Vlastnosti vdc s klimakse, terapeutická hodnota anapriliny

Každá žena, blížící se se časem, kdy začnou první menopacterické projevy, zažívá vážný stres. Je snadné vysvětlit skutečnost, že koncept vrcholu je neoddělitelně spojen v našem vědomí s procesem stárnutí. Ano, a zdraví postupně začíná poruchami. Postupně se objeví charakteristické drogy v domácnosti první pomoc sady: Anaprilin s IRC, fenibutem z nervy, ibuprofen s bolestí, pankreatin s problémy s trávením ... Život se změní na neustálý boj proti symptomům. A nevědomky vznikají smutné obrazy příchozího stáří. Ale velmi často negativní projevy nejsou vysvětleny nejvíce změn souvisejících s věkem jako selhání v díle nervového systému, které dovedně maskují pod rysy různých patologií.

A důvody pro rozvoj onemocnění během období menostázy

Tato patologie je fenomén tajemného a někdy obtížné rozpoznat i zkušené specialisty. Faktem je, že jeho rysy mohou být podobné symptomům jiných onemocnění. A na etapu průzkumu, odborník, na který se osoba odvolala na pomoc, musí správně navigovat historii a jmenovat oprávněnou diagnostiku. A bude se spoléhat na následnou léčbu.

V podstatě je vegetativní dystonie porucha na základě nerovnováhy interakce sympatických a parasympatických oddělení autonomního nervového systému, vyznačující se celým množstvím různých projevů a symptomů.

Sympatické oddělení aktivuje všechny procesy, které se vyskytují v těle. Například zodpovědný za posílení krevního oběhu, zvyšuje tón cév, což vede ke stimulaci fungování vnitřních orgánů a pozitivně ovlivňující výkon. Činnost parasympatického oddělení je zaměřena na tvorbu procesu zpomalení aktivity a přechodu těla do zbytku. Příkladem může být vznik únavy po spáchání určité práce, nástup relaxace před nočním odpočinkem, silný spánek.

Když tvorba fází excitace a zpomalení přestane poslouchat určité vzory, mluví o chybě v práci vegetativního nervového systému.

To je zářez, jako žádný jiný, je spojen s pohodu v psycho-emocionální sféře lidského života. Není tedy překvapující, že menopauza je poznamenána projevy této povahy. Propojovací řetězec je jednoduchý: hormonální restrukturalizace způsobuje snížení produkce estrogenů, která reaguje mimo jiné a pro vytvoření udržitelných adaptačních mechanismů pro stresující vlivy. V souladu s tím, kapka na úrovni hormonů způsobuje disharmonii v práci centrálního nervového systému a tím nepřímo provokuje dystonii. Vzhledem k tomu, že emocionální stav v období menopauzy sám o sobě je nestabilní, pak se vznik ICC snadno vysvětluje.

Podpůrné důvody mohou být:

  • dědičnost;
  • Vlastnosti zařízení nervového systému, temperamentu, typu znaku;
  • Oslabení imunity po převedených operacích, infekcí;
  • přítomnost poruch v provozu CNS, utrpěných zranění;
  • zneužití špatných návyků;
  • zvýšené fyzické, duševní, emocionální zatížení;
  • pasivní životní styl;
  • Osteochondróza krční páteře.

Příznaky a důsledky menopauzy

Jak bylo uvedeno výše, diagnóza dystonie je často komplikovaná skutečností, že jeho projevy se ozývají se symptomy jiných onemocnění. Vdcs během menopauze je však jednoduše identifikován, protože v lékařské praxi je již dlouho vytvořeno v jediném komplexu, charakteristika menopauzy. Dost zavolat jejich věk jako lékař okamžitě vznikne přirozeným srovnáním stížností pacienta s Známky patologického vyvrcholení, Vyjádření poruch v práci vegetativního systému.

Pokud se vyskytnou podezřelé změny, měli byste se obrátit na pomoc lékařů. Terapeut, neuropatolog, kardiolog, cévní chirurg může pomoci při léčbě.

Jaké jsou hlavní příznaky VD v období Klimaks?

Jezdectví

Nejprve se jedná o tzv. "Stupnice", frekvence a intenzita vývoje, jejichž během menopauze je způsobí, že je oddělit od obecné skupiny příznaků znevýhodněných ze srdce a cév. Tento proces se podobá přirozenému fenoménu - mořské vlny. Leží v ostrém průtoku krve do horní části těla, doprovázený pocitem nesnesitelných teplů a způsobuje příliv krve k hrudníku, krku a obličeji. Dále jev však probíhá v opačném pořadí - žena zdůrazňuje led, "vlna".

Zlavy jsou často doprovázeny krátkodobým odpojením, Silná závratě, Slabý, třásl se v rukou a nohách. V patologickém průběhu menopauzálního syndromu se tyto procesy vyskytují více než 20krát denně, mohou trvat až několik minut.

Porušení v práci kardiovaskulárního systému

Nejčastěji je to bradykardie, angina, Ihs, ateroskleróza, Tachykardie na příznaků Klimaks které se projevují ve formě neúspěchů v srdečním rytmu, bolestivé syndromy. Také, dušnost s Climaxem - jejich charakteristické vnější znamení. Všechny tyto problémy jsou schopny vytvořit vážnou hrozbu pro zdraví a živobytí, provokující infarktu a tahy.

Psycho-emocionální porušení

Nestabilita v psycho-emocionální sféře, projevené vypuknutím podrážděnosti, hypertrofizované citlivosti, pocit úplné lhostejnosti a apatie pro vyskytující události, hysterické a sebevražedné státy. Snížení výkonu, neschopnost soustředit se, oslabující paměť.

Porucha štítné žlázy

Porušení burzovních procesů a hormonální restrukturalizace provokování endokrinních onemocnění (diabetes) a Štítné žlázy Mallings.

Problémy v činnosti urogenitálního systému a gastrointestinálních těles

V souladu s rychlými nutkáními pro defecation a močení, nadýmání, bolesti, nevysvětlitelná patologie zažívacích orgánů.

Hyperventivní syndrom

Projev dýchání, dušnost, nedostatek kyslíku, slabosti, závratě, někdy dosahující a slabý. Bolesti hlavy, migrény se mohou stát častým a dlouhým.

Snížení libido

Problémy v oblasti intimního života (rezistentní Snížená sexuální touha, Nedostatek orgasmu) může být také provokován tímto onemocněním, které se vyvinuly na pozadí menostázy a má nepříznivý vliv na emocionální labilitu ženy.

Metody pro léčbu vegetativní dystonie během menostáze

Řešení problému by mělo obsahovat celou řadu událostí.
První věc, která by věnovala pozornost tomu, jak základní prosperitní terapii je stabilizovat emocionální stav. Dokonce i přípravky založené na rostlinných bylinách se sedativním účinkem ("Matchbon", "Valerian", "New-passit") nebo léky. Takže pokud je emocionální labilita vyslovována, pak je jmenování trankvilizátorů (Phenibut, Afobazol, Adapol) odůvodněné.

Taktika léčby zaměřené na odstranění nepříznivých příznaků jiných subjektů může být odlišná a bude záviset na lokalizaci problému, stupeň jeho intenzity a potenciálního nebezpečí.

Při léčbě dystonie se používá kombinační terapie, současně a její příznaky a příčiny jejich výskytu.

  • Takže když Porušení spánku, nespavost, takže často doprovázející VDS během menopauzy, uchýlit se k pomoci prášků na spaní (skipidem, Dormicum). Jejich jmenování musí být vyrobeno pouze zúčastněným lékařem. Self-léky čelí vedlejším účinkům a zhoršení problémů.
  • Obnovit paměť, výkon a schopnost soustředit se pozornost pomůže: glycine, pantogram, ActCtovegin.
  • Klimakterická deprese, Stavy paniky jsou upraveny pomocí antidepresivy: Amitriptylina-paroxetin-sertralin. Jedná se o další skupinu léků, v jejichž jmenování je amatérství extrémně nebezpečné.
  • V boji proti migrénům se prokázala závratě, vyvolaná porušením cirkulace cirkulace, se ukázala být Cavinton. Může být také přiřazen pentoxifilán nebo oxybral.
  • Ženy trpící sníženým tlakem mohou pomoci použití adaptogenů: tinktura ženšenu - tinktura rose radiol, lemongrass, eleutherococcus.
  • Ve vývoji arteriální hypertenze jsou hypotenzní léky uchýleny k: Anaprilin, Metoprolol, Enalapril, Kozoten.
  • Významný vliv na léčbu, fyzioterapeutické postupy (infračervené laserové záření, radonové lázně, elektroforéza), masážní kurzy, iglorefexoterapie, darsonValization, průchod kurzů léčby sanatoria.
  • Jako míra dodatečné podpory pro tělo, použití vitamínových a minerálních komplexů, doplněné rostlinnými estrogeny. Tyto farmaceutapy pomáhají zvýšit ochranné funkce, dávají příliv energie, a v důsledku obsahu rostlinných hormonálních složek, umožňují postupně hladké hormonální skoky.
  • Pozitivní dynamika může být interagována s psychologem zaměřeným na odstranění psycho-emocionální přetížení, zhoršuje průběh klimakterického syndromu. Studium vnitřních problémů, povědomí o významu a přirozenosti nástupu menopauzy, provádění změn v jejich těle schopna zajistit nezbytnou stabilitu nervového systému.

Anaprilin v komplexní terapii vegetativních poruch

Porucha v práci kardiovaskulárního systému představují největší nebezpečí mimo jiné projevy vegetativního porušování. Pokud se v reprodukčním období, jsou srdeční patologie charakterizovány více pro mužskou část obyvatelstva, po výskytu menopauzy ženy jsou porovnány se silnou podlahou ve frekvenci vývoje nouze. Anaprilin s EDRS bude schopen komplexně přistupovat k přizpůsobení selhání v činnostech srdce a plavidel.

Zejména recepce tohoto léku umožňuje:

  • významně snížit krevní tlak (jeho ukazatele jsou zarovnány přibližně 2 týdny po zahájení použití);
  • Eliminovat útoky anginy;
  • Bojovat proti migréně;
  • Vyrovnat srdeční rytmus;
  • Snižují riziko vzniku krvácení, protože lék zvyšuje kontraktilní schopnosti dělohy;
  • zbavit se třesu;
  • Pomoc s terapií tyrotoxikózy, pomáhá pochybovat o hyperfunkci štítné žlázy
  • Neutralizujte záchvaty paniky, blokování adrenalinové akce.

Jednou z nevýhod tohoto léku je depresivní účinek na koncentraci pozornosti, takže implementace akcí vyžadujících zvýšenou koncentraci během období léčby může být obtížné.

Správná dávka léku lze předepsat pouze lékař na základě výsledků průzkumu a historie.

Prevence Dystonia Development

Preventivní metody boje by měly být distribuovány ve dvou směrech: normalizace psycho-emocionálního stavu a životního stylu.

Stabilizovat psychiku s vynikající možností stát se meditace, yoghoy, Aplikační praktiky Relaxace, návštěva bazénu, poslech příjemné hudby, čtení knih. Komunikace a povolání ve prospěch jakého koníčka. Podstatou prevence této laskavosti - prevence nadměrné nečinnosti, rozptýlení od "špatných" myšlenek. To je obzvláště důležité pro lidi melancholického skladu, náchylné k pesimismu a sebevědomému.

Správný životní styl - základ pro zdraví a tělo a duše. Aby se zabránilo vývoji ICC, měli byste věnovat pozornost následujícím složkám života:

Jídlo

Tělo by mělo dělat nezbytné, ale ne nadměrné, živin, vitamíny, stopové prvky. Rychlé občerstvení, mastné a smažené jídlo by se měly stát vzácnými výjimkami. Dostatečné množství masa, ryb, zeleniny, ovoce, obilovin, ořechů a sušených ovoce ve stravě žen může poskytnout extra energii a podporovat činnosti těla v této době spotřeby energie. Je důležité použít dostatečné množství čisté vody.

Fyzická aktivita

Jakýkoliv typ fyzické aktivity - od turistiky před spaním do Aquaaaerobics - bude relevantní. Pohyb pomáhá nasycení krevního kyslíku, zlepšení průtoku krve, aktivovat metabolické a hormonální procesy, zabraňuje nastavení hmotnosti a zlepšuje náladu.

Denní režim

Prevence a léčba vyžadují povinnou kontrolu nad režimem a rekreací. Přepracování, nedostatečné množství času pro vyvolání spánku rozvoj vegoune porušení. Doporučuje se trénovat ráno probuzení a rituál odpadu do určité hodiny a pokusit se dodržovat hranice.

Nedostatek nebo neutralizace špatných návyků

Alkohol a nikotin nepříznivě ovlivňují stav těla jako celku a zejména CNS. Nejen otráví tělo na toxické látky, ale také způsobují nádoby, hypertenze, srdeční patologii, štítné žlázy, tumory prsu, to je všechny oblasti a bez toho negativního vlivu Klimaků.

Běžný sexuální život

Vliv pohody v této oblasti nemůže popřít. Sexuální spokojenost posiluje odolnost proti stresu, podporuje sebevědomí a vyhlazuje hormonální skoky.

Vegeta Dystonia - komplexní fenomén schopný výrazně zhoršit příchod Klimaks. Začněte boj proti této zákeřné nemoci nejlépe v počáteční fázi, dokud nemá čas způsobit významnou škodu zdraví a kvalitě života. Pouze pozorný postoj k sobě a jeho tělu může pomoci ženě bezpečně překonat menopauzální změny a zastavit projevu nemoci.