Hormonální tibetská gymnastika, vliv na hormony

Hormonální gymnastika je navržena tak, aby zlepšila práci endokrinního systému. Všechny orgány regulují nervové a humorální faktory. V prvním případě mluvíme o činnosti nervového systému, ve druhé - žlázách vnitřní sekrece.

Úplná sekreční účinnost endokrinních žláz má stanovení hodnoty při zajišťování normálního života těla.

Hormony a hormonální gymnastika

Dávkování Fyzická aktivita je prospěšná na hormonálním pozadí, ale pro Normalizace hladin stresového hormonu Důležité relaxační, specifické praktiky. Jedná se o jógu, meditaci, respirační gymnastika, vlastní masáž aktivních bodů a dalších. Každý z navrhovaných technik lze zobrazit jako hormonální gymnastika.

Moderní člověk žije v podmínkách chronického stresu - nepříznivá situace na životní prostředí, nekvalitní potraviny, problémy v práci a v rodině, přizpůsobení se měnícím se podmínkám, další negativní faktory.

Tibetská hormonální gymnastika

Pro ochranu těla se mozek zvyšuje koncentraci napěťových hormonů. Nejprve je to Cortisol, adrenalin, norepinefrin. Oni zase ovlivňují velikost jiných hormonů.

Stresové hormony snižují sekreční činnost štítné žlázy, což vede k selhání metabolických procesů a zhoršení nervového systému. Negativně ovlivňují reprodukční funkci, porušují rovnováhu pohlavních hormonů.

Použití jakékoliv z gymnastiky, tréninku, relaxačních postupů zaměřených na snížení hladiny stresových hormonů, stabilizace celkového hormonálního stavu - předpokladem pro plné fungování těla.

Účel tibetské hormonální gymnastiky

Četné recenze těch, kteří to zkusili vykonávat, mluvit o jeho účinnosti. Cvičení přispívá ke zachování zdraví endokrinních žláz, což znamená celé tělo jako celek. Komplex pomáhá zvýšit vitalitu, zbavit se chronických onemocnění.

Doporučení k dosažení terapeutického účinku:

  • Navštívit trenér;
  • Gymnastika dělají denně;
  • Příznivá doba dokončení komplexu je ranní hodiny (optimálně v rozmezí 5-8 hodin, ihned po probuzení);
  • Můžete dělat cvičení, aniž by se dostal z postele, pokud je tuhá nebo na podlaze;
  • Každý pohyb se provádí 1 sekundu, multiplicita opakování - 30;
  • dodržovat posloupnost a přesnost cvičení;
  • Neoddávejte dech.

Tibetská gymnastika je práce s biologicky aktivními tečkami, biopolem, vnitřními toky energie.

Je velmi důležité dodržovat dynamiku pohody:

  • Jaké pocity vznikají v počátečních třídách;
  • kdy a jak bylo možné dosáhnout prvního pozitivního výsledku;
  • Jaké pocity vznikají během přestávky ve třídách.

První pozoruhodné výsledky se objevují přibližně 3-6 měsíců běžných tříd. Podle recenzí během této doby je šance zbavit se některých chronických onemocnění. Praxe použití potvrdila účinnost hormonální gymnastiky pro ženy, které zažívají restrukturalizaci související s věkem (menopauzální období).

Normalizace hormonálního stavu vyžaduje velké množství času, takže při výběru tibetské gymnastiky musíte být trpěliví a nečekejte na rychlé výsledky. Reakce těla k jakékoli specifické metodice je individuální a zlepšení endokrinního systému je dlouhý a složitý proces.

Terapeutické účinky tibetské gymnastiky

Celý komplex zahrnuje 11 cvičení, celková doba trvání lekce je asi 10-15 minut. Podrobný popis techniky provedení, video s komentáři lze snadno nalézt na internetu. Hlavním terapeutickým účinkem každého cvičení:

  1. obohacení kyslíku;
  2. normalizace hormonů;
  3. Potlačení stresu;
  4. obličejový výtah;
  5. Čištění hymorových dutin, aktivace hypofýzy;
  6. stimulace mozku krevního oběhu;
  7. Posílení ramenního pásu, regulace krevního tlaku;
  8. Aktivace práce štítné žlázy;
  9. Zlepšení práce žaludku a střevních peristálů;
  10. Aktivace kapilárního krevního oběhu, restaurování spoje;
  11. Stimulace biologicky aktivních bodů v stopách.

Temperovaná dívka

Hormonální jóga, to může být nazýváno tibetské gymnastiky, přispívá k omlazení, posílení imunity, zlepšení práce smyslů, zvyšování činností trávicího systému, normalizace krevního tlaku, má fascinující účinek.

Kontraindikace

Se všemi neškodností ranní hormonální gymnastiky existují kontraindikace jeho realizace. Komplex se nedoporučuje pro následující choroby a státy:

  • zhoršení patologií srdce;
  • žaludeční vřed v akutním stupni;
  • Parkinsonova choroba;
  • hypertenzní krize;
  • páteřní onemocnění;
  • zhoršení artritidy, artritidy;
  • Škodlivé návyky (kouření, zneužívání alkoholu);
  • těhotenství;
  • Pooperační rehabilitace.

Tibetská hormonální gymnastika - specifická technika, která má kontraindikace. Terapeutická účinnost se dosahuje při aktivaci biologicky aktivních bodů spojených s endokrinními a jinými systémovými systémy. Pozitivní výsledky můžete dosáhnout pod podmínkou přesného a pravidelného provádění komplexu.