Jaký je rozdíl mezi sekremi před měsíčně a během těhotenství

Známky PMS nebo těhotenství: Jak rozlišovat před zpožděním? Ženy se často obávají nepříjemných pocitů, než menstruace začínají, ale v některých případech mohou hovořit o změnách v díle těla, ke kterým došlo po pojetí. Navzdory velké podobnosti symptomů v časných fázích má těhotenství řadu výrazných znaků, které nejsou charakteristické pro PMS. Jaký je rozdíl?

Příčiny vzhledu PMS

Pravidelnost menstruačního cyklu je hlavním znakem zdraví reprodukčního systému žen. Podle statistik, více než 50% reprezentantů spravedlivých pohlaví čelí PMS (premenstruační syndrom), což je komplex fyzických a duševních příznaků, které se objeví 2-10 dní před začátkem menstruace.

Vědci si všimli, že síla závažnosti a počet inteligentních pocitů se zvyšuje s věkem a závisí na celkovém stavu zdraví žen.

Duševní symptomyJaké jsou důvody pro vzhled pm? Nejvíce úplně povaha jeho původu popisuje teorii hormonu, podle kterého symptomy menstruace vznikají v důsledku vibrací hladin hormonů v II fázi menstruačního cyklu:

  • progesteron, který má sedativní akci;
  • estrogen, který je prospěšný pro fyzickou aktivitu a práci mozku;
  • Androgen, zvyšování, libido a energie.

progesteronePodle teorie hormonu PMS nenastane kvůli skokům v práci endokrinního systému, ale v důsledku reakce mozkových oddělení odpovědných za psycho-emocionální stav, na to, co se mění:

  • Vzestup a zvyšování estrogenu a po poklesu progesteronu je podnikatelné a bolestivost pramarchových žláz, zpoždění tekutin v těle, a v důsledku toho zvýšení tělesné hmotnosti, otoky, změny v emocionálním stavu (podrážděnost, deprese, Federace a T.D.);
  • Zvýšená syntéza prolaktinu narušuje výměnu soli, což vede k zpoždění kapaliny;
  • Přebytek v krvi prostaglandinů může být doprovázeno poruchou trávení, selhání systému vegray-udržení, bolesti hlavy.

Někteří vědci příčin PMS jsou spojeny s porušením rovnováhy soli vody (hypotéza intoxikace vody), alergických reakcí na endogenní progesteron, psychosomatické změny atd.

kouřeníNavzdory různým názorům na etiologii PMS souhlasí všichni odborníci, že jeho vzhled ovlivňuje:

  • nedostatek pyridoxinu (vitamín B6) a hořčík;
  • Nízká úroveň serotoninu ("hormonová radost");
  • nadváha;
  • kouření;
  • postpartum komplikace;
  • potraty;
  • gynekologická onemocnění;
  • chirurgické intervence;
  • Stresující situace.

Jak se PMS projevují?

PmsPremenstruační změny v těle mají známky, které lze rozdělit do skupin:

  1. Venkovně žádoucí: bolesti hlavy, závratě, krevní tlak skoky, nevolnost a zvracení, porušení srdečního rytmu.
  2. Psycho-emocionální: podrážděnost, depresivní stát, federace, agrese.
  3. Výměna a endokrinní: otok, baterie a zvyšování mamarchových žláz, nadýmání, zvyšující se tělesná teplota, zimnice, žízeň.

Známky PM začínají uprostřed druhé fáze cyklu a přetrvávají až do menstruace. Pro sledování termínů pro vzhled PMS pomůže pravidelně provádět harmonogram s indikací den menstruačního cyklu, termínem ovulace, úroveň bazální teploty, objemu vaginálního výboje, stejně jako pocity Žena v každé fázi cyklu.

Rozlišovat několik forem pm. Všechna data jsou uvedena v tabulce:

FormulářNápisy
Učenec

Závodní peklo, heartbeat rytmus porušení, záchvaty paniky, bolesti srdce malované močení.

Symptomy jsou nejvíce charakteristické pro ženy s kardiovaskulárními onemocněním.

NeuropsychickýRozptylování, zhoršující se paměť, závratě, pocit deprese, deprese, zármutek, podrážděnost, častá změna nálady, porucha spánku, obratný strach, tahání bolesti v dolní části břicha atd.
CefalgickýSilná hlava a srdeční srdce, tachykardie, zhoršení vůně a jiných neurologických a vegetativních symptomů.
DokonceOtok obličeje a končetin, snížení hodnoty močení a defecation, přírůstek hmotnosti.
AtypickýZvyšte tělesnou teplotu, alergické reakce, zvýšená ospalost, časté zvracení.

Všechny výše uvedené příznaky menstruace se zobrazují na pozadí nerovnováhy estrogenu a progesteronu a mohou být spojeny s sebou. Některé ženy mají zároveň malé známky PMS a jiné musí hledat pomoc od specialistů.

Závažnost PMS závisí na trvání, závažnosti a množství symptomů:

  • S lehkou formou se pozoruje 1-2 intenzivní symptomy nebo 3-4 menší;
  • S těžkou formou se projevuje až 12 příznaků, z nichž 5 je silně vyjádřeno a porušilo obvyklý způsob života.

První známky těhotenství a jejich podobnost se symptomy PMS

Ve fázi II menstruační cyklus Úroveň krve progesteronu se zvyšuje v krvi, přispívá k prasknutí zralého folikulu a zvyšuje vnitřní vrstvu dělohy.

Pokud se objeví koncepce, oplodněné vejce se koná podél phallopy trubek do děložní dutiny a implantovány do volného endometria (6-7 dnů po pojetí). Pro zachování těhotenství zůstává progesteron vysoký. V důsledku toho vzniká hormonální nerovnováha, což je důvod, proč znamení před měsíčním a během včasného těhotenství jsou velmi podobné:

SymptomBrzké těhotenstvíPms
Zvýšení a zlepšení citlivosti mléčných žlázZačíná od prvních dnů a pokračuje až do konce násadového období.Trvá 1-2 dny.
Chuť k jídlu, chuťové preference

Postoj k potravinám se může dramaticky změnit: žena jí něco, co se vyhnulo dříve, neobvyklou kombinaci použitých výrobků, znechucení jeho oblíbenými pokrmy.

Vůně ostrostí.

V některých případech se preference chuti nemění.

Zhoršení smyslu vůně se vyskytuje pouze v atypické formě onemocnění.

Preference chuti se mohou lišit pro menstruaci.

Zvýšená únavaSe objeví na 4-5 týdne po hnojení.Vznikne několik dní před menstruací.
Bolest v děloze

Periodické obráběcí bolesti vznikající při implantaci vejce.

Silné signály bolesti o hrozbě potratů nebo ektopického těhotenství.

Zobrazí se 2-10 dní před a během menstruace v důsledku zvýšení vaječníků, lámání zralého folikulu, oddělení endometria.

Individuální bolesti.

Psycho-emocionální stavOstrá změna nálady, rozmar, sentimentální.Nejvíce charakteristikou negativních emocí: podráždění, agrese, plasticita atd.
Nevolnost a zvraceníToxikóza je charakteristická 4-5 týdnů těhotenství. Zmizí v trimestru II.Možné, zmizí s příchodem menstruace.
Růst tělesné hmotnostiZvýšená hmotnost probíhá proti redukci estrogenu a zvýšení progesteronu v krvi v fázi II cyklu, což přispívá:
  • zpoždění tekutin v těle;
  • relaxační střevní svaly, vedoucí k zácpy;
  • Zvýšení chuti k jídlu: kompenzovat špatnou náladu, ženu nevědomě životní styl na "škodlivých" produktech;
  • Příprava na koncepci a následné kojení, tělo akumuluje tukovou tkaninu.
Časté močeníVznikne v důsledku změn v metabolismu, který je spojen s potřebou odstranit živobytí dvou organismů.Zřídka se jeví jako výsledek exacerbace onemocnění močového a sexuálního systému (cystitida, Odstranění dělohy, Kameny v ledvinách a t.D.).

Když PMS, hlavní rozlišovací znak všech běžných symptomů je jejich malá trvání. S příchodem měsíčních nepohodlných pocitů zmizí. Kolik PMS bude trvat, závisí na individuálních charakteristikách ženského organismu.

Během těhotenství mohou obecné příznaky zvýšit a doprovázet ženu na porod: zvýšení prsu a hmotnosti a jiné. Hlavním znakem výskytu těhotenství bude nedostatek menstruace.

Speciální funkce PMS a těhotenství před zpožděním

ZpožděníVětšina žen se dozví o své zajímavé pozici, když dojde k menstruaci (4-5 týdne po koncepci). Nicméně, známky těhotenství, navzdory podobnostem s prekurzory menstruace, mají určité rozdíly. Rozpoznat je včas, aby poslouchal své tělo.

Rozdíl mezi PMS a těhotenskými příznaky brzy:

  • Krevní výtok v intervalu mezi menstruací může být známkou těhotenství. Objevují se při implantaci oplodněných vajec v endometrium.
  • Během těhotenství se krev může objevit v odhadovaných dnech počátku menstruace, což naznačuje začátek potratu. Ale alokace před měsíční hojně, doprovázený silnými bolestmi a mají burgundsko hnědou.
  • Hnědý výběr během těhotenství se zobrazí, pokud existuje eroze, která začíná krvácet kvůli zrychlení průtoku krve. Takový výbuch může také hovořit o potratu.

močení

  • Časté močení lze považovat za signál věty, pokud měsíční menstruace nemá takové znamení. Od prvních dnů po pojetí v těle ženy, množství krve se zvyšuje, ledviny odvodí plýtvání životem matky a plodu, směnné procesy jsou zrychleny, to vše vede k potřebě vyprázdnit močový měchýř častěji.
  • Bílé vrcholy z pochvy, nemají vůni a nečinit pocit svědění a spalování, změna konzistence vaginálního hlenu mluví o výskytu těhotenství.

Explicitní známky těhotenství se objevují po menstruaci zpoždění: toxikóza, zhoršení zápachu, zvýšená únava atd.

Výrazné příznaky PMS:

  1. Bolest v děloze je v dolní části zad. Tato funkce je charakteristická pro těhotenství pouze v pozdních podmínkách nebo v hrozbě jeho přerušení.
  2. Výskyt akné po dobu 3-6 dnů před menstruací je spojena s poklesem estrogenů a progesteronu úrovně v II fázi cyklu.
  3. Sova břicha.

Jak vytvořit příčinu onemocnění?

Sova břichaNa rozdíl od chronických onemocnění, PM zmizí s příchodem menstruace. Kombinace bolesti před a během menstruace s výbojem krve v jiných dnech cyklu může znamenat přítomnost gynekologických onemocnění (endometrióza atd.).

Pokud PMS činí významný nepohodlí v každodenním životě, je třeba diagnózu. Pro stanovení formy onemocnění, vypočtená tomografie, MRI, ultrazvukových ledvin, mamarchových žláz a malých pánve, mamografie. Průzkumy provádějí různé specialisty: gynekolog, kardiolog, neurolog, nefrolog atd.

Po komplexním vyšetření je přiřazena léčba, jak se zbavit PMS příznaky:

  • Uklidňující a trankvilci pro odstranění podrážděnosti, agrese, nespavosti;
  • Přípravky, které stabilizují hormonální rovnováhu v II fázi cyklu;
  • antispasmodická činidla ke snížení bolesti;
  • Diuretika pro výstup nadbytečné tekutiny a odstranění edéma a dalších.

Pokud se objevily první známky těhotenství, pak pro jeho potvrzení můžete provést test na úroveň chorionového gonadotropinu (HCG). Je to tento hormon, který začíná aktivně vyrábět tělo ženy po koncepci.

Chcete-li určit, můžete použít testy, které jsou citlivé HCG v moči, nebo darovat krevní test. Druhá volba dává přesný výsledek pro desátý den po koncepci.

Rozptýlit pochybnosti, když se objeví obecné příznaky PMS a těhotenství, musíte kontaktovat specialistu. Identifikujte zajímavou pozici gynekologa může provádět palpaci dělohy a ultrazvuku.

PMS a těhotenství symptomy na časném termínu jsou velmi podobné a manifestu v jednom cyklu mezery. Hlavním rozlišovacím znakem příznaků PMS je jejich frekvence: nevzniknou spontánně, ale opakují každý měsíc.

Pro včasné rozpoznávání těhotenství musíte poslouchat své tělo, všimněte si sebemenší změny v pohotovosti. Aby se minimalizovalo vliv pM symptomů, které porušují rytmus života nebo odhalují těhotenství, musíte kontaktovat specialisty.