Otočit nohy s vaječníkem nádor

Zkroucené nohy ovariálních cyst je považováno za závažnou patologii. Při diagnostice této komplikace je předepsána operace, jiné léčebné metody neexistují. S kroucenými cysty je nutná okamžitá chirurgie. Ale mezi všemi nouzovými gynekologickými patologiemi, frekvence kroucení cystické nohy je 7%.

Co je zkroucené vaječníky cysty a proč vzniká

Cystem je strukturou, je taška, která je naplněna kapalinou. Jeho obsah může být hnisavý, hemoragický, serózní, v závislosti na typu. Nejčastěji se akutní patologický stav nastane, pokud má pacient s vysokým obsahem nádorového vzdělávání:

  • cystomy;
  • fibromy;
  • Deroid, ráji cysty.

K dispozici je kroucení cysty kvůli inflexe nebo pobřeží anatomických struktur, které tvoří cystickou nohu. Přesné důvody vyvolávající vývoj akutní patologie nejsou známy. Může se objevit na:

  • drsná změna těla těla;
  • fyzické přepětí;
  • provádění sportovních cvičení;
  • přetečení močové bubliny;
  • Měnící se tlak uvnitř peritoneum, který je provokován montáží, zvýšenou peristalici.

Otočit nohy s vaječníkem nádor

Varování! U žen se slabou přední břišní stěnou může problému dojít při vstupu do plodu nebo po dodání.

Struktury, které jsou připojeny k vaječníku (nádoby, svazky, mesenter, nervové, lymfatické kmeny), je vytvořena anatomická noha tumoru vaječníků. Pokud je zkroucená, ovariální, děložní trubice, střevní smyčky jsou zapojeny do procesu. Zároveň je již o chirurgické noze nádoru. To je hlavní rozdíl mezi chirurgickými a anatomickými nohami nohou.

V závislosti na rychlosti procesu specialisté přidělují postupné a ostré kroucení. Podle stupně otáčení může být kompletní (pokud je obrácení 360 ° a více) nebo neúplné (stupně obrácení menší než 360 °).

V důsledku plného obrácení, žíly, tepny, nervů a lymfatických struktur, které probíhají na vaječníku, probíhají. Necrotické změny začínají v nádorovém uzlu, pravděpodobnost vývoje peritonitidy se objeví.

Otočit nohy s vaječníkem nádor

V případě neúplného kroucení existuje porušení procesu odlivu žilní krve a arteriální krev pokračuje v toku. To vede k prudkému zvýšení cyst ve velikostech a jeho mezeru.

Otočte ovariální cysty: kód ICD 10

Po zvratu cyst ovariánů diagnostikuje nereakční onemocnění přípojek. Přiřazený kód - N83.

Při kroucení vaječníku, jeho nohy, phallopy trubky jsou přiřazeny kód N83.Pět.

Twist Overiare: Dámské symptomy

Vzhled cysta na vaječníku zvyšuje pravděpodobnost kroucení tohoto pohlaví kvůli skutečnosti, že jeho hmotnost a zvýšení objemu. Tento patologický stav vyvolává vzhled kliniky "akutní břicho". Ženy si stěžují na vzhled silné gravitace nebo žaludečních bolestí na dně, které ozařují v inguinální oblasti, zpět, stranu.

Otočit nohy s vaječníkem nádor

Uctívači by měli být vlněným syndromem, který je doprovázen:

  • zvracení vznikající vlnovod;
  • konstantní nevolnost;
  • krvavá bílá;
  • meteorismus;
  • slabost;
  • Gorodetka;
  • vzhled studeného potu;
  • bledost kůže;
  • Tachykardie.

Pokud se v části vaječník zkroucené, pak budou příznaky méně vyslovovány. Pacienti si mohou stěžovat na hloupé bolesti, některé z nich jsou periodicky zvýšeny, ale exacerbace jsou dočasné.

Pokud došlo ke zkroucené nohy nádoru vaječníků, jsou pozorovány podobné příznaky.

Metody diagnostiky otočí nohy vaječníku

Chcete-li nastavit diagnózu, musí lékař zkoumat pacienta, sbírat anamně. Je důležité podat zprávu o operacích, které byly provedeny v pánevní, břišní dutině, přítomnosti cysty nebo nádorových formací v přídavcích.

Otočit nohy s vaječníkem nádor

Lékař bude schopen podezření, že během příznaků "akutního břicha" došlo ke zkroucení nohou s vaječníkem cysty, pokud víte, že žena byla dříve objevena cystem. Volání obrázku pomocí ultrazvuku. Chcete-li vidět ovariální twist na ultrazvuku, je vhodné utratit v režimu barevného doppleru. To umožňuje pochopit, jak dlouho to je ve velikosti, vyhodnoťte hustotu zkroucených konstrukcí, odhalte volnou kapalinu v malé pánvi, zkontrolujte, zda je průtok krve.

Ultrazvuk však neumožňuje plně posoudit stav při vstupu do přípojek dělohy. Pacient předepisujte diagnostickou laparotomii nebo laparoskopii.

Léčba roční léčby vaječníků

V podezření nebo potvrzení, že žena zkroucila vaječníku, předepište naléhavou operaci. V zanedbávaných případech jsou předepsány laparoskopické zpoždění - výtok z přídavek prostřednictvím propíchnutí v abdominální dutině.

Otočit nohy s vaječníkem nádor

Pokud se objevily komplikace, pak si běžný rozsáhlý provoz. V případech, kdy došlo k nevratným poruchám dodávek krve, provádějí addexektomii, ovarektomii. Pokud se přívěsky stanou neuvěřitelné, jsou odstraněny bez předení.

Po operaci, v závislosti na stavu pacienta, přiřadit:

  • antibiotika;
  • protizánětlivé léky;
  • dárcovská krev (krevní náhrada);
  • analgetika;
  • Deeitoxicitní terapie.
odkaz! Během doby zotavení, fyzioterapeutické léčby, hormonální terapie. Často lékaři předepisují imunomodulátory a vitamínové komplexy.

Otočit nohy s vaječníkem nádor

Nouzová péče při kouření nohou cysty vaječníku

Při kroucení cystických útvarů v Appa dělohy je nutná okamžitá hospitalizace pacienta a implementace naléhavého operace. Utahování procesu může vést k:

  • bitva cyst s jinými těly;
  • Vývoj peritonitidy;
  • Připojení sekundárních infekcí;
  • Vznik masivních krvácení.

Povaha operace je určena typem cysty, ke kterému došlo ke změnám v orgánech malé pánve, čas, který prošel od výskytu akutního stavu. Dříve v případech, kdy byla chirurgická noha tumoru vaječníku zkroucena, byla odříznuta.

V moderní chirurgii se provádí provádění intervence poháněného orgánem. Anatomická noha tumoru vaječníků zůstane nedotčena, pokud 10-20 minut po jeho spontánnizaci začne obnovit zásobování krve. V takových případech je odstraněno pouze cystické vzdělání. Můžete vidět, jak točit s laparoskopickým provozem na videu:

Otočit nohy s vaječníkem nádor

Prognóza a profylaxe otočte nohy vaječníků

Můžete zabránit vývoji naléhavých gynekologických podmínek, pokud pravidelně jdete do gynekologa a následujte reprodukční zdraví. Pokud má žena nádor přívěsů, je lepší provádět plánovanou operaci, aby ji odstranil. V některých případech je předepsána konzervativní léčba, ale stav by měl být sledován ultrazvukem a pravidelnými inspekce.

S včasnou identifikací patologie a provozu zůstává pravděpodobnost příznivého výsledku na vysoké úrovni. V případech, kdy je možné provádět hardwarovou operaci, je pravděpodobnost negativních důsledků minimální. Mladé ženy se podaří udržet reprodukční orgány.

Kroucené nohy ovariálních cyst je naléhavý gynekologický stav, ve kterém je nutná naléhavá operace. Pouze s pomocí včasného chirurgického zásahu může být zabráněno vzájemným komplikacím.