Grafting hpv

Ve vývoji maligních neoplazmů děložního čípku, vulvy a pochvy definující roli hrát high-onkogenní lidské papilloma viry hrát. Jediná metoda dnes, spolehlivě chrání rakovina, je očkování. Podle statistických údajů analyzovaných v průběhu let, hlavní typy iniciující tvorbu maligního nádoru jsou 16 a 18 typů HPV.

Dosud byly vytvořeny dvě očkování pro prevenci infekce nebezpečnými kmeny lidského papilomavirového viru:

  • Gardasil, výroba Spojených států (6, 11, 16, 18 typů);
  • Výroba Cervarix, Belgie (16, 18 typů).

Očkování se liší od sebe s kompozicí nebo spíše množinou antigenů HPV a americký lék je určen k ochraně před čtyřmi typy viru a belgičane - od dvou.

Sexuální způsoby mladých lidí jsou často ohromeny nejen vysoce alkoholickými typy HPV, ale také těmito druhy, které iniciují kondenzitu - 6 a 11 typu. Tato skutečnost poskytla výrobce Vakcinace Gardassil a zahrnuty v IT antigenech několika odrůd viru.

Cervikální rakovina způsobuje nejen 16 a 18 hpv kmenů. Místa s vysokým karcinogenním potenciálem se podílí na vývoji této patologie: 31, 33, 35, 39, 45, 51, 52, 56, 58, 70, 59, 68, 64, 70. To znamená, že roubování z HPV není schopno zabránit tvorbě nádoru rakoviny zcela: Při infikování specifikovaných typů virů není vývoj karcinomu děložního hrdla vyloučen. Vakcína chrání tělo ženy pouze z těch odrůd antigenů, které obsahují vakcinační kmen. Proto po provádění očkování z této virové infekce je stále nutné zúčastnit gynekologa každoročně provést standardní testy, je obezřetné vést sexuální život, a dcery učí cudnost.

Vakcinaci viru padilloma vede k tvorbě protilátky bazénu, který chrání proti onemocnění papilomavirovou infekcí odpovídajících typů nebo zabraňuje vývoji dysplazie a rakoviny při stávajících asymptomatických nosičů.

To znamená, že přičemž vakcinace z viru papilomu, dívky nebo dívky, jejíž pohlavní cesty jsou bez HPV bez HPV - výsledek očkování se sníží na ochranu proti onemocněním spojeným s papilomavirem. Pokud je droga zavedena ženě, která má různé typy HPV v pohlavních cestách, včetně onkogenního, ale neexistují žádné klinické projevy - poskytuje ochranu proti dysplazii a rakovině, jakož i od kondexu, pokud se provádí očkování za gardacyl.

Relevantnost

V současné době není málo lidí neznámého virového původu rakoviny děložního hrdla, který je registrován mezi ženami jako reprodukčního věku a mezi zástupci menopauzy. Prevalence patologie je široká a výskyt neustále roste. Důvodem je následující faktory:

  • Široký oběh HPV mezi pohlavně aktivní mládež;
  • vysoké napětí HPV ve struktuře příčiny STI;
  • nedostatek klinických projevů, když infikovaných vysoce alkoholickými typy viru;
  • schopnost způsobit infikovanou imunosupresi;
  • Provádění onemocnění v přítomnosti jiných infekcí sexuálního traktu (vaginální dysbióza, stíry, chronická genitální onemocnění).
Více než 70% případů rakoviny a přibližně 50% dysplazie iniciuje 16 a 18 typů HPV tvořících vakcinační kmen.

Ve zdravém člověku je virus eliminován z těla, ale při nejmenším snížení imunitního působení se zavádí do sliznice a implementuje jeho patogenní účinek. Výsledek infekce se stává dysplazií, která může být vytvořena za několik měsíců nebo let po infekci HPV. Při absenci včasné léčby a diagnózy, dysplastická léze tvoří nádor rakoviny. Všechny tyto procesy probíhají asymptomatické.

Genitální kondyly představují největší nebezpečí pro těhotné ženy, protože virus proniká do plodu a může vést k intrauterinní infekci a v infekci během porodu, může být dítě nemocné s dýchacími papilromatózy - život ohrožujícím a postiženým onemocněním.

Charakteristika vakcínových přípravků a akčního mechanismu

Roubování z HPV je moderní produkt genetického inženýrství, podle klasifikace, odkazuje na rekombinantní vakcíny. Lék se získá umělou syntézou během kultivace ve speciálním prostředí. Vakcína z viru papilloma není naživu a není zabito mikroorganismus. Aby bylo možné vytvořit očkování, musí odborníci používat další mikroorganismy - Saccharomyces cerevisiae (kvasinky). V kvasinkové molekule jsou postaveny geny viru různých typů kódujících speciální proteiny odpovědné za vývoj rakoviny. Dále, vložené do hubových genů začnou vyrábět tyto proteiny - antigeny, a druhá, zase se shromáždí v virových částic. Takové částice podléhají pečlivému mikrobiologickému čištění a pak uloženy na speciálních médiích - adewants.

Jídlo jsou "pomocníci". Tyto látky jsou navrženy tak, aby zvýšily účinnost imunitní reakce na očkování papilomového viru, jinými slovy, adjuvans zvyšují imunogenicitu. Ale zároveň přispívají k vyslovené místní a společné reakci na očkování v prvních dnech po úvodu. To se projevuje ve formě rostoucí teploty, špatné blahobytu, bolesti a zarudnutí v oblasti injekce. Tak se to děje v obzvláště citlivé. Povinnosti v očkování zahrnují různé látky na původ a přírodě: hliníkové sloučeniny, polymery, emulgátory, lipidy. V očkování z HPV se hliníkový síran působí jako nosič antigenů a reakčního zesilovače.

Při očkování z viru papilomu se stane následující:

  • Depot antigenů virové částice je vytvořena při injekci očkování HPV - jejich působení je dlouhá a to je poskytováno aplikátníkem, imunitní systém je v kontaktu s antigeny viru papilomu;
  • Lokální zánětlivá reakce - poskytuje aktivaci a příliv lymfocytů, které rozpozná antigen a přenášet informace do jiných imunokompetentních buněk pro generování protilátek;
  • Intenzivní produkty protilátek proti lidským papilomovým virovým antigenům, kteří poskytují ochranu proti onemocněním;
  • Minimální imunitní reakce je určena o sedm měsíců později od okamžiku poslední injekce;
  • Po 18 měsících od posledního podání je plnohodnotná ochranná úroveň protilátek registrována z různých typů papilloma viru.
Očkování HPV zajišťuje cirkulaci ochranného titru protilátek v krvi po dobu nejméně 4 let po dokončení celkového vakcinačního kurzu. Tak, prevence dysplazie, genitální genitální condylu, vulva rakoviny, vagina a cervikální děložního krčníku rakoviny.

Schéma očkování a indikace

Očkování HPV se provádí podle specifického schématu:

  • Cervarix je injikován třikrát: od okamžiku prvního podání, jeden měsíc se počítá a očkována znovu, potřetí je lék podáván šest měsíců od okamžiku prvního zavedení;
  • Gardasil také vyžaduje tříčasový úvod: na jmenovaném dni, pak po 60 dnech od prvního použití a šest měsíců na první injekci.

Pokud byl schéma přerušeno a intervaly nebyly splněny, pak se kurz považuje za dokončený v případě zavedení tří očkování do 12 měsíců. Existují také zkrácené schémata: druhá injekce se provádí za 30 dní od první a třetí po 3 měsících od první.

Vakcína z papilomu viru je zavedena intramuskulárně v rameni.

Indikace:

  • Prevence karcinomu vulvy, vagíny a děložního čípku;
  • Prevence tvorby genitálního papilomu (kondyl);
  • Prevence vývoje děložního krční dysplazie.

Grafs od HPV vykonávají dívky od 9 do 17 let a dívky od 18 do 26 let.

Pokud je mladá žena nositelem HPV těchto typů, které jsou v očkování, bude chráněn před vývojem dysplazie a rakoviny. Je třeba poznamenat, že u těchto pacientů je titr produkovaných protilátek vyšší než ty, kteří nejsou nosiči vysoce alkoholických typů. V přítomnosti klinických projevů infekce s viry papilomasu nemá očkování význam, protože pro léčbu nástroj neplatí, není nutné počítat s regresem dysplazie nebo.

Kontraindikace a speciální pokyny pro očkování

Před očkováním proti lidskému papilomu virus by žena měla brát radu od gynekologa. Infekční a zánětlivá onemocnění orgánů reprodukčního traktu by měly být odstraněny. Šmouha sexuálních cest na STI, škrábání na cytologii, koloskopii, těhotenský test, ultrazvuk malých pánevních orgánů. Pokud lékař detekuje pacienty s patologií v oblasti genitálních orgánů, léčby a dalšího plánování očkování z HPV. Dospívající dívky berou rady a inspekce z dětského gynekologa.

Výkon vakcinace z viru papilomu se provádí pouze se zdravým dítětem nebo dospělým, po kontrole analýzy krve a moči bez zhoršení chronických onemocnění a absence akutních infekcí. Jinak není vyloučen vývoj komplikací a nedostatek imunitní odpovědi.

Každé očkování musí být provedeno v neexistenci exacerbací nemocí různých povahy. Akutní infekce nebo každá somatická patologie v sub nebo dekompenzační fázi ovlivňuje imunitní reakci. Může být nedostatečný v případě nemoci, což povede k nedostatku protilátek vyrobených - vakcín z papilomu virus nebude mít řádný účinek nebo zavedení komplikace léčiva - zánět malých pánevních orgánů.

Provádění očkování z viru papilomu by mělo být odloženo nebo nemělo být použito v následujících situacích:

  • Anémie (hladina hemoglobinu je nižší než 110 g / l);
  • leukopenie a trombocytopenie;
  • akutní respirační onemocnění infekční etiologie;
  • zhoršení alergií;
  • Exacerbace chronické tonzilitidy, pyelonefritidy a další infekční poškození vnitřních orgánů;
  • imunodeficience jakéhokoliv původu;
  • hepatitida a tuberkulóza;
  • těhotenství;
  • Dostupnost chronických infekčních onemocnění malých pánevních orgánů u žen.

Očkování HPV by mělo být provedeno po 3 - 4 týdnech od okamžiku onemocnění. Je nejlepší strávit očkování proti papilomu virus v létě.

Vedlejší efekty

Stejně jako každý vakcínový lék, roubování z HPV může způsobit některé nežádoucí jevy a nejhorší z nich je anafylaktický šok. Jakýkoli procedurální účet, jehož funkce je provádět očkování, musí být vybavena resuscitační sadou obsahujícími antiallergické nástroje. Po injekci se doporučuje půl hodiny, která má být umístěna na území lékařské instituce. Je třeba vědět, že alergická reakce se vyvíjí nejen pro první úvod, ale také na druhé straně, a to by mělo brát v úvahu alergie. Před injekcí profylaktického činidla je nutné brát antihistaminický lék.

Kromě alergické reakce, po očkování z viru papilomu se může vyvinout zánět malých pánevních orgánů, který je registrován extrémně zřídka a takový patologický proces se vyvíjí s nedostatečnou a povrchovou diagnostikou pacienta před injekcí. Zdravá žena s normální imunitní reakcí nedostane takovou komplikaci, takže před očkováním z HPV byste měli předat nezbytné minimální průzkumy.

Nejdůležitější nežádoucí jevy jsou zváženy:

  • kopřivka;
  • teplo;
  • bolest kloubů;
  • průjem.

Pacienti po očkování proti papilomovi virus nejčastěji popisují lokální reakce ve formě zarudnutí a těsnění kůže, malé teploty, bolesti hlavy, nevolnost, svědění, bolesti svalů. Tyto vedlejší účinky jsou normální reakce a nevyžadují léčbu.

Obecně platí, že očkování z HPV je přenesena snadno a není zahrnuta ve spektru fondů vakcíny s velkým množstvím komplikací.