Laparoskopie vaječníků (odstranění cyst)

Laparoskopie ovariálních cyst je běžným provozem v oblasti gynekologie. Cysty mohou způsobit bolesti a reprodukční poruchy, které vyžadují jejich odstranění. Laparoskopická metoda je jemná léčba, která umožňuje snížit dobu redukčního období.

Laparoskopie vaječníků (odstranění cyst)

Jaký je vaječní cyst cystu a při léčbě

Cysta je převážně benigně benigně, která může být jak na povrchu, tak silnějším orgánu. Ve svém vzhledu se cystický neoplazm připomíná bublina. Budova a obsah závisí na etiologii vzdělávání.

Pozornost! Cysta má několik odrůd, z nichž některé mají nemovitost, která má být znovuzrozena. Proces implikující znovuzrození benigní buňky se nazývá malignizace.

Gynekologové přidělují následující typy cysty:

  • folikulární;
  • Luteinova;
  • endometrioid;
  • dermoid;
  • Muzzinic.

Většina cyst je osamocené formace. Pokud jsou neoplazmy folikulární, mluví o SPKO. Syndrom často vyvolává rezistentní pokles plodnosti v důsledku různých poruch endokrinu. V takových případech existují zářezy na vaječnících.

Laparoskopie vaječníků (odstranění cyst)

Folikulární a luteinové formace podléhají odstranění, které nebyly regresní. V případě neoplazmů endometria je nutná operace, pokud se ukázalo neefektivní léčbu léčivem. Dermoid a mucinózní cysty jsou ošetřeny výhradně chirurgickým způsobem.

V reprodukčním cyklu se pár pár snaží ušetřit maximum. Kompletní mazání vaječníků spolu s hromadou může provádět u žen menopacteric. Laparoskopická technika vyžaduje hospitalizaci a předběžné vyšetření.

Výhody

Laparoskopický provoz pro odstranění cysty vaječníky se týká jemných intervencí. Tradiční řez chybí, protože chirurgické manipulace se provádějí několika řezy v břiše.

Následující výhody metody se nazývají:

  • Nízké riziko tvorby adheze, střevní hypotenze;
  • non-nezbytná pravděpodobnost tvorby kýly;
  • Rychlé uzdravení malých pooperačních ran;
  • drobná omezení doby zotavení;
  • Nedostatek drsných jizrů.

Po operaci se žena může vrátit do známého životního stylu v nejkratším možném čase.

Laparoskopie vaječníků (odstranění cyst)

Příprava na laparoskopii ovariálních cyst

Laparoskopie je plnohodnotný chirurgický zákrok, který vyžaduje nezbytný průzkum. Žena je obvykle hospitalizována v nemocnici po dobu 1-2 dnů před rušením. Povinná je konverzace pacienta s anesteziologem v předvečer rušení.

Před laparoskopií musí být pacient pozorován dietu, která eliminuje použití produktů tvořících plynu a nápoje. Poslední jídlo se provádí nejpozději 18 let.00. Žena je dovolena pít vodu na 22.00. V den operace, pít a nemůže.

Příprava na intervenci zahrnuje také hygienickou sprchu, odstranění chlupů v pubické oblasti a rozkrok.

Analýzy pro laparoskopie vaječníků cyst

Seznam analýz pro laparoskopie ovariální cysty obvykle zahrnuje:

  • Krevní testy (obecné a biochemické), moč;
  • Screening hepatitida, HIV, syfilis;
  • Ultrazvukové vyšetření orgánů umístil v malé pánvi;
  • plicní fluorografie;
  • Stanovení rezerv, krevní skupiny;
  • Gynekologické tahy (generál, bapposev, identifikace genitálních infekcí).

Průzkum může také zahrnovat stanovení koncentrace genitálních steroidů, stejně jako hormony štítné žlázy. Žena navštěvuje terapeuta, který jmenuje EKG, coagulogram odhalit kontraindikace na intervenci.

Laparoskopie vaječníků Cysty: Jak je operace

Provoz se provádí v celkové anestezii. Ve většině případů se doporučuje intubace trachea, což umožňuje kontrolu nad respirační funkcí a udržovat anestezii po určitou dobu. V předvečer prémie, což znamená zavedení sedativ v kombinaci s prášky na spaní.

Laparoskopie vaječníků (odstranění cyst)

Tabulka, na které se provádí laparoskopie, by měla být nakloněna do konce hlavy o 30 stupňů. To je nezbytné pro intestinální přijetí nezbytné polohy za účelem získání přístupu k vaječníkům.

Abdominální oblast je zpracována antiseptikem. Pak v pupku se provádí punkcí pro naplnění břišní dutiny s oxidem uhličitým, je zaveden laparoskop. Jedná se o speciální nástroj s videokamerou a světelný zdroj. Boční PAHO Make defekty pro umístění manipulátorů s potřebnými nástroji. Nejčastěji se provádí laparoskopie pravého vaječníku podle statistik.

V procesu intervence se provádí klín cysty, stejně jako klínovité excize části vaječníku. V některých případech odstranění celého orgánu. Lékař provádí kontrolu okolních tkání. V případě potřeby je laparoskopie doplněna klasickým provozem.

V nepřítomnosti krvácení jsou nástroje odstraněny a oxid uhličitý sát. Švy, sterilní obvazy jsou aplikovány na oblast punkcí.

Laparoskopie vaječníků (odstranění cyst)

V poslední fázi anesteziolog zkontroluje dech ženě, jeho obecný stav. V nepřítomnosti komplikací je pacient přeložen do oddělení. Obvykle intenzivní terapie není nutná.

Histologie po laparoskopii cystanů vaječníky se provádí v podezřelé onkologii.

Pooperační období po laparoskopii ovariální cysty

Po intervenci se obvykle doporučuje vstát z postele za pár hodin. Pacient může být opatrně pohybující se kolem komory. Zvláštní jemná dieta je jmenována. Dieta zahrnuje dušené maso, zeleninu, fermentované mléčné výrobky.

Laparoskopie vaječníků (odstranění cyst)

Zpracování shavi se provádí denně. Antibiotika po laparoskopickém ovaries varují vývoj zánětu. Je také nutné ovládat tělesnou teplotu. Žena je obvykle vypouštěna o 3-5 dní. Švy jsou odstraněny na ambulantním recepci (7-10 dní). Po 2 týdnech je obnovena pracovní kapacita. Cvičení po laparoskopii ovariální cysty by neměly být nadbytečné.

Restaurování po laparoskopii ovariální cysty

Rehabilitace po laparoskopii ovariálních cyst se rozlišuje krátkou. Účinky intervence jsou zaznamenány ve vzácných případech. Po 10-14 dnech, nemocnici po laparoskopii cysty vaječníků končí a žena se vrátí k obvyklému rytmu života.

Až do konce cyklu se doporučuje použít antikoncepci, aby se zabránilo ofenzivním těhotenství. Léčba po laparoskopii ovariální cysty je obvykle nutná při odstraňování endometrioidních formací. Pokud byl zásah proveden o funkčním a luteane cystu, je možné v několika týdnech naplánovat těhotenství. Chcete-li navštívit solárium po laparoskopii tytek vaječníků během měsíce během měsíce.

Komplikace po laparoskopii vaječníků cyst

Obnova po odstranění ovariální cysty s použitím laparoskopie obvykle přechází bez funkcí. Důsledky při odstraňování útvarů s laparoskopickou metodou jsou vzácný jev. Komplikace mohou mít individuální charakter a být důsledkem různých poruch během operace.

Bolest a nepříjemný pocit v rameni a hrudníku

Náplné břicho po laparoskopii vaječníků je normou. Syndrom bolesti starosti pacienty během prvního dne. Bolest po laparoskopii ovariální cysty by neměly být intenzivní. Nepříjemné pocity jsou lokalizovány v oblasti punkcí, třísla a ramene vpravo. Membránový nerv dráždí zbytky plynů, což vede k vzhledu krátkodobé bolesti. Obvaz po laparoskopii ovariální cystu umožňuje snížit závažnost bolestivých pocitů.

Kromě místní bolesti je také pozorováno mazání v těle a otoku. Někteří pacienti mají bolesti zad po laparoskopii ovariální cysty.

Laparoskopie vaječníků (odstranění cyst)

Výběr po laparoskopii vaječníků

V prvních dnech po zásahu, výskyt oscilací, sucený. Normálně krvavý výtok po laparoskopii ovariálních cyst by nemělo být hojné

Infekční komplikace

Přidání infekce je možné s nedodržením aseptických pravidel. Někdy se příčinou infekčních komplikací stává chronickým zánětlivým procesem. Vývoj komplikací ukazuje významný nárůst teploty, intenzivní bolest, vzhled výboje s nepříjemným zápachem.

Poranění orgánů

Porušení integrity orgánů v malé pánvi (střev, močový měchýř) se občas vyskytuje. Výplň s oxidem uhličitým, vybavovacím zařízením Video kamera snižuje riziko zranění. V opačném případě může být požadováno opakované zásahy pro obnovení poškozených tkání.

Teplota po laparoskopii ovariální cysty

Po operaci je možné zvýšit teplotu těla na subfebrilní jednotky, včetně laparoskopie. Zvýšená teplota může být pozorována během několika dnů po zásahu.

Významné zvýšení teploty ukazuje připevnění infekce a vývoj komplikací.

Kontraindikace

Odstranění ovariální laparoskopické metody může být kontraindikováno. Obvykle se operace není prováděna v následujících případech:

  • Obezita 3-4 etapy;
  • mrtvice a infarkt;
  • porušení v hemostázách;
  • Rozsáhlý provoz, který byl proveden před 6 měsíci;
  • onkologická ostražitost;
  • zánět pobřišnice;
  • Šokové státy;
  • ztráta krve;
  • fistula;
  • Hnisavé poškození kůže.

Některé kontraindikace jsou relativní. Když jsou odstraněny, je možné odstranit laparoskopickou techniku.

Laparoskopie vaječníků (odstranění cyst)

Recenze

Laparoskopie přídavek je jemná verze chirurgické intervence. Pacienti hodnocení hovoří o nízké traumatické a provozní efektivnosti. Švy po laparoskopii cyst ovarážů prakticky nenechávejte kosmetické vady, což je důležité z estetického hlediska.

Na rozdíl od dlouhodobého provozu je možné naplánovat těhotenství po metodě laparoskopického odstraňování z příštího cyklu. Hodnocení pacientů ukazují, že chirurgický zákrok nemá vliv na reprodukční funkci. Hematom po laparoskopii cystanů vaječníků je absorbována obvykle bez následků.

Závěr

Laparoskopie cyst v vaječníku je moderní chirurgický zákrok, což je nízká úroveň traumatického a nedostatku vážných komplikací. Intervence vám umožní maximalizovat dvojici tělesné tkaniny a reprodukční funkce.