Polycystic vaječníka

Polycystic vaječníka

Co je polycystic vaječníka?

Lékaři nazývají toto onemocnění s polycystickým ovariální syndromem (SPC). Když PPC v vaječnících jsou velké množství malých bublin, které se nazývají cysty. Vzhledem k těmto bublinám zvyšují vaječníky. S polycystický vaječníkem je jejich práce narušena, nedochází k ovulaci (výstup z vejce) a je pozorován nepravidelný menstruační cyklus Vzhledem k porušení hormonální rovnováhy.

Jaké jsou příčiny polycystic vaječníků?

Příčiny ovariální polycystózy ještě nejsou jasné. U ženy trpícími polycystikou, krev v krvi je zvýšená hladiny testosteronu (samec pohlavní hormon) a je poznamenáno zvýšení hladiny glukózy v krvi (v důsledku imunity hormonu hormonu).

Když se objevují příznaky ovariální polycystózy?

První známky polycystózy se mohou objevit v adolescenci, po chvíli po zahájení první menstruace.

V některých případech, žena nemusí mít podezření na přítomnost vaječníků polycystoslery, dokud se nerozhodne začít dítě. V tomto případě se první příznak polycystic vaječníků může stát neplodnost.

Jaké jsou příznaky ovariální polycystic?

Příznaky ovariální polycystózy mohou být nestálé u různých žen a není vůbec nutné, že žena s polycystrózou bude okamžitě mít všechny příznaky uvedené níže:

  • Nepravidelný měsíční - to je nejčastější příznaky polycystózy, která je obvykle příčinou odvolání pro gynekologa. Měsíční může přijít Zpoždění, Chybí několik měsíců v řadě, nebo naopak, přijít 2-3 krát měsíčně.
  • Neobvyklé období: příliš vzácné, nebo naopak hojný. Trvání menstruace je také nekonzistentně: od 2 dnů do týdne nebo ještě více
  • Nadváha a obezita
  • Nadměrný růst vlasů na obličeji a na těle
  • Tvarová kůže a akné

Polycystic vaječníka

Zda těhotenství je možné během vaječníky polycystic?

Těhotenství v polycystickém obsahu je možný, ale často ženy trpící touto nemocí se vyskytují s velkými obtížemi v plánování těhotenství.

V syndromu polycystického vaječníku v těle ženy je hormonální porucha (zvýšení hladiny testosteronu), která porušuje práci vaječníků. Pokud vaječníky fungují nesprávně, nevytváří vaječné buňky. To se nazývá nedostatek ovulace, nebo Anoint Cycles. Hlavní funkcí, kterou nemáte ovulaci, je nepravidelný menstruační cyklus. V tomto případě je pravděpodobnost těhotenství bez léčby velmi malá. Na našich stránkách tam Samostatný článek, věnované tématu těhotenství během vaječníky polycystic.

Může být polycytóza nebezpečná?

Nejčastěji polycystic ovariální řízení příznivě a nevede k rozvoji všech komplikací. Existují však určitá rizika spojená s tímto onemocněním.

Za prvé, to je riziko vývoje Diabetes cukru. V diabetes mellitus v krvi se zvyšuje hladina glukózy, což vede k vážným metabolickým poruchám. Proto jsou všechny ženy, které mají polycystický vaječníky polyquosses, doporučuje se měřit hladinu glukózy v krvi alespoň jednou ročně.

U žen, po 30-35 letech, ovariální polykistóza může vést ke zvýšení krevního tlaku (hypertenze). Zvýšený arteriální tlak, zase vede k srdečnímu onemocnění.

Pokud ne léčení vaječníky polycytózy, dlouhodobé hormonální poruchy v těle mohou vést k rozvoji Rakovina.

Jaké testy musí být předány diagnostikovat polycystic?

Pokud je podezření na ovariální polycystóza, žena se doporučuje vzít krevní test pro hormony.

Známky ovariální polycytózy na ultrazvuku To je: zvýšení velikosti vaječníků, zahuštění jejich kapslí a mnoho cyst v vaječnících.

Jak vyléčit ovariální polycystic?

Existuje několik způsobů pro léčbu polycyzstrózy, které jsou předepsány gynekologem, v závislosti na věku pacienta, symptomy a komplikací onemocnění:

  • Léčba hormonální tablety
  • Ošetření s operací (laparoskopie)
  • Léčba dietou

Ošetření polycystrózy s antikoncepční tablety

Hormonální antikoncepční pilulky (Diana-35, Chloe atd.) Pomozte upravit menstruační cyklus a snižte růst vlasů na obličej a na těle, normalizujte stav pokožky obličeje a zbavte se akné. Volba antikoncepčních pilulek se provádí pouze zúčastněným gynekologem.

Léčba polycystic pomocí provozu (laparoskopie)

Pokud léčba hormonálními prášky nedala žádný účinek, pak můžete přiřadit laparoskopii. Laparoskopie je neobvyklý provoz, protože pro její chirurg neudělá řezy na kůži, a provádí všechny manipulace přes malé punkce v kůži. Po operaci se tyto propichlé vyléčí velmi rychle a riziko komplikací laparoskopie je velmi malé. Laparoskopie provádí pod obecnou anestezií. Ženy mohou stát po 8-12 hodinách po operaci a po 1-2 dnech psát z nemocnice.

Dieta s vaječníkem polycystic

Může se zdát úžasné, ale i jednoduchá dieta v polycystic může vést k zotavení. V tomto případě dieta nezahrnuje žádné speciální složky, a proto k dispozici pro každou ženu. Základní princip diety s polycystic - to je zdravé stravování a malé kalorické jídlo.

Nadváha a obezita udržuje polycystické vaječníky, protože to je právě v tukové tkáni, která je přebytek mužských genitálních hormonů. Odstraníme tukovou tkaninu - a hormony se vracejí.

Takže, pokud trpíte nadváhou, přemýšlejte o dietě, udělejte si zdravou stravu vhodnou pro vás a tenký.