Dermoidní cysty vaječníků: příčiny

Deroidní ovariální cysta je patologický růst vytvořený z fragmentů zárodečné tkáně. Charakteristickým znakem nádoru je specifický obsah. Uvnitř tvorby, vlasy, zuby, nehty, rodiny, kostní tkáně, vylučované žlázy jsou detekovány. V literatuře se tento typ porušení nazývá zralý teratomový vaječník nebo dermoid.

Neoplazmus se vyskytuje, když jsou porušeny vývojové procesy embryí: nádrž buněk jedné z klíčových listů spadá na místo, kde by neměl být v normálu. Stále není objasněn důvod, proč deroidní restrukturalizační appetas vzniká. Zvýšený růst buněk je však zaznamenán v době hormonálních přeskupení v ženském organismu: pubertální období, těhotenství a kojení, vyvrcholení, recepce hormonálních léků.

Dermoidní cysty vaječníků: Příčiny

Dermoid Cysty vaječníku: kód na ICD 10

Podle mezinárodní klasifikace onemocnění, Deroidní neoplazmy odkazují na nezánětlivé rozšíření na přívěsku a kódování N83.2. Zralé cystický tercol vaječníku ve své kompozici je reprezentován převážně vyvinutými tkáněmi těla, má výhodnější prognózu. Deroidní nádor nezralého typu s převahou nediferencovaných struktur musí vyloučit maligní znovuzrození.

Dermoidní cysty vaječníků: Příčiny

Symptomy dermoidní ovariální cyst

Chcete-li identifikovat embryonální nádor malé velikosti je téměř nemožné. Deroidní transformace přívěsků je považována za nejzákladnější typ benigních nádorů příloh. V rané fázi je možné diagnostikovat pouze s pomocí pomocných výzkumných metod na náhodném lékařském vyšetření.

Důležité! Dermoidní cysta pravého vaječníku je obvykle odhalen, který je položen v intrauterinu jako první a masivně rušný.

Vznik stížností při transformaci dermiidy je spojena se zvyšujícím se vzděláním, postupně nahrazuje zdravé vaječníkové tkáně a zásoby. Po dosažení velké velikosti (7-10 cm) jsou uvedeny následující příznaky nádoru:

  • tahání bolesti na dně břicha;
  • řízení, nadýmání, pocit gravitace;
  • Zvýšení objemu pasu, je možný vzhled konvexity na straně léze;
  • Porušení procesů urinace, defecation.

Dermiidní nádor může být komplikován montáží, s kapou nohama. Dlaždice kapsle zřídka se vyskytuje v důsledku dostatečné tloušťky filmu. Při vývoji těchto komplikací pacient dramaticky zhoršuje stav, je pozorována klinika akutního břicha. Ženy potřebují provozní zásah.

Dermoidní cysty vaječníků: Příčiny

Diagnostika

Dermoidní cysty levého vaječníku se nachází v době profylaktického inspekce, stává se náhodným najít při kontaktu další otázky. Podezření a potvrzení onemocnění s následujícími postupy:

  1. Podrobná vaginální inspekce. Deroidní nádor je určen, když palpa přídavek jako zaoblené hladké, husté, mobilní struktury.
  2. Hlavní způsob stanovení expanzí přívěsků - ultrazvuk. Studie vypočítává místo, velikost nádoru, povahu obsahu, přítomnost zánětu. V režimu duplexní skenování je navíc možné rozlišit benigní z maligního vzdělávání.
  3. MRI umožňuje spolehlivě identifikovat patologii, která je považována nejednoznačně podle výsledků ultrazvuku. Dermiid CYSST na MRI je přesněji vizualizována, je určen vztah konstrukcí s přilehlými orgány, vazbami.
  4. Mezi laboratorními analýzami uvede přítomnost zralých teratomů pomůže zvýšeným hladinám monarchátů.

Alternativně je deroidní nádor stanoven pomocí břišní radiografie: v přítomnosti obsahu kostí je dermoid jasně viditelný na fólii. V případě nouzových případů se diagnóza neoplazmy provádí intraoberně s laparoskopií a histologií.

Dermoidní cysty vaječníků: Příčiny

Stock foto deroidní cysty vaječníku

Dermoidní nádor nebo teratom doslova překládá jako hrozné vzdělání. To je způsobeno specifickým extrémně nepříjemným obsahem nádoru.

Dermoid Cyst vaječníky Photo Ultracound:

Dermoidní cysty vaječníků: Příčiny

Dermoidní cysty vaječníků: Příčiny

Dermoidní cysta ovariální je často zapálený

Je-li zvýšení tělesné teploty, chlazení, slabosti, posílení bolesti ze strany porážky by mělo být přemýšleno o spopení vzdělávání. Deroidový nádor je často zapálen. Obvykle se komplikací předjíždí pacienty s chronickým onemocněním sexuálních systémů, zatímco nesoulad s předpisy lékaře a připojit infekci.

Jak rychle roste dermoidní cysta vaječníky

Předpokládá se, že teratodermoidní cysta vaječníku roste velmi pomalé. Obvykle před vznikem nepříjemných příznaků probíhá několik let. Vzhledem k možnosti rozvíjení komplikací ve formě odkapávací nohy se však doporučuje, aby se spopurační dermoidu doporučena být odstraněna co nejdříve. Vždy existuje riziko malignity tvorby dermaidů - znovuzrození buněk benigního růstu v maligním.

Důležité! Dermoidní cysta roste pomalu, ale nádor se nepřichází, neustále roste v množství.

Dermoidní cysty vaječníků: Příčiny

Kontraindikace

Absolutní kontraindikace pro deroidní laparoskopii. V případě potřeby je zásah povolen. Laparoskopie dermiidní cysty vaječníku je odložena během těhotenství, v případě malé formace, která nemá negativní vliv na ovoce, nezpůsobuje nepříjemné symptomy. V ostatních případech byste neměli čekat na zhoršení procesu, dereidní nádor je odstraněn.

Léčba

Dermiidní nádor je zpracován extrémně funkční. Žádné léky na léky ovlivňují rychlost vzdělávání. Vzhledem k pravděpodobnosti zhoubné znovuzrození se doporučuje vývoj komplikací, aby se odstranil dermoidní cysty vaječníku i malou velikost. Při detekci teratomu je vhodnější provést laparoskopickou excizii.

Důležité! Objem intervence závisí na velikosti cysty, zahajovacím státu, výskytu komplikací. V závažných případech musíte odstranit vaječník.

Dermoidní cysty vaječníků: Příčiny

Recenze léčby bez vaječních cyst

Dobrovolskaya Svetlana Mikhailovna, 32 let, G. Tula
Před rokem našel velký deroidní cyst v levém vaječníku. Lékaři doporučili, aby odstranili vzdělání, ale nesouhlasil jsem. Nějakou dobu jsem se snažil používat lidové ošetření, ale nebyl žádný výsledek. V souvislosti s zhoršením státu jsem musel souhlasit s laparoskopií. Poté, co operace dostane dostatečně rychle.
Tikhonova Daria Olegovna, 34 let, g. Permian
Po ECO ve druhém trimestru na přívěsku napravo, tvorba 3,5 cm. Byl to dermoidní cyst. Nebyly žádné stížnosti, těhotenství bylo žádoucí a pokračovalo normálně. Během líhnutí se Teratom nedotýkala, jednoduše řízeny velikost nádoru. Po porodu trvají lékaři na odstranění vzdělávání.

Recenze Laparoskopie dermoidní vaječníky cysty

Muleleko Katerina Vasilyevna, 29 let, g. Keržák
Před dvěma lety jsem byl diagnostikován s deroidním nádorem pravého vaječníku. Doktor doporučil odstranit vzdělání. Na doporučení doktora si vybral jemnou laparoskopii, plánuji další dítě. Na apendentech držel klínovitou resekci, žádné další cyst se vrátil. Restaurace rychle, existují dva sotva patrné jizvy. Výsledek je potěšen!
Majorova Tamara Mikhailovna, 28 let, G. Stavropol
Namísto požadovaného těhotenství, ultrazvuk ukázal cystu pravého vaječníku 2 cm, pravděpodobně dermoidní. Bylo však pochybnosti, že vzdělání může být folikulární azurový a SAM. Gynekolog jednoznačně doporučil odstranit nádor, nečekejte, protože opravdu chci porodit. Rozhodl se přesně provést rentgenové paprsky, dermoidní nádor byl potvrzen. Po krátké přípravě, laparoskopie. Histologie ukázala zralé pozemní. Nyní čeká na doplňování.

Předpověď

Dermoid ovariální cystu, i když se liší velmi pomalý růst, ale potřebuje chirurgická léčba, aby se eliminovalo nežádoucí následky.

S včasným odstraněním teratomu k rozvoji komplikací je prognóza pro reprodukční zdraví žen příznivé. V rané fázi je možné zcela vyměnit patologický uzel s minimálním poškozením okolních vaječníků. Bez prudkého nárůstu je riziko zánětu, spopurizace, lámání a maligního znovuzrození. V této verzi je prognóza nepříznivá: Závěsná hrozba životnosti v době operace nezpochybňuje, že schopnost otěhotnět dítěte v prioritě.