Hormony s endometriózou

V posledních letech došlo k nárůstu patologií souvisejících s hormonálními poruchami v moderní gynekologii. Data onemocnění jsou často doprovázena menstruačními poruchami a odrážejí se v reprodukční funkci ženy, která je obvykle eliminována použitím hormonů. Jedním z takových onemocnění je endometrióza, která může proudit v různých formách.

Endometrióza označuje patologický stav, ve kterém jsou buňky distribuovány, z nichž je endometrium mimo vnitřní vrstvu dělohy. Onemocnění je nejvíce charakteristikou představitelů reprodukční skupiny, která je plná vývoje neplodnosti.

Endometrióza je na třetím místě v jeho prevalenci mezi gynekologickými onemocněním a počet diagnostikovaných případů neustále roste. Důvodem je nejen vysoce kvalitní zlepšení diagnózy, ale také se zvyšujícími se zánětlivými procesy, zhoršení ekologické situace, včasného sexuálního života v případě neexistence adekvátní antikoncepce.

Mechanismus vývoje endometriózy je způsoben strukturou dělohy, která je prezentována:

  • endometriální;
  • Myometrium;
  • Perimether.

Ve vývoji patologie, endometrium buňky pronikají do střední vrstvy, což je svalová skořápka a nazývá myometrium. Tento typ endometriózy se nazývá vnitřní, stejně jako adenomyóza. To je nejběžnější forma patologie.

Funkce myometria je zajištění rozšiřitelnosti dělohy během těhotenství a snížení menstruace. Vzhled foky endometriózy, který vypadá jako ostrovy z endometrioidních buněk, narušuje kontraktilní schopnost myometria a způsobuje neplodnost. To je způsobeno tím, že změněný endometrium nemůže přispět k implantaci vejce.

S dalším progresí patologického procesu, buňky pronikají do perimetrie, což je vnější plášť. V nepřítomnosti adekvátního léčby, která obvykle znamená přijímání hormonálních léčiv, proliferace ohnisků na tkáně trubek, vaječníků, vagíny, venkovní genitální orgány.

Tvar endometriózy, při kterém jsou postiženy tkáně orgánů reprodukčního ženského systému, se nazývá genitálie. Pokud endometrióza ovlivňuje střeva, močový měchýř, ledviny, oko spojivky, specialisté jsou diagnostikováni s extranegoneální formou, ale je to dost vzácné.

Etiologie a patogeneze

Někteří odborníci přidruhovají endometriózu s poklesem plodnosti, což vede k přirozenému nárůstu počtu menstruace, kterou příroda neposkytla. Příčinou genitální endometriózy je endometrium buňky, které pronikají tkáně orgánů během menstruace.

Během menstruace existuje opačná nebo retrográdní odlitá některá část krvavých výbojů obsahujících endometriální buňky do břišní dutiny. Tento proces oslavuje každou ženu. Nicméně, každý zástupce endometriózy se bude vyvíjet.

Proč jedna žena vyvíjí endometriózu, a v jiné - Ne, věda ještě není známa. Buněčné šití kvůli imunitním poruchám. Adekvátně fungující imunitní systém neumožňuje cizinecké prvky růst do neobvyklých tkanin pro ně.

Většina žen, které byla diagnostikována endometrióza, mají hormonální poruchy. Gynekologové odhalují poruchy vztahující se k úrovni sexuálních hormonů. Zejména hormony, jako je LH, FSH, prolaktin a estrogeny jsou na vysoké úrovni. Zatímco hormon progesteron má nízkou koncentraci. V souvislosti s tím Léčba endometriózy Hormonální přípravky jsou široce používány, například Nigolut.

Hormonální přípravky, zejména kok s endometriózou, umožňují dosáhnout potřebných hodnot genitálních hormonů. To je nezbytné jako součást stabilizace patologického procesu endometriózy a mnoha dalších současných patologií.

Často je endometrióza doprovázena jinými patologiemi, které vznikají také jako reakce na fluktuaci hladin hormonu. Tak, hormonální léky, například, nigolut nejen vytvořit potřebné hormonální pozadí, ale také ošetřeno několik porušení současně.

Gynekologové také identifikují faktory, které mohou předpovědět pro progrese různých forem endometriózy.

  • Role dědičnosti. Endometrióza se nevztahuje na dědičná onemocnění, nicméně byla založena rodina predispozice. Vědci odhalili typy endometriózy, které s největším podílem pravděpodobnosti se objevují v zástupcích jedné rodiny.
  • Zánětlivé procesy. Infekce a zánět se negativně odrážejí na hormonálním pozadí v důsledku zničení vaječníků, stejně jako na stavu tkáně endometria.
  • Začátek menstruace na 11 nebo po 16 letech. Tento faktor může nepřímo naznačovat porušení produktů sexuálních hormonů, což vyvolává vývoj endometriózy.
  • Nepříznivé podmínky prostředí. Špatná ekologická situace zhoršuje imunitu a ovlivňuje hormonální systém, což způsobuje vývoj benigních onemocnění.

Mechanismus vývoje endometriózy není dostatečně studován. V moderní gynekologii bylo vyvinuto mnoho teorií, které mohou vysvětlit z různých úhlů pohledu, jak se rozvíjí patologie.

  • Jako jeden z teorií je metaplasie endometrium. Jeho podstatou je, že některé tkáně orgánů se mohou proměnit v podobnost endometriálních buněk.
  • Docela často pozoroval vývoj onemocnění po manipulaci s tělem dělohy. V důsledku porušení integrity vnitřní membrány dělohy se objevují prvky endometria v myometria a pak v perimetrii. Další šíření patologického procesu není vyloučen.
  • Někdy je endometrióza diagnostikována u dívek před nástupem prvního měsíčního. Tato patologie je však kombinována s anomálií genitálních orgánů. Snad to je důsledek intrauterinních poruch, což vedlo k pokládání endometrioidních buněk ve tkáních jiných orgánů.
Ošetření endometriózy nutně zahrnuje eliminaci provokujících faktorů, které lze dosáhnout s pomocí takových hormonálních léčiv jako nigolut a léky KOK. Tyto léky vytvářejí potřebné hormonální pozadí, které brání rozvoji relapsů, zejména v pooperačním období.

Symptomatics

Klinický obraz závisí na stupni prevalence patologického procesu a jednotlivých vlastností ženy. Obecně platí, že každý typ endometriózy má své vlastní charakteristické symptomy, například s porážkou očního spojování během menstruace, krev je vybrána z varhany.

Pro všechny druhy onemocnění je však zvýšení známek během kritických dnů. To je způsobeno tím, že ohniska je podrobena stejnému účinku na straně hormonálního systému, stejně jako zdravého endometria ve vnitřní vrstvě dělohy.

Pod vlivem hormonů, buňky v ohniskách rostou a dotaženy na konci cyklu. Krvácení však zůstává v tkáních, což způsobuje zánětlivý proces a podráždění. V některých formách endometriózy je reakce imunitního systému tvorba adhezí a cysty, která je pozorována v léze vaječníků a trubek. Vzdělávací údaje vedou k neplodnosti a často potřebují chirurgickou excirzi s následným používáním hormonálních léčiv, jako je KOK a Nicholat.

Příznaky endometriózy zahrnují následující projevy.

  1. Vznik menšího množství separačních těsnění, které se objeví jako několik dní před menstruací a po něm.
  2. Bolesti, které jsou vylepšeny během měsíční, pohlaví kontakty, fyzická aktivita.
  3. Obvykle je s endometriózou pozorována změna doby trvání cyklu, zejména jeho zkrácení v důsledku hormonální dysfunkce.
  4. Někdy může být acyklický krvácení, nesouvisející s měsíční. Zpravidla toto znamení označuje porušení poměru některých hormonů a možného vývoje Momy dělohy.
  5. Jeden z nejnebezpečnějších příznaků - vzhled neplodnosti a nepřetržitého těhotenství. Poruchy reprodukčních funkcí jsou spojeny s anevie, což vzniká v důsledku nedostatku adekvátních produktů hormonů, stejně jako změny v samotné myometrii a endometrii.

Symptomy endometriózy nesou příjmem různých hormonálních léků. COC a další skupiny hormonálních drog přispívají ke stabilizaci progrese ohniska, což eliminuje bolest a další projevy porušování od hormonu.

Léčba hormonálními léky

Hlavním zpracováním endometriózy je aplikovat hormonální léky, například kok. Bylo prokázáno, že správně předepsané hormonální léky během endometriózy normalizují fungování vaječníků, je inhibován vývoj ohnisky a zánětu. Hormony s endometriózou eliminují bolest a další příznaky onemocnění.

Při léčbě hormonálních přípravků, například, norcolut, menstruace je ukončena, což vede ke snížení ohniska. Tento efekt má také pozitivní stranu pro ženy, které neplánují těhotenství.

Výhody použití hormonálních léčiv zahrnují:

  • Eliminace syndromu bolesti;
  • možnost léčby bez chirurgie;
  • Úspora funkce dítěte.

Hormonální léčba endometriózy má významné nevýhody, které musí být také považovány za při použití. Mezi nevýhody léčby s hormony během endometriózy lze zaznamenat: t

  • Vznik poruch v práci ženského organismu;
  • riziko trombózy;
  • možnost relapsů;
  • Trvání terapie.

V poměrně vzácných případech je léčba hormonálními léky kontraindikováno. Společné kontraindikace pro léčebné hormony zahrnují:

  • Alergické reakce na specifický hormonální léčivo;
  • endokrinní patologie;
  • Některé onemocnění jater a gastrointestinální trakt;
  • porušování z tvorby krve;
  • diabetes;
  • Nemoci ledvin.

Při přijímání hormonálních léků mohou vyvinout vedlejší účinky:

  • Psycho-emocionální poruchy;
  • poruchy v menstruačním cyklu;
  • migréna;
  • zvýšení tělesné hmotnosti;
  • otok;
  • krvácející;
  • nevolnost;
  • Vyměnitelná nerovnováha.

Hormonální léky zahrnují několik léčivých skupin.

  • Hormonisté gonadotropin-rilizační hormony způsobují zastavení menstruace a zkratka organismu estrogenového hormonu. Při léčbě těchto léčiv se však mohou objevit projevy menopauzy.
  • Antigestageny inhibují vývoj endometrioidních prvků jak v děložní dutině, tak v ohniskách. Na pozadí přijetí je často nárůst tělesné hmotnosti a akné vzhledu.
  • Gestagens jsou analogy progesteronu hormonu. Léčba léčivem této akce potlačuje výrobu hormonu estrogenů. Často často gynekologové předepisují léčbu hormonální drogy. Nigolut je jedním z nejúčinnějších hormonálních léků souvisejících s gestagenamem.

Nigolut bloky ovulace, v souvislosti s tím, jakým je tento hormonální léčivo používáno při plánování těhotenství. Nigolut by měl být užíván ve druhé fázi cyklu, zpravidla ze šestnáctého až dvacátého pátého dne cyklu, vypočteno po dobu šesti měsíců.

Při přijímání hormonů, které jsou součástí drogového nigolutu, silné bolesti hlavy, migrény, nevolnost, trombózy, může dojít ke zvýšení únavy. Pod Nigolutem musíte určitě eliminovat maligní nádory jakékoli lokalizace. Přesunutí jmenované dávky Nigolut se nedoporučuje.

Lékaři označili kontraindikace na recepci hormonální drogy nigolut:

  • onemocnění jater, ledviny;
  • Trombóza v historii;
  • krvácení z ureter;
  • obezita;
  • Akutní herpetická infekce;
  • Silné alergické reakce.

Je nutné vzít v úvahu, že hormony, které jsou součástí léčiva, nigolut, nemohou být užívány nejen během těhotenství, ale také během kojení.

  • COC je často předepsán, když poruchy hormonu. COC normalizujte hormonální pozadí, eliminujte nepříjemné projevy endometriózy. Některé kok mají antiandogenní účinek a pomáhají bojovat proti akné, nadměrnému růstu nechtěných vlasů.

COC se používá po dlouhou dobu. CAC je navržen na půl roku nebo více. Vzhledem k širokému výběru KOK si můžete vybrat potřebný hormonální lék individuálně v každém jednotlivém klinickém případě.

V procesu léčby nigolutem, stejně jako kok, je nutné podstoupit průzkum.

Jmenování společnosti Nigolut, Kok a další hormony by mělo být prováděno pouze po podrobné studii hladin hormonů: estradiol, progesteronu, volného a běžného testosteronu, dea-sulfátu, 17-he-progesteronu, AMG, FSH, LH a některé ostatní.