Inkontinence moči během vyvrcholení u žen

S věkem, tělo dává selhání. Mnoho poruch má sexuální příslušnost, jako je například inkontinence moči pod vyvrcholením u žen, jejichž léčba nestojí za odložení. Problém je pro téměř každou třetí ženu, která se připojila k menopauzu, ale ne každý považuje za nezbytné hledat pomoc. Ale v průběhu let bude situace zhoršena pouze.

Jak diagnostikovat inkontinenci

Noční EninurŽena sama může detekovat porušení v práci močového systému podle určitých značek:

  • alokace určitého množství moči s ostrým pohybem, zatížením, kašelem nebo kýcháním;
  • neschopnost udržet moč v močovém měchýři i krátkou dobu;
  • Noční enopel;
  • častá bolest a svědění v důsledku neomezeného pronikání infekcí (cystitida);
  • Studentská močení, silná a někdy bolestivé nutkání vznikají s téměř prázdným močovým měchýřem, moč vychází velmi málo.

Tyto jevy lze pozorovat odděleně a zároveň způsobují fyzické a psychologické nepohodlí. Žena se zvyklá na to, že je v napětí, je pro ni těžké zůstat v týmu, a když banální nachlazení se snaží být dražší. O sportu a intimním životě a řeči nemohou být. Ale současné příznaky nejsou nejhorší. Pokud není zapojen do léčby, mohou být důsledky mnohem rozmístěny.

Ti specialisté se vyznačují třemi formami onemocnění:

  1. Snadný, Když žena zažívá některé nepohodlí při močení, ale může ji ovládat za normálních podmínek a držet nutkání vyprazdňování močového měchýře.
  2. Průměrný, charakterizované nekontrolovaným uvolňováním kapaliny několikrát denně.
  3. Těžký. Časté - více než desetkrát denně - nutkání na záchodě, zatímco zalévání je zvýrazněno v malých porcích, aniž by přinese úlevu. Spontánní vyprazdňování močového měchýře může dojít mezi túry v záchodě.

Jaký je důvod?

Nedostatečná hladina hormonu estrogenůProč vzniká inkontinence moči? V menopauze se provádí hormonální restrukturalizace, která dělá změny ve všech systémech organismu. Pokud žena měla problémy s močovou sférou v mládí, zvýší se ve druhé polovině života, ale v nepřítomnosti vrcholu, je schopen rozrušit ideální pracovní systém. V případě nedostatečné hladiny hormonu estrogen, pružnost a pružnost tkání, zajišťují koordinované práce orgánů prudce snížena:

  1. Svalová tkanina v celém těle ztenčila, ztrácí tón, to se týká pánevního dna. Žena již není schopna ovládat svaly, aby držel moč. Pokud měla zkušenosti s traumatickým porodem, může se toto symptom ukázat předtím, a v menopauskontivním období.
  2. Absence přírodního maziva v pochvě z něj činí cenově dostupný cíl virů a bakterií.
  3. Stěny močového měchýře jsou strniště, ztrácejí schopnost natáhnout, zároveň se stávají hyperaktivními a citlivými na jakékoliv podráždění. To přispívá k nedobrovolnému vyprazdňování při akumulaci velmi malého množství moči, je uniká a vzhled kapiček moči na spodní prádlo.
  4. Zatlačte na močový měchýř na straně dělohy a vagíny, které jsou často sestupovány během vyvrcholení.
  5. Zvyšte tělesnou hmotnost, tlak na dno pánve a protahování a bez těchto slabých svalů.
  6. Jakékoli chirurgické intervence, zejména Odstranění dělohy, Schopný prolomit fungování všech malých pánevních orgánů.

Inkontinence moči pod KlimakemInkontinence moči během menu se vyvíjí a na pozadí jiných zdravotních problémů, které nesouvisí s urogenitální strukturou. Například diabetes nebo neurologické poruchy blokují citlivost nervových zakončení přenosu informací z močového měchýře do mozku. Poruchy depresivní duševní aktivity zbavují kontrolu osoby nad jakoukoliv fyziologickou zásilkou.

Jak rozpoznat inkontinenci moči? Rozlišit uvolnění velkého objemu kapaliny obtížné si všimnout. Je mnohem obtížnější diagnostikovat výběr moči pomocí poklesu. V tomto případě nezůstávají žádné spodní prádlo mokré skvrny, objeví se nepříjemný ostrý zápach. Separace moči je vylepšena kašelem, kýcháním, smíchem, fyzickou námahou. Lékař po vyšetření pacienta bude schopen odhalit přesnou diagnózu.

Co vede inkontinence

Protože inkontinence moči vede širokou škálu porušování v těle, mohou také přispět k rozvoji souvisejících onemocnění:

  • Slabé svaly následně vyvolávaly inkontinenci plynů a výkalů, poruch ve střevě;
  • Časté záněty se nalije do chronické cystitidy nebo uretritidy;
  • Vynechání reprodukčního systému bude pokračovat;
  • Kapky moči, jsou v neustálém kontaktu s kožními sedadly, vytvářet svědění;
  • Trvalé probuzení v noci a brzy ráno, vedoucí k nespavosti;
  • Aromatizované hygienické podložky, bez kterého života v podobné situaci je nemyslitelné, mohou způsobit alergie a dráždit pokožku, stejně jako oni vytvářejí skleníkový efekt.

Ztráta kontroly nad močením - to je druh zdravotních problémů souvisejících s věkem v menopauze. Lékařské vyšetření stanoví přesný důvod k odstranění, které existují velké šance.

Diagnostické metody

Ultrazvuk se používáChcete-li identifikovat patologii malé pánve, je nutně používat ultrazvuk. Reprodukční orgány, urethra, močová bublina, ledviny a uretry. Tímto způsobem, porušování struktury orgánů, změna v jejich poloze, přítomnost nádorů.

Musíme předat analýzu moči a stěr z pochvy, může být krevní test přidělen hormonům, ultrazvukem štítné žlázy, konzultace od endokrinologa a jiných specialistů. Je možné, že bude vyžadována komplexní léčba.

Nezávislé oživení

Myšlenky jsou nejvíce znevýhodněné v této otázce, že inkontinence moči během menopauzy u žen je naprosto nesmysly, a můžete jen chvíli stáhnout příznaky. Ve většině případů je však úplné hojení a obnovení kvality života

No, kdy s mládeží, zejména po porodu, žena samostatně posiluje svaly pánevního dna. Ušetří z mnoha problémů v zralém a stáří.

Cvičení Kegel jsou určeny speciálně pro zachování a obnovení tónu svalů genitourinary. Princip školení spočívá v napětí a relaxaci perineum a vagíny. Doba redukce by měla být uvedena na 3 minuty. Existuje celá řada cvičení, jejichž poprava, která právě činí tyto svaly. Pracovní svaly se doporučuje periodicky po celý den.

Při nalézání, je žádoucí sedět na pevném povrchu a hluboko a rovnoměrně dýchat, udržet moč svalové síle buď na to, aby to udělal na silnici na záchod. Totéž by mělo být prováděno s kýcháním a dalším zatížením, které způsobují nedobrovolné uvolnění kapaliny.

Simulátory byly vyvinuty pro studium intimních svalů - jejich princip v překonání mechanické odolnosti.

Ureye kanál se doporučuje trénovat a v procesu návštěvy toalety s úmyslným přerušením čepele. Každá svalová kontrola je vždy prospěšná.

Fyzioterapie

Fyzioterapie sezení zahřívají, změkčují vazy, vracející se pružnost, obnovit průtok krve. Zvýšený svalový tón se odstraní elektroforézou a parafinoterapií. Nedostatek tónu je eliminován mikroclesem. Elektrostimulace a magnetozimlace jsou zaměřeny na zvýšení svalů pánevního dna a sfinkter močového měchýře, zvýšení jejich pružnosti. S pomocí speciálních zařízení můžete určit aktivitu svalů malé pánve a sledovat ji v procesu léčby.

Léčba léků

Gynekolog předepsaný lékyV některých případech jsou inkontinence a časté močení ukončeny po snížení hormonální rovnováhy, která je narušena během období Klimaků. Pokud neexistují žádné patologické změny v systému malých pánev, vše bude dostatečně rychlé po eliminaci příznaků menopauzy. Efekt však může být krátkodobý, a po dokončení příjmu hormonálních léčiv se může problém vrátit, takže gymnastika v každém případě je ukázána všem.

Zpravidla jsou léky (u tablet nebo injekcí) předepisovány gynekologem, zaměřeném na odstranění křeče a stresu, pro obecnou relaxaci. Problém spočívá v excitaci nervového systému, který vyvolává častou močení, vytváří konstantní nutkání.

V případě souběžné uretritidy a cystitidy jsou předepsány antibiotika a antifungální činidla. Přípravky jsou předepsány uvnitř nebo lokálně jako svíčky. Volba konkrétního prostředku bude záviset na příčinném činiteli onemocnění.

Pesary

Pesary je speciální zařízení, které snižuje tlak na svaly močového měchýře. Použití pesary odstraňuje zátěž ze sfinkteru a eliminuje tak neurčení moči. Urologický pesar má tvar misky nebo kruhu, instalovaného v vagíně. Znázorněno ve stresové inkontinenci moči, opomenutí pochvy a v některých dalších urologických onemocněních.

Chirurgická operace

Provozní zásah je ukázán, když jsou jiné způsoby léčby bezmocní. Nejčastěji se používá při vynechání a vysídlení orgánů, které se vzdávají močového měchýře. Často je to jediný způsob, jak zabránit spadu dělohy a vagíny. Tato operace je nejtěžší, ale nejúčinnější.

Existují i ​​jiné, méně traumatické intervence:

  1. Závěs z pružného síťového materiálu, nazývaným závěsem, je připojen k uretrálnímu kanálu a podporuje jej v požadované poloze;
  2. Zavedení léčiv obnovující sliznici a strukturu pochvy a urethra - silikonové, kolagenu nebo tukové tkáně;
  3. Závěsné zdi vagíny.

Preventivní opatření

Gymnastika pro intimní svalyNavzdory úspěšné konzervativní nebo přenosové léčbě je prevence důležitá, aby se zabránilo recidivu. Od ženy nebere tolik:

  1. Pravidelná gymnastika pro intimní svaly;
  2. denní chůze;
  3. intimní hygiena;
  4. Zdravá strava (udržovat optimální hmotnost a normalizaci metabolických procesů a hormonálního pozadí).

Co potřebujete pamatovat

Menopauza je obtížné období, jehož ubytování více závisí na náladě a péči o zdraví v průběhu života. Jakýkoliv nepříjemný příznak lze snížit nebo odstranit především prostřednictvím relaxace a přijetí situace. Dokonce i močení, doručování spoustou problémů s menu, nebude schopna prolomit známý rytmus života ženy, sebevědomý, připravený postarat se o sebe, projít průzkumy a svědomitě spolupracovat s lékaři.