Antikoncepční pilulky a vyvrcholení

Antikoncepční pilulky a vyvrcholení

Co je climax?

Climax, OR menopauza, Tato zastavení menstruace, která dříve nebo později přichází v životě každé ženy. Climax se náhle nepřichází: již 12-24 měsíců před ukončení měsíční ženy začne oslavit signály mluví o přístupu menopauzy.

V jakém věku Combs Climax?

Většina žen vyvrcholila mezi 45 až 55 lety. První známky menopauzy se mohou objevit u žen mladších 45 let.

Co se děje během recepce antikoncepčních tablet?

Během vyvrcholení v krvi snižuje hladinu ženských pohlavních hormonů, které způsobují Strach z tepla, pocení, výkyvy nálady a další příznaky menopauzy. Antikoncepční pilulky obsahují ženské sex hormony, které doplňují deficit svých vlastních hormonů v období menopauzy. Tělo "nevšimne", že hormony se staly méně a pokračuje v práci ve starém režimu.

Tak například v 7-denní přestávce mezi balíčky, Měsíční ". Slovo "Měsíční" je záměrně přijato v uvozovkách, protože ve skutečnosti to je Krvácení Zrušit, způsobené ukončením recepce hormonu. Toto krvácení zrušení žen je často zaměňováno s reálnou menstruací a ani nemají podezření, že již přijdou menopauzu.

Jaké příznaky hovoří o climaxu aproximaci?

Hlavním rysem blížícího se vrcholu (porušení menstruačního cyklu a ukončení menstruace) chybí u žen, které dostávají antikoncepční pilulky. Pokud pijete antikoncepci, je možné rozpoznat aproximaci menopauzy následujícími příznaky:

  • Strach z tepla
  • Zvýšené pocení v noci
  • Nespavost
  • Hmotnostní změna

Výše uvedené značky se mohou objevit pouze příležitostně, během 7-denní přestávky mezi balíčky, když jsou hormony dočasně přijati v těle. Tyto příznaky mohou být velmi slabé, nebo vůbec během recepce perorálních antikoncepce.

Jak bezpečné užívat antikoncepční pilulky po 35-40 letech?

Orální antikoncepci s opatrností jmenují ženy starší 35 let. Za prvé, to je způsobeno tím, že prášky absorbující krevní potrubí zesilují krev, zvyšují riziko krevních sraženin v krevních cévech. Takový tromb, spadající do heart cév, způsobují infarkt, v mozkových cévách - mrtvice. Jedná se o nebezpečné stavy, které mohou způsobit smrt.

Pokud však užíváte perorální antikoncepci na dlouhou dobu, s výhradou následujících podmínek, přičemž recepce antikoncepčních tablet může pokračovat po 35 letech:

  • Pokud nekuříte
  • Pokud máte normální krevní tlak (bez hypertenzního onemocnění)
  • Pokud nemáte nadváhu
  • jestli ty Pravý zdroj: Vaše strava obsahuje velký počet rostlinných výrobků a malých množství živočišných tuků
  • Pokud netrpíte křečovým žilám nohy
  • Pokud užíváte antikoncepční tablety obsahující malé dávky hormonů
  • Pokud pravidelně (alespoň jednou ročně) navštěvujete gynekologa

Jak se chránit před komplikacemi?

Aby se chránil před komplikacemi ve formě krevních sraženin v cévách, ruční krevní test pro koagulaci (coagulogram). S výsledky analýzy získáte od svého gynekologa.

Jak zjistit, že Climax již přijde?

Jak se dozvědět o výskytu menopauzy, pokud antikoncepční pilulky maska ​​téměř všechny jeho symptomy?

Pouze s pomocí krevního testu na pohlavním hormonu - hormon stimulující folikulu (FSH). Vysoká úroveň FSH říká, že menopauza ještě nepřichází, a nízký FSH v krevních bodech k vyvrcholení.

FSH a Climax

Nízká úroveň FSH v krvi neumožňuje stoční záruku, která již přijde menopauza. Někdy se to stává, že na nízké úrovni FSH se žena přestane užívat antikoncepční pilulky a obnovuje menstruační cyklus. To naznačuje, že menopauza nepřišla ještě a žena se stále těhotná. Případy těhotenství za 45-50 let, i když vzácné, ale stále přicházejí.

Když potřebujete projít krevní test na FSH?

Příjem antikoncepčních tablet narušuje výsledky analýzy krve na FSH. V těchto dnech je nutná krev pro analýzu, když jsou hormony prakticky vlevo od těla.

  • Pokud v balení vašich antikoncepčních tablet 28 dražé, pak darovat krev pro analýzu, kterou potřebujete ve dnech, kdy obdržíte nejnovější tablety balení (27 a 28 tablet).
  • Pokud je v balení vašich antikoncepčních tablet 21 dražé, pak musí být krev pro analýzu prošla 6-7 dní v týdnu mezi balíčky.

Co dělat, když již Climax už přijde?

Během Klimaků se výrazně sníží pravděpodobnost těhotenství. Těhotenství se za rok po nástupu menopauzy stane nemožnými.

Tudíž po příchodu Klimaks již nemusíte dostávat antikoncepční tablety.

Musím přestat užívat tablety na večeři během Klimaků?

Jak již bylo zmíněno, antikoncepční pilulky snižují projevy Klimaků, což z něj činí příchod neviditelnější pro ženu. Tak proč odmítnout orální antikoncepci, pokud pomáhají přestrojení příchodu menopauzy?

Odpověď je jednoduchá. Dokonce i nízkovodené antikoncepční pilulky obsahují dávky hormonů, které potlačují provoz vaječníků. Po příchodu vyvrcholení zmizí potřeba takových dávek hormonů, protože práce vaječníků již nemusí být potlačena (nefungují tolik).

Nemá smysl vzít dávky estrogenu, 5-7krát vyšší než dávka, kterou potřebujete během vykrmení. Navržitelný estrogen může navíc vést k rozvoji Rakovina.

Potřebuji estrogeny v období menopauzy?

Další dávky estrogenu pomáhají snížit příliv tepla, eliminují nespavost, hladké výkyvy nálady, zvýšit sexuální přitažlivost. Ale i ty nejmenší dávky hormonů mají vedlejší účinky. Proto se estrogeny doporučují pouze v případě potřeby a pouze na chvíli je nutné.

  • Pokud po zastavení recepce antikoncepčních tablet, se objevily příznaky menopauzy, ale nedodávají velké nepříjemnosti, pak nepotřebujete další estrogeny.
  • Estrogen náhradní hormonální terapie potřebuje pouze ty ženy, které mají výrazné příznaky Klimaků, které brání v každodenním životě.