Stručný přehled moderních metod antikoncepce

Moderní antikoncepce

Všechny nové - dobře zapomenuté staré. Toto prohlášení se týká moderní antikoncepce. Skeptici nebudou věřit a zeptat se: co hormonální antikoncepce? Odpověď: Stará píseň. Starověcí Egypťané vzali brusné zrna zrna, která obsahují zeleninové analogy ohromující ovulační hormony estrogenu - složky jakékoliv antikoncepční tablety. Inki, Maya a Aztéky byly použity se stejným účelem Mandragora kořene, který je součástí současných perorálních antikoncepčních. Princip operace zůstal stejný, změnil se pouze formulář podání.

Začněte o efektivitě. V gynekologii je tzv. Pearl index - bezpečnostní indikátor různých metod antikoncepce. Podmíněně odráží počet nechtěných těhotenství na 100 žen za rok. Nejnižší procento perly poskytne tzv. Coca (kombinované perorální antikoncepce): od 0,5% do 0,4%.

Jednotlivé případy, kdy tablety nepomohly, se stalo v důsledku zapomnění, pokud žena neudělala pilulku včas. Někdy důvod pro nechtěné těhotenství v paralelním příjmu antibiotik nebo antidepresivy - léky ovlivňující stav jater. A protože tento konkrétní orgán je zodpovědný za řádnou práci hormonů, může být antikoncepční účinek snížen.

Na druhé místo, intrauterinní spirály, kondomy a vaginální membrány. Zde je procento nežádoucích těhotenství od 3 do 19 na 100 žen ročně. Nedávno, sláva kondomu jako nejbezpečnější metoda antikoncepce poněkud. Ukazuje se, že některé viry, jako jsou herpes, jsou v jejich velikosti menší než latex. Teoreticky prostřednictvím póry infekce může být přenášena partnerovi.

Třetí účinnost jsou spermicidy, jehož index je do 21%. Hlavním důvodem pro nechtěné těhotenství - nedodržení všech pravidel použití.

Většina ze všech rizik se stává rodičům (až 38%) páry praktikující metodu kalendáře (nejnebezpečnější a bezpečné dny) a přerušil pohlavní styk. Vnitřní termostat ne vždy poskytuje výšku teploty k produkci progesteronu ve druhé fázi menstruačního cyklu. V metodě kalendáře je nemožné spoléhat se na ženy s trvalým subfebilitací (nízké teploty).

Dokonce i těhotenství, nemluvě o kritických dnech, nelze považovat za 100% ručitele bezpečnosti. Ne tak dávno, italská flavie Tarquini se podařilo otěhotnět ve třetím měsíci těhotenství. Fenomenální žena byla bezpečně a včas dala své dceři svému manželovi a po třech měsících se vrátil do nemocnice a učinil manžela trojice!

Není divu, že hlavní vývoj zdravotnictví se provádí ve směru nejspolehlivější metody - hormonální antikoncepce. Co se v posledních let změnilo? To v přípravcích třetí generace velmi malý hormon samotné, jistě slyšeli všechny. Balení s antikoncepcí obsahuje stejnou dávku hormonu, která byla v jedné tabletě první generace (pokud bylo 35-30 ug v přípravcích s nízkým objemovým hormonem, pak v poslední, mikropásmové, - 20 ug).

Další změna se týká povinné složky jakékoli pilulky - syntetický progesteron. Samostatné druhy mohou poskytnout nepříjemné nežádoucí účinky: zvýšit riziko vzniku diabetu, obezity, tromboflebitis a t. P. Progesteronová složka v nových antikoncepci komplikací je prakticky ne. Nicméně, to se nedávno objevilo o tom, že tablety třetí generace vyvolávají tendenci k trombóze více než jejich předchůdce - antikoncepce druhé generace.

Trojitý účinek hormonálních léků však zůstává stejný. Jízda na nervovém systému, pilulky zabraňují ovulačním emisím hormonů, stimulační ovulace v vaječnících, změní konzistenci slizukce cervikálu: stává se více viskózní a méně průchodnou pro spermie. A dále snížit tloušťku sliznice dělohy, čímž se komplikuje implantaci oplodněného vejce v děložní stěně.

Nová moderní antikoncepce

Nejnovější novinka - antikoncepční adolescent. V poslední době se vyvinul a zahájil francouzskou laboratoř "Jansen-struska". Ploker s poštovním známkou zvanou Evra dodává ženu přes pokožku přes pokožku stejných nízkých dávek hormonů jako antikoncepční tablety druhé generace.
Antikoncepční plast
Kouzelná deska je vložena na rameni, lopatu, hýždě nebo spodní části břicha (volná zóna je hrudník) a udržuje dobře i se silným teplem a v tělocvičně. Výrobce zaručuje bezpečné sex ženy o hmotnosti až 90 kilogramů. Připomeňme si, že omítky by mělo být pouze jednou týdně, aby se na nové místo - v této výhodě prostředků před prášky vyžadující denní recepci. Skin 99% žen toleruje nová novinka.

Ostatní hormonální inovace - organon nuvaring vaginální prsten. Kroužek alokuje stejné dávky hormonů do děložní dutiny jako perorální antikoncepční analogy. Ale na sobě prsten, podle pokynů, budete sledovat pouze tři týdny a extrahovat čtvrtý. Spolehlivost antikoncepce je stejná jako ostatní hormonální léky - 98-99%. Existuje však malá položka: jednoduchý design může omylem pád. Samozřejmě, vstup do kruhu zpět Problém nebude, ale pro akumulaci v těle nezbytné "antikoncepční" úrovně hormonů bude potřebovat 7 dní abstinence.
antikoncepční ring

Kroužky předchůdce - hormonální intrauterinní helix (námořnictvo) nevypadá, ale také není tak výzva. Nicméně, na rozdíl od kruhu, má také léčivý účinek: velmi nízké dávky akční hypertenze progesteronu zabraňují hyperplazii endometria - růst membrány děložní sliznice.

Jakmile se hormonální drogy neberou dnes! Dokonce jsou injikovány do nosu pomocí speciálních nosních spreje. V miniaturních lahví jsou obsahovány hormony, které zastavují menstruaci a nějakou dobu vytvářejí iluzi Klimaks. Ostatní prostředky jsou injikovány injikování: jedna injekce a po dobu tří měsíců je odstraněna otázka antikoncepce. Pravda, pokud se ukázalo, že lék není vhodný, nemůžete dělat nic, musíte vydržet. V předloktí jsou stále implantační kapsle, které se každý den odlišuje potřebnou mikrodózou hormonů a je chráněn před těhotenstvím. Pohodlně, ale patrné, v otevřeném oblečení, kapsle je testována a viditelná.

Dokonce i nové hormonální prostředky antikoncepce nejsou pojištěny od těch, které jsou známé v minulých vedlejších účincích. Stále se nedoporučují pro dámy s tendencí k trombóze, s žlučovou nemocí, problémy s játry (před jmenováním je nutné zkontrolovat stav filtračního orgánu) a těch, kteří kouří na balení cigaret denně.

Kouření v kombinaci s hormonální antikoncepci 10krát zvyšuje riziko vzniku infarktu myokardu a komplikací kardiovaskulárních onemocnění. Nepostradatelným podmínkou pro příjem prostředků - pravidelné (jednou ročně) Dodávka testů pro hormonální prolaktin. Ethinyl estradiol - povinná složka všech Kokovů, stimuluje výrobu prolaktinu, provokující zatížení mamarchových žláz, kolostrum a další potíže.

A konečně, dobrá zpráva pro fanoušky nejoblíbenějších fondů na světě - kondom. Většina přívrženců testované metody vždy zmatená jedno malé nuance. Čas, který musíte utratit za proces. Tato položka má "dodat" Scientist Villem Villem Van Rensburg a jeho manželka (podle vynálezce, momenty, které přišly do kondomu s kondomem, byly sníženy na žádnou bojovou připravenost a přinesli oba partnery do vztekliny), že musel vymyslet a patent super-rychlostní kondom.
Nová generace kondomů
Podle vývojářů, manipulace s konvenčním latexovým produktem zabírají 30-40 sekund a s novým - pouze 3! Tento vynález byl udělen Awards African Bureau of Standards.

Mimochodem

  • Selhání ukončilo testy nové antikoncepce v Indii. Po přijetí, jako experiment, nový nekorrelační činidlo erythromycin 35% experimentálních indických žen byl těhotná.
  • V zahraničí, většina žen se používá jako prostředek antikoncepce.