Jaký druh antikoncepčních svíček jsou lepší

Aby se zabránilo nechtěnému těhotenství, mnoho žen používají antikoncepční svíčky. Jsou nižší v jejich účinnosti pouze kombinovaným perorálním antikoncepcím. S jejich využitím je ochrana proti nechtěné těhotenství garantováno o 85%. Aby byla účinnost fondu, je nutné dodržovat pokyny pro použití. Před výběrem antikoncepce by měla být konzultována s lékařem.

Jaký druh antikoncepčních svíček jsou lepší

Jaká jsou jména antikoncepčních svíček

Není možné volat univerzální nápravu, který by vyhovoval všem ženám bez výjimky. Každé tělo reaguje svým vlastním způsobem různým typům vaginálních tablet a čípků. Proto vyberte lék, následuje individuálně.

Nejběžnějších antikoncepčních destorských svíček můžete zobrazit následující:

  • Erotex;
  • BENATEX;
  • PharmateX;
  • Nonoxynol;
  • PatentTex Oval.

Jako účinná látka jsou první tři názvy svíček glarid benzalconium. Aktivní složka posledních dvou odrůd - nonxinol-9. V důsledku těchto látek se vaginální mukale stává více viskóznější, což zabraňuje pohybu spermií a zabraňuje hnojení vejce.

Výhody a nevýhody vaginálních antikoncepčních svíček

Stejně jako jiné léky mají vaginální antikoncepci své výhody a nevýhody. Doporučují se pro ženy, které nevedou aktivní sexuální život. Pro dosažení nejlepšího výsledku byste měli dodržovat podmínky skladování a pravidla pro zavedení čípků.

Výhody svíček zahrnují následující faktory:

  1. Efektivní mazivo. Když žena nevyniká dostatek maziv, může po sexuálním styku cítit nepohodlí. Aplikace svíček umožní kompenzaci nepříjemných příznaků.
  2. Ochrana proti pohlavně přenosným onemocněním. Ačkoli hlavním účelem antikoncepce je zabránit nežádoucímu těhotenství, mohou do určité míry chránit před pronikáním bakterií a virů.
  3. Nedostatek systematického dopadu na tělo. Nerovnoměrné antikoncepce působí lokálně, není absorbován do krve a neovlivňují menstruační cyklus.
  4. Přístupnost k použití během těhotenství a během laktace.
  5. Schopnost používat jako dodatečnou ochranu při průchodu recepce antikoncepčních tablet.

Před použitím svíček se musíte seznámit se svými nevýhodami:

  1. Negativní vliv na mikroflóru vagíny. S systematickým využitím čípků, někteří pacienti detekují dysbakteriózu, jakož i zánět vagíny a děložního čípku.
  2. Přítomnost kontraindikací, jako je cervikální eroze, zánětlivé procesy v pochvě, individuální nesnášenlivost.
  3. Potřebují používat čípky v jasném souladu s pokyny.

Při výběru svíčky antikoncepce pro ženy by si mělo být pamatováno, že jeden čípek je určen pouze pro jeden sexuální kontakt. Před podáním nemůže být použita pro intimní hygienické mýdla a prostředky obsahující alkáli, protože při interakci s nimi účinnost léčiva prudce klesá.

Co je lepší: svíčky nebo pilulky jsou antikoncepce

Chcete-li zjistit, jaký druh antikoncepce je vhodnější pro konkrétní ženu, je důležité konzultovat lékaře. Stojí za to zvážit, že použití antikoncepčních pilulek vyžaduje pravidelnost. V případě nedodržení režimu přijímání neposkytnou očekávanou ochranu.

Důležité! Účinnost antikoncepčních svíček je přibližně 85%. Zde jsou horší než hormonální antikoncepce, jejichž účinnost odhaduje odhadem výzkumných pracovníků 91%.

Jaký druh antikoncepčních svíček jsou lepší

Volba antikoncepce závisí na tom, jak aktivní sexuální život pacienta. Dalším definujícím faktorem je období těhotenství a laktace. Na rozdíl od orálních hormonálních antikonceptiv, čípky nemají systémovou expozici tělu. Proto mohou být použity pro těhotné ženy a ošetřovatelské matky.

Složení a mechanismus akce

Vaginální antikoncepční čípky uvedené na trhu jsou v účinné látku chloridu benzalconium. Druhý typ svíček obsahuje nonoxynol-9. Tyto látky mají podobný mechanismus účinku.

Chlorid benzalconium ničí skořápku cerematozoa, což způsobuje ztrátu své činnosti motoru. V důsledku toho se mužské pohlavní buňky nemohou pohybovat do děložní dutiny a nenastane se hnojení.

Kromě toho, chlorid benzalconium stimuluje zahuštění vaginálního hlenu. Takový dvoustupňový náraz znemožňuje proniknout do spermií v děložní dutině.

Nonoxinol-9 má podobný akční mechanismus. Zničí membránu spermií a stimuluje zesílenou produkci hlenu. To činí téměř nemožné hnojení a těhotenství ofenzívu.

Podle výsledků výzkumu WHO jsou čípky s nonoxylone-9 méně účinné a mohou způsobit poškození sliznice membrány. Oni také nemají baktericidní akci, s ohledem na to, že se nedoporučuje použití těchto léků bez jmenování lékaře.

Jak si vybrat antikoncepční svíčky

Antikoncepční svíčky se liší v závislosti na aktivní složce a dalších látkách. Vyberte nástroj, který následuje individuálně, s ohledem na věk, onemocnění, alergické reakce.

Jaký druh antikoncepčních svíček jsou lepší

Dále jsou prezentovány některé funkce levných antikoncepčních svíček.

  1. PharmateX, Sterilin. Tyto léky se týkají tání čípků. Rozpouští se pod vlivem tělesné teploty a šíří se stěnami pochvy, tvořící film.
  2. PatentTex Oval. Tento agent tvoří film, ale pěna. Na jedné straně je zajištěna rovnoměrná distribuce spermicidu s menším podrážděním sliznice. Avšak bohatá pěna může způsobit nepohodlí.

Chcete-li si vybrat nejlepší antikoncepční svíčky, je důležité se seznámit se seznamem vedlejších účinků a vlastností jejich použití. Nástroj je vybrán individuálně s přihlédnutím k doporučením lékaře.

Co je lepší zvolit antikoncepční svíčky po 40

Ženy po 40 letech starý bude vyhovovat farmatisexu. Tento lék poskytuje účinnou ochranu proti nežádoucímu těhotenství. Také čípky mají antiseptický účinek.

Jaký druh antikoncepčních svíček jsou lepší

Mezi nejlepší antikoncepční svíčky po 40 letech stojí za zmínku patenttex oválu. Léčivá látka nonoxinol-9 ničí membránu spermií a distribuovanou skrz stěny pochvy, zabraňuje jim v orální penetraci. Lék slouží také jako prevence infekčních onemocnění.

Jaký druh antikoncepčních svíček mohou být v eroze

Použití spermicidů v eroze dělohy může vést k dalšímu rozvoji patologie. Proto je s takovou diagnózou, jejich použití je možné pouze po účelu specialisty. Léky na bázi nonoxylone-9 mohou zvýšit sliznici membránu. Z prostředků s chloridovými benzalconium lékařů někdy doporučují Benatex, Pharmax, Erotex. Nezávislé používání svíček v eroze děložního čípku může vést ke zhoršení.

Jaký druh antikoncepčních svíček jsou nejlepší

Vybavení antikoncepce jsou vybrány s přihlédnutím k individuálním charakteristikám těla a životního stylu pacienta. V pořadí antikoncepčních svíček je jedna z předních pozic obsazena farmatem na bázi benzalconiumchloridu. Tento lék francouzské výroby je schopna zničit skořápku spermií po 10 sekundách po kontaktu s účinnou látkou. Čípky mají příjemnou vůni. Kromě antikoncepce, antivirového dopadu.

Indikace a kontraindikace

Aby bylo možné určit, zda jsou v konkrétním případě užitečné antikoncepční čípky, je užitečné zvážit svědectví o jejich použití.

Jaký druh antikoncepčních svíček jsou lepší

Podle pokynů pro použití jsou kontraceptivní svíčky zobrazeny na adrese:

  • nemožnost používat hormonální léky nebo montáž intrauterinních spirálů;
  • potřebu ochrany jedné prevence;
  • těhotenství a kojení;
  • průchod přijímání hormonálních tablet;
  • Stav předcházející menopauzy.

Kontraindikace zahrnují následující faktory:

  • eroze sliznice membrány vagíny nebo dělohy;
  • Individuální nesnášenlivost na komponenty;
  • Přítomnost duševních onemocnění, ve kterém je správné používání fondu nemožné.

Čípky mohou být použity současně s bariérovými metodami antikoncepce.

Jak používat antikoncepční svíčky

Na vaginální antikoncepci poskytují očekávaný výsledek, musí být používány přísně podle pokynů. Zahrnuje řadu položek:

  1. Požití genitálních orgánů je hodnoceno před zavedením léku.
  2. Čípek představuje hluboko do vagíny asi 10 minut před pohlavním stykem.
  3. Před druhým sexuálním aktem budete muset vstoupit do svíčky.
  4. Udržování intimní hygieny je možná po 3-4 hodinách.

Jaký druh antikoncepčních svíček jsou lepší

Při použití svíček se nedoporučuje být promyt nebo jiné prostředky obsahující alkáli. Po kontaktu se sprchochacidem alkali zničí. Zavedení antikoncepčních svíček po pohlavním styku také nepřinese očekávaný výsledek. Po nechráněném kontaktu používejte speciální hormonální léky.

Vedlejší efekty

S dlouhodobým použitím antikoncepčních svíček je možný vývoj vaginální dysbiózy. V individuální intoleranci je pocit svědění nebo spalování, a to se děje oba partnery. Pokud je sliznická membrána poškozena, může používat svíčky zhoršit polohu.

Těhotenství a laktace

Použití nejúčinnějších antikoncepčních svíček není zakázáno během těhotenství a laktace. Podle výsledků studií, chlorid benzalconium nepronikne krví a v mateřském mléku. Negativní účinky léku na plod byl zaznamenán.

Podmínky skladování

Doba použitelnosti vaginálních čípků je 2 roky od data výroby. Prostředky by měly být uchovávány při teplotě, která není vyšší než 25 stupňů.

Jsou splatné svíčky škodlivé pro antikoncepci

Po uplynutí použitelné životnosti deklarované výrobcem se lék nestane škodlivým. Léčivá látka však ztrácí svou účinnost. Pro spolehlivý výsledek používejte léky s existujícím trvanlivým životností.

Cena antikoncepčních svíček

Při výběru antikoncepce a svíček pro ženy po 30 let se hraje cena ceny. Jsou uvedeny průměrné náklady výše uvedených přípravků uvedených výše.

  1. PharmAxeX - 360 rublů.
  2. PatentTex Oval - 400 rublů.
  3. Erotex - 100 rublů.
  4. Benatex - 350 rublů.
  5. Nonoxinol - 350 rublů.

Seznam obsahuje přibližné ceny antikoncepce. Náklady v různých lékárnách se liší.

Závěr

Antikoncepční svíčky - nekorelativní antikoncepční metoda s dostatečně vysokou účinností. Vhodné pro použití žen s kontraindikace na jiné metody antikoncepce, bezpečné během těhotenství a během laktace. S dlouhým použitím může nepříznivě ovlivnit mikroflónu vagíny. Před volbou antikoncepce je vyžadována odborná konzultace.

Recenze antikoncepčních svíček

Vyberte si nejúčinnější antikoncepční svíčky pomoci. Stojí za zmínku, že reakce na to nebo že droga má různé ženy.

Elena Konstantinovna Molkova, 26 let, Nižnij Novgorod
Chci sdílet své 2leté zkušenosti s použitím antikoncepčních svíček. Po celou dobu, těhotenství nebylo, tak účinnost na úrovni. Minus - Spousta hlenu způsobuje určité nepohodlí. Osobně jsem tyto nástroje odmítl, ale obecně, dobrá metoda antikoncepce.
Tamara Mikhailovna SMIRNOVA, 32 let, Moskva
Vždy jsem měl problém s nedostatečným množstvím mazání, takže byly požadovány hydratační fondy. Když jsem přešel na Erotex, problém byl vyřešen sám. Díky tukové textury je svíčka dobře mazána, nejsou žádné stížnosti z hlediska výkonu. Ano, a jsou velmi levné