Larotomie ovariální cysty

Práce ženského reprodukčního systému často dává selhání. Podobné napětí, nesprávná výživa, chronické zánětlivé procesy v těle. Laparotomie ovariálních cyst má vždy vážně svědectví, z ektopického těhotenství až po podezření na rakovinu a je prováděna pod obecnou anestezií.

Když je předepsána laparotomie

Pokud se na vaječních zařízení nachází cystické formace, taktika léčby závisí na jejich velikosti, blahobytu žen a ultrazvukových ukazatelů. Malé neoplazmy naplněné kapalinou, až 2-3 cm v množství vyžadují pozorování. Ale pokud cysta v množství přesahuje 10 cm, vysoká pravděpodobnost jeho znovuzrození v maligním nádoru. V tomto případě předepisujte chirurgickou metodu.

Larotomie ovariální cysty

Existují dvě takové metody:

  • laparotomie;
  • Rozsáhlý provoz.

Otevřený šťastný provoz je excize cystických vzdělávání přes řez v pubické kosti na dně břicha. V tomto případě lékař vidí postižený orgán a přilehlý k IT tkanině a může vizuálně posoudit jejich stav, odhalit nádor rakoviny nebo metastázy do jiných orgánů a lymfatických uzlin.

Laparotomie - metoda odstranění neoplazmů na vaječníku přes malé punkce v peritoneum. Prostřednictvím nich, lékař zavádí speciální nástroje pro manipulaci. To je fotoaparát, laparoskop. Lapotomie je uvedena v případě malých nekomplikovaných cyst.

Indikace pro laparotomii

Každá chirurgická intervence zahrnuje určitá rizika pro život a zdraví. Proto je uchýlen na zvědavou operaci v extrémních případech, snaží se vyléčit nemoc nebo patologickou konzervativu. Rozsáhlé odstranění ovariální cysty se doporučuje v případě, že neoplazma velkých velikostí je potvrzením nebo podezřením na rakovinu. Svědectví je atypická umístění cyst nebo jiných patologií ženského reprodukčního systému.

V případě:

  • Suppurace cystických vzdělávání;
  • kroucený vaječník;
  • mimoděložní těhotenství;
  • Zvlnění cyst a vaječníků.

Lapotomie je znázorněna, pokud je jednoduchý nekomplikovaný cysty až 6-7 cm nebo více malých cyst - polycystic. Lékař by neměl mít pochybnosti v benignosti vzdělávání. Oba operace jsou prováděny v rámci celkové anestezie.

Kontraindikace

K dlouhodobému provozu a laparotomie žena je zkoumána k identifikaci přímých nebo nepřímých kontraindikací jejich chování. Specifické intervence jsou přísně zakázány:

  • mrtvice, infarkt, jiné vážné patologie kardiovaskulárního systému;
  • krevních onemocnění spojených s porušením koagulace;
  • jakákoliv chronická onemocnění ve fázi zhoršení;
  • Diabetes mellitus dekompensed.

Při přítomnosti akutních chronických nebo infekčních států je dlouhodobá operace odložena až do obnovy nebo stabilizace stavu.

Larotomie ovariální cysty během těhotenství

Během období nástroje Dítě ve zvláštních případech lékaři stanovili otázku o odstranění cyst pomocí laparotomie. To se provádí v případě hrozby potratu, rychlého růstu cyst, jeho spopurování nebo přestávky. V jiných případech dělat laparoskopii.

Larotomie ovariální cysty

Laparotomie je obvykle prováděna pod obecnou anestezií, ale někdy se epidurální anestezie používá jako pod cesarejskou sekcí. Každá operace je hrozbou pro plod, takže se provádí pouze v případech, kdy očekávaná přínos překročí potenciální riziko.

Příprava na chirurgický zákrok

Nejméně 2 dny před plánovaným úvěrovým provozem nebo laparotomií se provádí státní průzkum pacienta. Žena musí udělat:

  • Obecný a biochemický krevní test;
  • koagulagram;
  • Obecná analýza moči;
  • EKG;
  • Mri;
  • Určete krevní skupinu.

Bezprostředně před operací po dobu několika hodin se střevo čistí, doporučuje se žena v posledním dni.

Jaký den cyklu provádí laparotomie ovariální cysty

Středem cyklu je optimální doba pro všechny operace na orgánech malé pánve ženy. Během tohoto období lékaři mohou vidět důvody, proč dojde k žádné ovulaci a výtěžek vajec, vyhodnotit provoz vaječníků a stav endometrie dělohy.

Důležité! Je kategoricky zakázáno jakýmkoli manipulacím 3 dny před plánovaným měsíčně a během krvácení dělohy.

Během tohoto období je pravděpodobnost zapálených tkání vysoká, velká ztráta krve není vyloučena. Chcete-li určit den cyklu, můžete udělat ultrazvuk.

Metodika pro laparotomii

Odstranění cyst s chirurgickou metodou se vyskytuje hlubokým řezem v břiše. Doktor může dělat jak podélný, tak příčný řez dlouhý 10-15 cm. Nejprve strávte léčbu kůže antiseptikem, po kterém doktor exprikuje kůži, podkožní tuku a peritoneum, táhne okraje otvoru a pokračuje ve studiu patologie.

Larotomie ovariální cysty

Možnosti operací:

  • Odstraněn cyst;
  • Odstraněn cyst s částí vaječníků;
  • odstraněny cysty a vaječníky;
  • Cysty s vaječníkem a děložní trubicí, lymfatický uzel.

To vše závisí na typu cystického vzdělávání a jeho benigní. Pokud má lékař podezření z maligní povahy nádoru, produkuje své odstranění sousedními tkaninami, lymfatickými uzlinami. Po odstranění, specialista provádí firmware ohniska a ukládá obvaz na šev. V příštích dvou dnech je pacient v intenzivní péči.

Jak dlouho dělá operace odstraňování vaječníku

V případě ovariální cystu trvá dlouholetý provoz 2-4 hodiny. Čas chirurgického zásahu závisí na závažnosti neoplazmy. Nekomplikované cysty s obsahem kapaliny se rychle odstraní bez poškození vaječníků. V ostatních případech lékař zachycuje ovariální tkaniny. V průměru tyto časové řízení zabírají ne více než 2 hodiny. Pokud je podezřelý nádor nalézt, jsou metastázy viditelné pro jiné orgány a lymfatické uzliny, operace je zpožděna na 4 nebo více hodin. Lapotomie trvá 40-60 minut.

Kolik dní nemocenské po laparotomii ovariální

Každý individuální případ je individuální. S jednoduchou operací a rychlou obnovu pacienta, nemocnice uzavřena po 2 týdnech. To je průměrná doba, která je dána obnově těla.

Larotomie ovariální cysty

Samozřejmě, rehabilitace a plná obnova zdraví ženy trvá asi 3 měsíce času. Ale ve skutečnosti přistoupí k naplnění odborných povinností osobu po operaci ve státě po dobu 15 dnů.

Pooperační období a rehabilitace

V prvních 2 dnech po dlouhé operaci je žena v oddělení intenzivní terapie. Ona ukazuje lůžkový režim, minimální aktivitu pohybu, spánek a lehké jídlo. V průměru pooperační období trvá 1-2 týdny. V této době se zdravotnický personál zpracovává švy, žena dostane léčbu léků, aby se zabránilo rozvoji komplikací.

Larotomie ovariální cysty

Pacient se může cítit nepříjemný v oblasti stehu, huskiness a suché hrdlo, zimnici, snadné indispozici. Tyto příznaky rychle přechází a jsou ozvěny anestezie.

Postupem času je důležité postupně podávat lehké zatížení na břišní lisovací plochu pro normalizaci průtoku krve v peritoneum a urychlit regeneraci tkanin a fascinace okrajů švu. Rychlost regenerace po operaci šířky pásma pro odstranění cysty vaječníky závisí na zdravotní skupině pacienta a dodržování doporučení lékaře. Pokud jde o obnovu práce reprodukčního systému žen - vše je čistě individuálně.

Důležité! Menstruace se může vyskytnout po 1-2 dny nebo měsíci po dlouhé operaci.

V průměru bude úplné oživení v neexistenci komplikací vyžadovat 10-12 týdnů. To je v tomto období, že žena je často předepsána hormonální antikoncepce normalizovat hormonální pozadí, cyklus a chránit před těhotenstvím. Lékaři doporučují chrání první 3 měsíce a naplánovat dítě po redukčním období.

Možné komplikace

Komplikace po dlouhodobém provozu pro odstranění cysty vaječníků a laparotomie jsou vzácné. Často jsou spojeny s nedodržením ložiny a doporučení lékaře. V tomto případě je možné:

  • nesrovnalost nebo spopení švu;
  • vnitřní krvácení;
  • Thromboembolia.

Pokud pacient se pohybuje příliš aktivně a nesprávně očekává zatížení, je možné vytvořit pooperační kýlu.

Rozsáhlý provoz k odstranění cysty vaječníky - závažný chirurgický zákrok, který vyžaduje pečlivou přípravu pacienta. S úspěšným výsledkem a požehnáním vzdělávání je tělo obnoveno po 2-3 měsících a žena může naplánovat těhotenství.

Recenze

Angelina, 29 let, g. Stavropol
Po laparotomii byly cysty vaječníky obnoveny na dlouhou dobu, téměř 4 měsíce. Po celou dobu se vysílaček, byla slabost, vytáhla břicho na poté. Po extraktu po dobu 7 dnů od nemocnice, 2 týdny šlo na kliniku pro postupy a injekce. Obecně jsem zažil tuto operaci obtížnou.
Ksenia, 32 let, g. Moskva
Lucky operace byla neplánovaná, protože jsem se dostal do nemocnice s ektopickým těhotenstvím. Všechno se rychle a dobře, po 5 dnech už bylo doma, ale neustálá neustálá neopustila a slabost neopustila dalších 2 týdny. Měsíčně po 10 dnech.