Proč a proč břicho roste u žen po 40 letech?

Zvýšené břicho ve velikosti může mít zcela banální příčiny, navzdory řádné výživě a nedostatku těhotenství. Vyčerpávající cvičení a diety ne vždy pomáhají vyrovnat se s tímto problémem. Proč břicho roste u žen? Příčiny mohou být v dědičnosti, endokrinní patologii, změn nebo nemoci vnitřních orgánů souvisejících s věkem.

Hlavní důvody růstu břicha pozorované v různých věkových kategoriích u žen:

  • dědičná predispozice;
  • Špatný životní styl (nevhodná výživa, nízká fyzická aktivita, špatné návyky, stres);
  • Hormonální poruchy (těhotenství, premenstruační období, vyvrcholení, onemocnění štítné žlázy, metabolické poruchy);
  • metabolický syndrom;
  • Nemoci gastrointestinálního traktu (meteorismus a porušení židle, enteropatie, syndrom dráždivého střeva);
  • ascites (akumulace tekutiny v břišní dutině);
  • Nádory vnitřních orgánů.

Dědičnost

Proč břicho roste u žen? Mnozí slyšeli o pojetí "ústavy". Jedná se o určitý komplex lidského těla, geneticky položený přírodou. Dívka může být složena na typu mužského a ženského typu. Je-li typ ženských tvarů, tuk v těle je zpožděn rovnoměrně, nejvíce akumulaci na bocích a zpět. Pokud se typ tvaru samce, první tukové záhyby začínají objevit na žaludku, který se může projevit po 30 letech.

Špatný životní styl

Špatné návyky Nejčastější příčinou depozice tuků v břiše se stává výživou. Hojné množství mastné a smažené potraviny, zvýšená spotřeba sacharidů vede k tvorbě mastných záhybů a břicho se jeví jako těhotná žena. Silně rostoucí břicho může být vytvořeno při výživové "suché", posunutí příjmu potravy ve druhé polovině dne. K tomu bohatá večeře s dostatečně mírnou snídaní a večeří. Plavání břicho se často objevují po použití velkého množství vláken, zejména luštěnin.

Lifeline Lifestyle, práce související s duševní práce nebo omezenou fyzickou aktivitou, pasivní dovolenou ve svém volném čase - to vše vede k vzhledu celulitidy, začíná růst. Přispět k tukům vklady také nevhodné cvičení, kdy je zaměření na školení srdečního svalu v kardióze a neplatí čas pro výkonové cvičení. Zvýšené břicho zasahuje pohybující se, nosí známé oblečení, které se v pase sbíhá.

Břicho může kvést od špatných návyků, jako je kouření a konzumace alkoholu. Je to názor, že kouření vede ke snížení tělesné hmotnosti, takže ženy jsou překvapené, což je rostoucí břicho. Pokud je nikotin inhalován, metabolismus je narušen, což vede k tukům. Zvýšení velikosti žaludku může mít alkohol, který je high-kalorický nápoj a vede k akumulaci tuku v tkáních.

Nervózní nábytek v práci a doma, neustálý stres v některých ženách zvyšují chuť k jídlu. Začnou "jíst" stres se všemi druhy výrobků, které nemají čas být absorbován tělem a začít odložit, a žaludek může růst kvůli vzhledu fatových záhybů. Pokud se břicho po stresu zvýšil, je způsobena zvýšenou produkcí kortizolu hormonu, který posiluje chuť k jídlu.

Hormonální změny

Enteropatie Změny na úrovni hormonů lze pozorovat během těhotenství před zahájením menstruace nebo u žen po 40 letech v menopacterním období. Ve druhé polovině menstruačního cyklu se děloha zvyšuje velikost, břicho bolí. Proč břicho roste u žen během tohoto období? Příčiny mohou být v redukci peristalty, zpomalující evakuaci potravin, zvyšující sání, výskyt zácpy a zvýšeného meteorismu.

K nápravě léčby je nutné hledat pomoc gynekologa-endokrinologa, který zkontroluje úroveň pohlavních hormonů a v případě potřeby předepisovat nápravná léčba. Gastroenterologist pomůže vyrovnat se s porušováním židle a dyspeptických jevů. K potravinám během zácpy je nutné zahrnout velké množství ovoce a zeleniny, během dne se konat dostatek kapaliny. S meteorismem, naopak, to stojí za omezení recepce výrobků, které zvyšují peristalici.

Hormonální změny Kromě fyziologických příčin změn v hormonálním podkladu může břicho kvést v endokrinních onemocněních. Metabolismus v lidském těle je regulován nervovými a endokrinními systémy. Pro práci obou oddělení - hypotalamus je zodpovědný malý pozemek v mozku - hypotalamus. S porušováním jeho práce je změna regulace metabolických procesů v těle a posílení procesu depozice tuku. I s malým množstvím použitých potravin se žaludek může zvýšit množství.

Pokud žaludek začal růst u žen starších 50 let, znamená to, že přichází lhůta klimatizace. V období menopauzy dochází ke snížení rozvoji estrogenu, progesteronu a testosteronu v těle ženy, která přispívá k vkladům tuků v břiše. Estrogen v mladém organismu zvyšuje produkci hormonu štítné žlázy - tyroxinu.

S nedostatkem tohoto hormonu u žen nad 50 let, míra metabolismu spadá, hypotyreóza se vyvíjí. V tomto případě buněčný metabolismus zpomaluje, hladina lipidů se zvyšuje, zvyšuje se tělesná hmotnost. Příčina nadměrné hmotnosti může být nejen změny související s věkem, ale také primární poškození štítné žlázy, například s autoimunitní štítné žlázy nebo přenesenou tyreoidektomií.

Nemoci gastrointestinálního traktu

menopauza Proč po jídle zvyšuje břicho? Syndrom kolitidy nebo dráždivého tračníku vede ke zvýšené tvorbě plynů a nadýmání, vzhled meteorismu. Onemocnění mohou být doprovázeny poruchami stolice. Vzhledem k akumulaci plynů a kolových hmot se střevo objeví pocit přeplnění po jídle, žaludek nafoukne, zvyšuje se prudce ve velikosti, se stává tvrdým, bolest v dolní části břicha se objeví.

Tato onemocnění zachází s gastroenterologem, přiřazujícím léky normalizující motor gastrointestinálního traktu. Při léčbě je nutné dodržovat dietu - omezit použití výrobků obsahujících vlákno (existuje menší zelenina a ovoce, zejména zelí a rostliny rodiny luštěniny). Normalizovat flóru pomůže léky obsahující velké množství bifidobakterií. Dieta by měla být obohacena jogurty, kefírem a jinými produkty kyseliny mléčné.

Břicho může nafouknout v Enteropatii lepku. Jedná se o autoimunitní onemocnění způsobené dědičnou vadou enzymu štípací lepek. V tomto případě se onemocnění dochází tzv. Alergie potravin na některé potraviny, obsahující ji (chléb, těstoviny, obiloviny, obilné plodiny), když bere břicho začíná přísahat a kořen, stal se tvrdě. Nejčastěji je diagnóza známa v dětství, když začnou zavést první návnady. Onemocnění pomáhá léčit dietní a enzymové přípravky.

Nádory

S benigními nebo maligními formacemi břišních orgánů a retroperitoneální prostor, postižený orgán se zvyšuje velikost a břicho je nafouknuté. V břišní dutině začíná akumulovat volnou kapalinu, která vede k dalšímu zvýšení objemu břicha.

V závažných případech se vyskytuje ascites, který se často projevuje na nádor vaječníků. Ascites může být způsoben závažným také v případě krevního oběhu během onemocnění srdce. Ty mohou být vrozené nebo získané příchutě nebo infarkt. Taková patologie je běžnější ve stáří.

Co dělat se zvýšením břicha?

Gastroenterologista Nejdříve musíte navštívit lékaře. Můžete začít s návštěvou terapeuta, který po inspekci předepíše krevní test, ultrazvuk vnitřních orgánů. Jednou ročně je nutné navštívit gynekologa k identifikaci formací vaječníků, porušování produktů ženských sex hormonů.

Může potřebovat kurz hormonukční terapie. Při odhalování endokrinních poruch, lékař přidělí konzultaci endokrinologa, krevní testy pro cukr a hlízy žlázy štítné žlázy. Gastroenterologist pomůže vyrovnat se s patologií gastrointestinálního traktu. Po dokončení léčby a vyšetření si můžete vychutnat cvičení, zaregistrovat se do posilovny nebo doplnit dům domácnosti.

Povinná stav je dodržování stravy s omezením tuků a sacharidů, potravinového režimu, odmítnutí špatných návyků. V chronickém stresu budete možná muset konzultovat psychoterapeut nebo psycholog, jmenování adaptogenů a sedativ.

Jakýkoli zdravotní problém může být řešen s pozorným postojem k jeho tělu. Včas se zkouška a předepsaná léčba vyhnout vážným onemocněním a vyrovnat se s problémem.