebyly provedeny. Ale neexistuje také žádné potenciální informace o embryu a plodu. V souladu s tím se nedoporučuje očkování jako ochrana proti papilomu v průběhu období těhotenství.

Očkované ženy potřebují pečlivou ochranu před možným těhotenstvím pro termín, který pokrývá očkovací zahradu. Pokud těhotenství přišlo během očkování s Gardasilem, jeho dokončení musí být odloženo.

Provedené studie prokázaly, že Gardasil používaný jako ochrana proti papilomu je v bezpečí během laktace pro matku i dítě.

Současně údaje o bezpečnosti využívání Gardasilu u dětí mladších 9 let a u dospělých starších 45 let. Účinek vakcíny na schopnost kontrolovat automobilovou dopravu není také známý z důvodu nedostatku nezbytných klinických studií.

Zvláštní pokyny pro použití

Existují případy, kdy ne všichni očkovaní lidé vyvinuli imunitu jako ochranu. Odborníci zdůrazňují, že řešení otázky ve prospěch použití Gardasil, je nutné vzít v úvahu možnost infekce s papilomem na očkování.

Příprava gardasilu je zavedena výhradně jako ochrana a prevence papilomů. Zahrada se netýká dysplazie, rakoviny nebo kondomatózy. Varuje možnou infekci těchto odrůd papilomů, které nejsou nakaženy očkovaným dítětem nebo dospělým.

Gardasil nemá vliv na progresi stávajících infekcí, které by mohly být způsobeny papilomu. Kromě toho, vakcína není prostředkem ochrany proti pohlavím. Proto je po skončení očkovacího kurzu nutné provést jejich prevenci.

Vakcína Gardasil jako ochrana proti rakovině papilomu a děložního hrdlaPo zavedení společnosti Gardasil je pacient ve zdravotnickém zařízení nejméně 30 minut. Tato doba je nutná ke sledování stavu pacienta. V případě nechtěných reakcí bude poskytnuta včasná pomoc speciálním lékům, které jsou v očkovací kanceláři. Například, se zavedením Gardasilu pro mladé lidi, ztráta vědomí může být diagnostikována. V případě porušení příjmu krve není krvácení vyloučeno.

Zpoždění v očkování je možné v onemocnění, která je doprovázena zvýšením tělesné teploty. Odložit zavedení Gardasilu se také doporučuje po převodu akutních onemocnění v důsledku oslabení ochranných sil těla.

Vlastnosti interakce drogové zahrady s jinými léky

Během vakcinace není příjem jiných léků vyloučeno.

  • V důsledku klinických studií byla vakcína zjištěna, že Gardasil by mohl být podáván s některými dalšími vakcínami jako ochrany před různými onemocněními. Mezi takovými léky můžete upozornit vakcína z hepatitidy skupiny B, meningococcus, záškrtu, poliomyelitidy, stejně jako proti tetanu a kašli.
S společným zavedením vakcín je nutné vzít v úvahu složení léčiva z kašle. Vakcína jako ochrana proti této infekčním onemocněním musí mít komponentu bez obsahu buňky.
  • Během vakcinace není použití některých léků léků vyloučeno. Mezi přípustné léky patří léky proti bolesti proti bolesti, protizánětlivé, antibakteriální činidla a vitamíny. Dokázalo se, že neovlivňují účinek gardasilu.
  • Sdílení hormonálních přípravků a kortikosteroidů nemá vliv na tvorbu imunity jako ochranu proti rakovině a HPV.

Vakcína Gardasil jako ochrana proti rakovině papilomu a děložního hrdlaExistují léky, které mají mechanismus účinku podobného gardasilu:

  • Cervarix;
  • Viferon;
  • Genteron;
  • Panavir;
  • Epigene.

Bezpečnost a proveditelnost Gardasilu jako ochrana proti rakovině děložního čípku je předmětem mnoha sporů v mnoha zemích světa. Někteří vědci naznačují, že schopnost získat rakovinu děložního hrdla je výrazně nižší než riziko reakce po platnosti. V této souvislosti by pacienti měli získat komplexní informace, které se týkají Gardasilu a možných post-specifických komplikací. Před očkovacím postupem musíte předat lékařskou prohlídku plně snížit riziko nežádoucích reakcí.

Po skončení očkování s Gardasilem, používaným jako ochrana proti rakovině děložního čípku, nezapomeňte na preventivní inspekce. Samotná očkování nevylučuje pravděpodobnost vzhledu rakoviny děložního hrdla a jiných orgánů.