Porucha rytmu tepu během vyvrcholení: léčba a prevence tachykardie

Během menopauzy, ženské tělo trpí nedostatkem hormonů. Tento faktor způsobuje nejen nepříjemné climethery symptomy, ale také může vyvolat porušení v práci důležitých orgánů. Některé ženy si všimnou prudký rytmus rytmus během menopauze a léčba tachykardie je nutností v tomto období. Je nutné vážně léčit jakékoli změny v srdečním rytmu, protože i drobné symptomy mohou znamenat začátek závažného onemocnění. V každém případě je užitečné znát hlavní příznaky tachykardie, pravidla chování během útoku, metody podpory srdce. Pokud se Tachykardie projevuje jednou a téměř okamžitě zastaví, pak se nemusíte starat. Pokud však příznaky začínají být konstantní, je nutné naléhavě obrátit na kardiologa. Koneckonců, tento typ tepové frekvence lze vyprovokovat nesprávnou práci nervového systému a vážných srdečních onemocnění.

Co je to tachykardie a co je nebezpečné?

Tachykardie je jedním z porušování srdečního rytmu, ve kterém má pacient rychlý srdeční tep nestálou povahy. Například v normálním stavu by měl srdeční indikátor překročit 60-80 snímků za minutu. Ale ženy s menopauzou je třeba mít na paměti, že pro ně je pro ně mírně zvýšena norma zkratek srdce (70-100 snímků za minutu). Také zohledněna fyzická námaha, která může tyto ukazatele zvýšit, ale pouze v určitém časovém segmentu, po kterém by se počet zkratek měl vrátit do normálu.

Tam je koncept "patologické tachykardie", který je způsoben problémy s kardiovaskulárním systémem nebo jinými těly. Kromě vyztuženého tepu, pacienti si všimnou nedostatek vzduchu a pocit komprese v hrudi. Útok u lidí vzniká rychle a najednou. Počet otřesů se zvyšuje na 150-200 za minutu. Pokud jde o dobu trvání, může útok trvat asi jednu minutu a hodinu.

Neměli byste nechat takové projevy bez pozornosti, protože Tachykardie může vyvolat vývoj akutního srdečního selhání, ischemických srdečních onemocnění, infarktu myokardu, stejně jako stopu srdce.

Jak problémy se srdcem ovlivňují práci těla?

Správná práce srdce je klíčem ke zdravému fungování celého těla. Alternativní napětí srdečních svalů poskytuje příliv a odliv krve, jakož i přepravu kyslíku a užitečných látek pro všechny orgány. A v době relaxace, srdce šetří sílu pro normální průběh následující zkratku.
Takže mezi těmito dvěma funkcemi je určitý čas. Pokud je orgán příliš často zmenšující nebo uvolněně, pak kyslík prostě nemá čas šířit tělem, a srdce samotné nemůže odpočívat. V důsledku toho se vyskytuje porušení rytmu, což zhoršuje celkový stav člověka.

Během Klimaků je tachykardie nejčastěji označena, ale jiné problémy nejsou vyloučeny. Ale všichni negativně ovlivňují stav ženy, relaxačního zdraví a způsobuje různá onemocnění.

Hlavní příčiny tachykardie v menopauze

Tachykardie během Klimaks - špatný jev. Během menopauzy destabilizace hormonálního zůstatku. Tělo již nevytváří dostatečné množství pohlavních hormonů, které jsou spojeny s prací srdce takto:

  1. Krev. V období klimetteria se mění složení krve. Zvyšuje sodné ionty v lymfu, takže kapalina je zpožděna. V důsledku toho se krevní objem a jeho viskozita zvyšují, protože nedostatek estrogenu provokuje růst cholesterolu. A srdce je už mnohem těžší práce.
  2. Plavidla. Značná role se hraje vodivost plavidel, která je snížena v důsledku ztráty pružnosti stěn. Vklady se začínají hromadit, krevní tlak na nádoby se zvyšuje.
  3. Emocionální nestabilita. Ženy prudce měnící se emocionální pozadí, negativní nálady rostou, vzniká podrážděnost. Posílení negativních emocí vždy ovlivňuje rytmus snížení srdečního svalu.
  4. Nadváha. Zvýšení vkladů tuku zasahuje do účinné práce plavidel a vytváří další zatížení srdce.

Pokud nebudete bojovat se symptomy menopauzy, pak léčba tachykardie bude neúspěšná. Proto stojí za to poskytovat hormonální podporu tělu a projít plným průzkumem.

Příznaky tachykardie během klimatického

Chcete-li začít s, je nutné zjistit vlastnosti příznaků Tachykardie během období Climattery:

  • Zrychlení pulsu, který může být cítit v chrámech nebo žilách;
  • někdy se vyskytují Závratě nebo ztráta rovnováhy;
  • Pocit strachu, záchvat paniky;
  • Žena se začíná jasně cítit a kde její srdce bije;
  • pocit nedostatku vzduchu;
  • pocit silného tepla v horní části těla;
  • Hasičský poklad.

V každém případě se značky tachykardie projevují různými způsoby. Vše záleží na vlastnostech těla a přítomnosti jiných onemocnění. Za jakýchkoli podmínek je nutné se snažit udržet klid, takže negatovat útok.

Jak se chovat během útoku?

Nejprve se musíte uklidnit, pro které různé sedativa. Kromě toho není možné rozbít klid pacienta. Pokud se útok znovu opakuje, musí být provedeno následující:

  1. Hluboký dýchat vzduch, po kterém potřebujete oddálit své dýchání, jako by se vrátil proud vzduchu do nejnižších plic.
  2. S sílou položenou na oční bulvy, pozorování opatrnosti, pokračování několika minut s odemkem 10 sekund mezi cvičením.
  3. Můžete normalizovat impuls velmi studenou vodou, po několik sekund se do něj upustí obličej.
  4. Na samém počátku útoku zkuste silně pluh. V některých případech pomáhá volání zvracení.
  5. Chcete-li zastavit tachykardii, můžete zkusit alternativní hluboké dechy s rychlým výdukem, pokračovat v opakování akcí 5-10 minut.
  6. Corvalol, Val Caloccal pomáhá od drog.

Když potřebujete zavolat lékaře?

V obtížných situacích mohou být výše uvedené opatření k ničemu. Je-li srdeční rytmus a arteriální tlak Nevrátí se, pak musíte rychle vyhledat urgentní lékařskou péči. V tomto případě se příznaky projevují následovně:

  • bolestivé pocity v oblasti hrudníku;
  • Osoba ztrácí vědomí;
  • Silná dušnost a stálá závratě;
  • velmi silný pokles krevního tlaku;
  • Nedokončený výskyt útoku.

Lidokain a přípravky pro stabilizaci krevního tlaku jsou zavedeny do pacientovy tachykardie. V některých případech může být zapotřebí hospitalizace následovaná komplexní zkouškou.

Obecná doporučení pro podporu srdce během vyvrcholení

Není možné vydržet útoky, doufat, že pro jejich nestranu. Koneckonců, tento problém se nejen zhoršuje celkové zdraví, ale může zavolat:

  • mrtvice,
  • infarkt,
  • Stenzardia,
  • Arteriální hypertenze,
  • Ischemie.

Nadměrná léčba zlomeného rytmu pro menopausus může také způsobit příznaky selhání srdce u žen. Ale to všechno nezačne od recepce drog, ale v průběhu vyvrcholení vede zdravý životní styl:

  1. Vyvážená strava. Zdravé rozmanité potraviny musí být přítomno ve stravě. Je důležité použít tuky pro zvířecí původ a dostatečné množství bílkovin. Velmi užitečné je zelenina, ryby, mořské plody, ořechy a ovoce.
  2. Fyzická aktivita. Ženy během klimakterie nemohou být příliš naložené, ale musíte se pohybovat, nezapomeňte na odpočinek. Můžete udělat pomalý běh nebo fitness, ale bez těžkých nákladů
  3. Čerstvý vzduch. Pokud se žena vyhne, bude to nejen pozitivně ovlivnit přílivy, ale nebude poškodit srdce. Zejména udržet takové prostředí v ložnici.
  4. Pozitivní nálada. Je nemožné být nervózní, snaží se naladit pozitivní. V některých případech to nebrání psychoterapeutovi k návštěvě.
  5. Užívání hormonů. Zdraví žen je velmi závislý na hormonálním zůstatku, takže je nutné upravit hormonální pozadí pomocí rostlinných nebo syntetických hormonů, ale pod dohledem lékaře.
  6. Vitamínové komplexy s menopauzou. Tělo potřebuje hořčíku, draslík a vápník udržet zdraví kardiovaskulárního a nervového systému.
  7. Monitorovací indikátory. To platí pro hladinu cholesterolu krve a krevního tlaku.
  8. Eliminace negativních návyků. Pokud žena kouří, spotřebovává alkohol, pak je účinnost jakékoli léčby snížena. Jedná se také o kávu a silný čaj.

Všechna tato pravidla musí být pozorována dlouho před nástupem menopauzního období. Koneckonců, to je vždy snazší zabránit onemocnění, než k němu zacházet.

Hlavní skupiny léčiv pro léčbu tachykardie

Crazy Heartbeat Když je vrchol založen nejen na odstranění symptomů, ale také na prevenci možných exacerbací. Seznam základních léčiv zahrnuje:

  • Sedativa. Pomozte ženu uklidnit a také zabránit možné útoky v budoucnosti (valerian, matka-in-law).
  • Beta-blokátory. Normalizovat srdeční rytmus, stabilizaci krevního tlaku a také pozitivně ovlivnit kontraktilní funkci srdce (atenolol, karvedilol, coleiprolol).
  • Léky s antioxidanty. Pomozte tělu normalizovat krevní oběh a obnovit fungování myokardu (zaujatosti nebo mexického).
  • Blokátory sodíku. Mají obecnou akci na práci srdce, zajistit účinnou regulaci koronárního průtoku krve a krevního tlaku (rytmorm, allypinin).

Co vám pomůže uvolnit a uklidnit?

Není nutné neprodleně vyrobit pro normalizaci nervového systému. Klid a relaxujte pomocí následujících technik:

  1. Dýchací cvičení. Střídání hlubokých dechů a krátkých výdechů, stejně jako jiné dýchací postupy jsou obzvláště užitečné v době útoku.
  2. Jóga. Skvělá verze činnosti. Třídy jógy v Climaxu Jako prevence různých nemocí, včetně srdečních problémů.
  3. Meditace a další relaxační techniky. Nedostatek hormonů provokuje nestabilní emocionální pozadí. A kapky nálady neovlivňují většinou stav kardiovaskulárního systému.

Vliv UGT na tachykardii

V této věci může pouze lékař zjistit, co způsobilo Tachykardii. A pokud se příčina jeho výskytu stala nedostatek hormonů, je nutná náhradní hormonální terapie. Pokud žena již prochází HRT, lékař jmenuje nové testy a reviduje komplex hormonálních drog. Ty mohou být prostředky ve formuláři:

  • Tableta,
  • Gel,
  • upustit,
  • Plochera,
  • svíčky,
  • Bludiště.

Stojí také za zmínku, že UGT může být založen na:

  1. Kombinované přípravky (Climonorm, Tablety angelik, Božské, aktivity, Kloguest).
  2. Monoterapeutická agenti (estust, panství, Krémový ovce).

Vezměte tyto léky až po Dodávka hormonálních testů Jmenováním lékaře.

Populární lék v léčbě tachykardie

Chcete-li bojovat proti tachykardii, stojí za to výběr léčivých bylin, které nejen uklidní, ale také pomáhají řešit příznaky menopauzy. V tomto případě nejenže eliminujete nedostatek příznivých látek v těle, ale také podpora svého srdce normálně. Mezi léčivé byliny stojí za zvýraznění:

  • Kozlík lékařský,
  • Hunther,
  • rosemary,
  • pelyněk,
  • šalvěj,
  • hloh,
  • Motherwort.

Můžete připravit tinkturu nebo kupovat hotové prostředky v lékárně, která zahrnuje uvedené bylinky.

Tachykardie vyžaduje včasné zacházení, takže toto porušení se změnilo na závažnější onemocnění. Ženy během menopauzy často obtěžují porušení srdce, takže musíte správně vybrat UGT, udržet zdravý životní styl a navštěvovat doktor včas, aby se zabránilo negativním důsledkům v těle.