Bakteriální a atrofická vaginitida: symptomy a léčba

Zánět sliznice pochvy je nejčastějším onemocněním genitálních orgánů u žen. Častěji bakteriální a atrofická vaginitida, symptomy a léčba, které jsou stanoveny v závislosti na typu patogenního mikroorganismu, mohou být přeneseny sexuálním způsobem s častou změnou partnera. Nepřítomnost hygieny je však také kauzálním faktorem vaginální infekce. Typické znamení zánětu reprodukčního tělesa u žen - z alokací vagina jít.

Hlavní příčiny zánětu vagíny

Kauzivní činidla biochemické kompozice mikroorganismů reprodukčních orgánů jsou různé mikroorganismy:

  • Hemofilní hůl;
  • Streptococcus;
  • Chlamydie;
  • Gardnerella;
  • mykoplasma;
  • Trichomonada

atd.

Zdravá mikroflóra ženského genitálního orgánu produkuje kyselinu mléčnou, která působí destruktivně na mikrobech. V případě porušení přirozeného biochemického stavu vagíny, podmíněně patogenních mikroorganismů ignoruje agresivní médium kyseliny, způsobují zánětlivé procesy sliznice - bakteriální vaginitida. Zpravidla jsou příznaky bakteriální vaginitidy nejčastěji zjištěny u dívek a mladých žen. Provokující faktor vstupu a reprodukce v genitálním orgánu patogenní mikroflóry je:

  1. mechanické poškození;
  2. nedostatečná nasycení sliznice s užitečnými mikrokomponenty;
  3. Onemocnění endokrinního systému;
  4. prodloužený příjem léků;
  5. Alergická reakce na vnější vliv cizích těles, například, kondomy, hygienické ubrousky, masti a vaginální svíčky:
  6. oslabená imunitní obrana;
  7. Nedodržení hygienických pravidel.

nepříjemný
Příčiny bakteriálního vaginitu mohou být provokovány hygienickou kosmetikou, šampem a dalšími Osobní hygienické produkty. Toto onemocnění u žen každého věku může být spojeno s náhodnou změnou sexuálních partnerů, kdy se biologická mikroflóra reprodukčního tělesa neustále mění. Patologické transformace v slizniční membráně vagíny však mohou být způsobeny nespecifickými projevy:

  • hormonální nevyváženost;
  • na nástup menopauzy;
  • ztenčení ochranné vrstvy sliznice pochvy;
  • Chronická onemocnění urogenitálního a endokrinního systému.

Tyto procesy zpravidla vznikají v ženském organismu po 45-50 letech. Tyto gynekologické poruchy mají společný název - postmenopauzální atrofická vaginitida. Tento stav ženského organismu je pozorován u 2/3 pacientů gynekologických lékařských institucí.

Příznaky vaginite u žen

Obecné symptomatické příznaky bakteriální a atrofické vaginitidy jsou:

  1. Pocit pálení a svědění v pochvě;
  2. menší kontaktní krvácení;
  3. bolestivé pocity při močení, nebo během pohlavního styku;
  4. nepříjemný zápach vagíny;
  5. Pocit tlaku a nafukovací vagíny.

Postmenopauzální atrofická vaginitida fotografiePři diagnóze bakteriální Vakinit, by měly být vypláceny typu vaginálního výběru. Pokud je bakteriální vaginitida způsobena hymealic komponenty, pak jsou přítomny hnilentní a bílý výtok z pochvy. Vaginitida způsobená trichomonádou, je charakterizována žlutým výbojem z pochvy konzistence fenální. Bělostná žlutá barva vaginálního výboje svědčí o symptomech bakteriální infekce sliznice membrány ženského orbitálního orgánu. Volné bílé vločky, které se podobají struktuře tvarohů, jsou nejčastěji způsobeny kolonizací v sexuálním orgánu houby Candida. Tato podmínka je definována jako Candidose vaginitis. Pokud se dostanete do Gardndene Sex Organizace, existuje transparentní výboj z pochvy, s nepříjemným zápachem, podobně jako shnilé ryby. Jakákoliv přítomnost bakteriálních činidel způsobuje svědění vagina.

Bez výběru a bez zápachu, při malování a otoku reprodukčního tělesa, doprovázeného zvýšením teplotního režimu vulvy, je obvykle diagnostikováno Akutní vaginitis, s infekční nebo neinfekční povahou vzdělávání. Příznaky Atrofický vaginite nemají bolestivé projevy. Příděly z vagíny jsou velmi skromné ​​a nemají vliv na celkovou zdravotní a životně důležitou aktivitu pacienta. V případě stanovení Chronická vaginitis Dlouhodobě uniká zhoršení během období menstruace, když Heoted, s bakteriální infekcí, nebo po obdržení teplých nápojů obsahujících alkohol. Tyto příznaky a symptomy vaginitidy musí být léčeny. Schéma zpracování bakteriálního vaginitu nebo jiného zánětu reprodukčního ženského orgánu, je určen gynekologem.

Důležité! Během těhotenství, bakteriální vaginitida eliminuje před dodávkou.

Léčba bakteriálním vaginem

Před zpracováním bakteriální vaginitidy je nutné odstranit predisponující kauzální faktory pro rozvoj onemocnění s přihlédnutím k souběžným klinickým projevem ženy. Ošetření vaginite zahrnuje následující terapeutická opatření:

  • Antibakteriální léky s bakteriální vaginitou;
  • fyzioterapie;
  • Konvenční a imunostimulační farmakologické skupiny;
  • Vyvážená výživa s řízením množství minerálních složek nezbytných pro tělo a vitamín.

Pokud je to nutné, gynekolog předepisuje lokální léčbu bakteriální vaginitidy:

  • Hormonální korekce (podle indikací);
  • antimikrobiální léčby;
  • Masic Appliques a vaginální svíčky.

Pozornost! Antibakteriální léčebná léčba se provádí po testování citlivosti bakteriálního patogenu na antibiotika. Zvláštní opatrnost při léčbě bakteriální vaginitidy by měla být přijata ve vztahu k těhotným ženám. Všechny léky léky, při léčbě bakteriální vaginitidy, jsou koordinovány s poradním gynekologem a infekčním onemocněním.

Doporučené antimikrobiální prostředky pro systémové použití a vaginální svíčky s vagititou:

Nervizol;

Clindamycin;

Lymbassin;

Foomizin;

Mini logo 20x20Bifidumbacterin.

K dnešnímu dni je účinné způsoby léčby Metronidazol. V případě bakteriálního varu je tento lék populární mezi ženami, protože je to levné farmakologické činidlo léčby antimikrobiální a protisolitickými akci.

Vlastnosti léčby atrofické vaginitidy

Postmenopauzální atrofická vaginitida se léčí na základě fyziologických a věkových kritérií ženy, protože tam není prakticky žádná patologie. Léčba atrofické vaginitidy je založena na náhradním terapii, která zajišťuje korekci schodku estrogenů. Lékařská opatření provádějí individuální léčebné schéma. Integrovaný přístup k terapeutickým účinkům na atrofickou vaginitidu - zacházení s lidovými léky v podmínkách domácího lékařství. Obnova steroidních ženských sex hormonů pomůže champsem a infuzím na základě:

  • Dubová kůra;
  • Jantoin;
  • heřmánek;
  • poskok;
  • kořen lékořice;
  • Kalendované;
  • Jetel červené a jiné léčivé rostliny.

Všechny tyto léčivé složky se používají Kreslení vagina. Opláchnutí se slabým roztokem příbory příborů poskytuje dobré výsledky zotavení mikroflóry vagíny. Nezapomeňte však, že zneužívání lidové léčby s atrofickým lakem může nepříznivě ovlivnit přirozenou mikroflóru sliznice. Proto musí být každé akce domácí léčby koordinovány s účastnickým lékařem.

Bakterie vaginitis photo

Prevence genitálních onemocnění

Jednoduchá terapeutická pravidla prevence pomohou vyhnout se nepříjemným a bolestným pocitům:

  1. používat spodní prádlo pouze z přírodních textilií;
  2. Doporučuje se odmítnout velké množství prostředků kosmetická a intimní hygiena;
  3. splňují pravidla osobní hygieny;
  4. Včas kontaktovat lékaře v prvních podezřelých přízrakech.

Kontrola a preventivní role hraje sexuální kulturu žen.