Norcut s hyperplazií

Léčba hyperplazie endometria zahrnuje hormonální a chirurgický blok, zatímco účel léčiv se provádí výhradně v závislosti na typu patologie a je zaměřen na zastavení nadměrného růstu vnitřní vrstvy dělohy.

Nigolut s hyperplazií endometria je výběru léčiva mezi hormonálními fondy ze skupiny Gestagenne. Nigolut je analogem hormonu 2 fází ženského cyklu.

Použití norcolutu je způsobeno přímým dopadem na hlavní úroveň patogeneze hyperplazie endometria - snížené produkty progesteronu.

Vnitřní vrstva dělohy je vysoce citlivá struktura ženského reprodukčního systému pro hormony produkované systémem hypotalamus-hypofýzy. Normální menstruační cyklus je plně vysloven tímto systémem a výsledek jeho provozu je pravidelná doba a přítomnost ovulace, s postupným zánikem funkcí během období Premopause. Různé patologie vedoucí ke sbírce hormonálních výrobků vedou k porušení cyklu, zejména na endometriální patologii.

Zdravá žena Endometrium je každý měsíc odmítnut, což způsobuje menstruační krvácení. Od 1 dne cyklu se vaječníky aktivně vyrábějí estrogeny pod kontrolou hypofýzy a hypotalamu. Bazální endometriální vložka se šíří a poskytuje zvýšení funkční vrstvy, která je reprezentována železem. První fáze - proliferativní - odráží toto je proces přírůstku. Uprostřed menstruačního cyklu se vyskytuje ovulace - výstup vaječníku vaječníků. V místě folikulů, žluté tělo je tvořeno - toto dočasné železo je intenzivně produkuje hormonální progesteron, pod vlivem, který endometrium z fáze proliferace jde do sekreční fáze, a pak odmítnuto v nepřítomnosti pojetí.

Nigolut v léčbě hyperplazie endometria nahrazuje žluté tělo a progesteron, který žena nese syntetizovat nebo vyrábí v malém množství. Základem patogeneze hyperplazie endometria je považována za snížení produktů progesteronu na pozadí nadměrného estrogenu. V důsledku toho, vnitřní vrstva dělohy roste nonstopable, ale v určitém stádiu se cévy zastavily krmení a krvácení dochází.

Krvácení acyklické povahy dělohy je hlavním příznakem hyperplazie endometria. Takové krvácení dochází nepravidelně, jako pravidlo pro 20 - 40 dní cyklu. Je téměř nemožné podezření na patologii samostatně, protože žena považuje data Metrragia jako nepravidelné měsíční. Hyperplazie endometria v dívkách často probíhá v komplexu s mastopatií.

Pacienti v Menopauze zpravidla vstupují do nemocnice s děložním krvácením na pozadí Amenorrhea.

Známky onemocnění mohou být:

  • Menstruace nesrovnalost - v 60% případů;
  • zpoždění od 1 do 3 měsíců s příchodem dlouhého krvácení dělohy;
  • pravidelná, ale hojná menstruace (7 nebo více dnů);
  • Žádná ovulace.

Téměř 80% žen s touto patologií je obezita. Kromě toho je onemocnění charakterizováno nesnesitelným těhotenstvím, přítomností foci adenomyózy a myomu.

Mechanismus působení norcoluty

Nigolut je syntetický analog žlutých těl továren. Tento lék se používá v rámci substituční terapie během diagnostikované hyperplazie endometria.

Účel určení norcologa s hyperplazií endometria je považován za snížení počtu estrogenů a normalizace růstu vnitřní vrstvy dělohy.

Přebytek estrogenu u ženy může být přímý a nepřímý. Taková patologie je spekulována jak u mladých žen a ve fázi Klimaks.

Příčiny zvyšující se produkty estrogenů:

  • Anguulatorní cykly během atresie folikulů, který je typický pro dospívající období a tvorbu cyklu;
  • nedostatek ovulace v polycystic ovariální syndrom;
  • Dlouhá terapie s estrogenem;
  • obezita;
  • cukrovka typu 2;
  • Včasný výskyt menstruace;
  • Pozdní vrchol.

K přímým důvodům, hyperstroynium se týká raného menarche a později nástup Klimaků, Atresia Follyia (angulatorické cykly), když jsou produkty hormonu zvýšeny. A nepřímé příčiny zahrnují obezitu a onemocnění, doprovázené vysokou úrovní hormonu v krvi. Je známo, že nadměrná adekvátní tkanina je dodavatelem estradiolu pro tělo ženy. Jsou to pacienti s nadváhou během doby vyvrcholení, mají hyperplazii.

Existují vzácné formy hyperplazie endometria, kdy uvedené faktory chybí, ale přímo v děloze je příliš mnoho receptorů k estrogenu. Detekovat takovou patologii pouze po imunohistochemické studii endometria.

V důsledku použití norcelutu se výroba estrogenu snižuje v důsledku potlačení umělých progesteronů, které ženy jsou sníženy na nízké úrovni. Endometrium z fáze proliferace jde do stability sekrece a během menstruace odmítá. Mladé ženy obnovují ovulační funkce na pozadí norcolut.

Indikace pro použití Nigolut

Nigolut s endometrickou hyperplazií terapií je předepsána ne se všemi typy patologie. Zpravidla je žena diagnostikována s hyperplazií pro urgentní hospitalizaci v důsledku děložního krvácení. V některých případech však pacient apeluje na gynekologa se stížností nedostatku úspěchu při pokusu o otěhotnění a porušování pravidelnosti menstruace. Každá z těchto situací vyžadují biopsii pro histologické hodnocení materiálu. Tkaninový plot se provádí jak v škrábání, tak i aspirační biopsie nebo vakuum aspirace endometria.

Nigolut při léčbě hyperplazie endometria je předepsán v následujících onemocnění:

  • Snadná hyperplazie endometria bez atypiků;
  • Jednoduchá opakovaná forma bez atypiků.

Je třeba poznamenat, že tyto odrůdy jsou častěji diagnostikovány u mladých žen, takže rozsah aplikace norcolut - pacientů od 20 do 35 let.

Snadná hyperplazie endometrium je nejbezpečnější formou patologie, protože pouze ve 3% případů může být znovuzrozena v rakovině. To nelze říci o atypické hyperplazii transformaci v rakovině endometria v 80%.

Základem pro jmenování Nigolut je pouze histologická diagnostika potvrzující jednoduchou formu hyperplazie endometria. Příjem léku je možný po analýze krve pro pohlavní hormony.

Je zřejmé, že léčba hyperplazijského endometria norkologa by měla být prováděna pouze po podrobné diagnóze. Někdy lékaři tráví škrábání na pozadí krvácení dělohy a nepředepisují hormonální drogu, dělat hrubou chybu. V takových případech je recidiva nevyhnutelná.

S histologickým vyšetřením materiálu pro jednoduchou odrůdu se vyznačuje velký počet žláz, z nichž mnohé jsou cystické expandované. Komplexní nebo adenomatózní forma je popsána restrukturalizací struktury žláz, jsou četné a silně rozvětvené. Nejnebezpečnější odrůda je atypická (jednoduchá a komplexní) - charakterizovaná přítomností změn v buněčném jádru a cytoplazmě, četné řady žláz kluků a jejich podvod.

Izolované použití norkologa s atypickými verzemi není povoleno. Pro léčbu nebezpečných forem hyperplazie se gestageny používají, zejména Nigolut, stejně jako agonisty GNWG a Antigongotropin - Bususorelin, Danazol, Gestrinon a další. Takové prostředky zablokovaly syntézu ženských hormonů a norcut je jen snižuje.

Složení, uvolňovací forma a dávkování

Nigolut vyrábí slavnou maďarskou farmaceutickou firmu Gideon Richter. Stávající látka Norcolut je norethysterone, který se vztahuje ke skupině gestagenova - přípravy druhé fáze. Léky se vyrábí v 5 mg tabletách, pouze 20 kusů na balení.

Lékařská terapie. Nigolut pro léčbu hyperplazie endometria ve standardní dávce pije od 16 dnů menstruačního cyklu (nebo 16 dní od okamžiku začátku krvácení dělohy) po dobu 10 dnů do 6 měsíců. V některých situacích lékař předepisuje dávku 10 mg (2 tablety) za den. Lék by měl být užíván ve stejnou dobu. Pokud žena zapomněla vzít tablet, pak její recepce musí být prováděna co nejrychleji, ale nemůže být použita duální dávka.

Pokud se výsledek z terapie norcologa ukázalo být pozitivní, budou kladné další akce lékařů pro obnovení normálního menstruačního cyklu a prevence opakovaného krvácení. Pro to jsou ženy předepsány kombinované antikoncepce po dlouhou dobu (možná několik let).

Pro vyhodnocení účinnosti léčby přípravku Norcelut provádět ultrazvuk v dynamice a roční aspirační biopsii endometriální nebo vakuové aspirace. Konečné rozhodnutí se provádí po obdržení histologických výsledků endometria získaného v diagnostickém škrábání.

Při použití norkologa z 5 dní cyklu je ovulační funkce blokována. Lék je předepsán pouze po krevním testu pro hormony. Určete hladinu estradiolu, FSH, LH, progesteronu, volného a přidruženého testosteronu, dea-sulfátu, 17-he-progesteronu. Pokud je potvrzena zvýšená syntéza estrogenů, je určení Nigolut považováno za rozumné.

Kontraindikace a funkce při aplikaci

Nigolut není používán v následujících situacích a onemocněních:

  • Přechodný věk dívek;
  • podlomice nebo přítomnost rakoviny prsu;
  • rakovina těl reprodukčního systému;
  • těhotenství;
  • akutní hepatitida;
  • výrazné porušení funkce jater a ledvin;
  • zvýšená úroveň obecného a přidruženého bilirubinu;
  • přítomnost žíly trombózy nebo tendence k němu;
  • obezita;
  • krvácení z sexuálního traktu s nevysvětlitelným důvodem;
  • Herpetická infekce v fázi zhoršení.

Důležitým bodem v jmenování Nigolut je diferenciální diagnóza hyperplazie a některých onemocnění s podobným klinickým obrazem:

  • Endometriální polypy;
  • Rakovina vnitřní vrstvy dělohy;
  • submukóza Mioma dělohy;
  • chronická endometritida;
  • Vnitřní endometrióza.

Často hyperplazie probíhá v kombinaci s výše uvedenými patologiemi, v takových případech je léčba prováděna jinými systémy, které neobsahují nigolut. Potvrzení nebo návratu doprovodné patologie provádět ultrazvuk, hysterosalpingografii.

Během používání hormonálního činidla, nevolnosti, zvracení, migrén, pivovarnictví mamárských žláz, spontánních krvácení z pochvy, exacerbaci srovnávacích onemocnění, tromboflebitis, alergie.

Nigolut vykazuje anabolický účinek - to znamená, že na pozadí užívání léku je možné zvýšit tělesnou hmotnost. Kromě toho se mohou objevit známky virilizace: nadměrné výfukové, akné.

Je třeba poznamenat, že léčba hyperplazie endometria znamená dodržování zásad racionální výživy, protože tuková tkáň je zdrojem estrogenu. Calorie počítání, sledování hmotnosti, aktivní turistika, světelný cvičení. Bude užitečné pro potraviny bohaté na fytoestrogeny: luštěniny, sójové, cereálie, jetel červený, celer, rostlinné oleje, zelenina. Fytoestrogeny mají podobnou strukturu s přírodním ženským hormonem, takže jsou založeny na principu soutěže s receptory na estrogeny umístěné v dělohy a mléčných brýlích. Výsledkem je, že vazba hormonu se svými receptory a patologickými akci se zastaví.

Endometriální hyperplazie je považována za jednu z předních příčin žen neplodnosti, takže včasná hormonální korekce a léčba v mladém věku vám umožní mít čas na otěhotnění a porodit dítěte. Při absenci adekvátní terapie může choroba vést k rakovině endometria.