Antikoncepční pilulky předtím

Vaginální antikoncepční pilulky jsou jedním z alternativních metod antikoncepce, které mohou bezpečně soutěžit s kondomy, čepicemi a dalšími populárními způsoby, jak se vyhnout těhotenství.

Výhody a nevýhody

Rozhodněte se vyzkoušet vaginální antikoncepci, nemusí všechny ženy kvůli strachu poškozeny. Zde je řada důvodů, proč jsou vaginální pilulky bezpečné a dokonce užitečné pro zdraví a pohodu dívky:

  1. Spermicidální akce (boje proti spermatu).
  2. Zničit patogenní mikroflónu.
  3. Nenechte porušovat hormonální pozadí.
  4. Není absorbován do krevního oběhu.
  5. Lze použít během laktace.
  6. Navíc zvlhčete stěny pochvy, napodobují vaginální mazání.
  7. Vhodné použít.
  8. Žádný nepříjemný zápach.
  9. Vydáno v lékárně bez receptu.

Látky ve složení antikoncepce zničí membrány spermií v pochvě. Snižuje riziko, že otěhotnět téměř nulový.

Důležité! Vzácné případy, kdy se žena otěhotněla, není spojena s drogou, ale s nepravidelným použitím.

Během pohlavního styku existují vždy rizika infekce gonorů, Chlamydia, Trichomoniasis, herpes. Patogeny uvedených onemocnění nepřežijí v podmínkách působení antikoncepčních látek, což zabraňuje jejich reprodukci a vývoji v vagíně.

Hlavní plus vaginálních pilulek je jejich nehtový efekt. Nemají vliv na poměr hormonů v krvi ženy, a proto na menstruačním cyklu a sekundárním sexuálním signálem.

Není sání v systémovém krevním otřepu, agresivní látky vaginálních pilulek nebudou schopny poškodit tělo. Proto není nutné se bát takových složek v prostředku, jako je chlorid benzalconium nebo nonoxylol - neovlivní jiné orgány.

Jakékoliv antikoncepce, včetně vaginálních pilulek, mají své nedostatky:

  1. Obtížnost s hygieny po pohlavním styku.
  2. Možnost vzácného použití.
  3. Ochrana ne ze všech pohlavně přenosných onemocnění (HIV, syfilis).
  4. Nekontrolovatelné vypouštění zbytků léku z vagíny.
  5. Musí použít antikoncepci předem.

Antikoncepční pilulky předtím

Princip provozu antikoncepčních tablet do pohlavního styku

Drogy zařazené do složení antikoncepčních látek, obklopují stěny pochvy a jsou aktivovány. V případě spermií v dutině pochvy se jejich membrány klesnou v důsledku reakce s benzalkonským chloridem nebo nonoxylolem - hlavními spermicidovými látkami antikoncepce.

Po zničení spermií membrány se stane neaktivní: jejich organely jsou zničeny, metabolismus v buňce se zastaví. V takovém stavu je hnojení nemožné.

Pozornost! Některé spermie se stále mohou vyhnout působení činidel a dosáhnout vaječné buňky, ale jejich množství nestačí pro hnojení.

Návod k použití

Antikoncepční pilulky před pohlavím je zaveden intravaginální. Prášky předem musí být navlhčeny vodou, takže lék je lepší v účinných látkách a zůstává na stěnách vagíny.

Důležité! Nejvhodnější držení těla pro zavedení léku - ležící na zádech s ohnutým na kolenou a umístil nohy.

V této poloze je snazší zavést antikoncepci pro větší hloubku, což je nutně pro efektivní spermciit.

1 tablet - 1 pohlavní styk. Ve 2 případech musí být použita nová dávka:

  1. Pokud vypršela čas.
  2. Před dalším pohlavím, i když doba působení antikoncepce ještě neskončila.

Kontraindikace a vedlejší účinky

Jakýkoliv léčivý nástroj má své vlastní kontraindikace. Na spermicidních přípravách jsou málo z nich:

  • Během těhotenství nelze použít vaginální tablety;
  • Nemůžete je používat denně;
  • Nemůžete používat během menstruace, poranění sliznice a přítomnosti patologií.

Během těhotenství je dokonce nízká, ale pravděpodobnost poškození plodu v důsledku agresivního působení chemických složek antikoncepce.

Také použití antikoncepce může negativně ovlivnit normální mikroflónu vagíny, ale stojí za to strach, když je příliš častý.

Alergie ve formě zarudnutí kůže rozkroku nebo pocitu svědění v pochvě je jedním z mála vedlejších účinků léku.

Důležité! Projekt vedlejší účinky i jeden z partnerů je dobrým důvodem pro ukončení využití vaginálních antikoncepce.

Antikoncepční pilulky předtím

Jména antikoncepčních tablet před zákonem pro ženy

Navrhované antikoncepce jsou oficiálně zapsány v zemích SNS, dodržují požadavky Pharmacopoeia a jsou v dostupném cenovém rozpětí.

PharmateX

PharmateX - francouzský léčivo, vyrobené v několika formách: vaginální tablety, smetana, kapsle, čípky.

V jedné vaginální tabletě obsahuje 20 mg chloridu benzalconium - hlavní účinnou látku při přípravě pharmateX. Balení obsahuje 12 dávkových forem.

Ceny se pohybují od 270 do 320 rublů. za obal. Uloženy při pokojové teplotě.

Aktivace antikoncepce probíhá rychle - za pouhých 10 minut. Časová akce jsou omezena třemi hodinami a jedna tableta je vynaložena na jeden pohlavní styk, bez ohledu na minulý čas.

Antikoncepční pilulky předtím

Gynekotex

Gynekotex - domácí droga, která je k dispozici pouze ve formě vaginálních tablet. Chlorid benzalconium je hlavní účinnou látkou léčiva.

Gynekotex je zaveden intravaginální alespoň 5 minut před pohlavím a jeho farmakologický efekt je aktivní až 4 hodiny. Skladovány při teplotách až + 25 ° C.

V jedné vaginální tabletě obsahuje 20 mg hlavní látky. Celkem 3 verze balení: 6, 10 a 12 tablet v jednom balení. Nyní je gynekotex nemožné nakupovat v lékárně, ale k datu posledního postoje drogy, jeho cena byla 110-130 rublů.

Antikoncepční pilulky předtím

Cottak

Kontratex - další ekvivalent antikoncepčních léků založených na Glarida benzalconium. Výroba v Rusku, léčivý tvar - vaginální čípky. Jeden předpoklad obsahuje 18,9 mg účinné látky, všechny 5 kusů v jednom obalu. Skladovány při teplotách až + 25 ° C.

Nyní není pultem prodáván v lékárnách, cena nových stran není známa.

Antikoncepční pilulky předtím

PatentTex Oval

Patentexoval n je antikoncepční činidlo ve formě vaginálních čípků německé produkce. Jedna dávka obsahuje 75 mg účinné látky nonoxylol-9 a některé další sloučeniny.

V jednom balení může být od 3 do 6 jednotek léčiva. Čípky jsou zavedeny intravaginální minimálně 10 minut před sexem. Lék se skladuje při teplotách do + 25 ° C. Cena patentxy začíná od 400 rublů.

Antikoncepční pilulky předtím

Sledování

Traceptinum je vaginální antikoncepční pilulky, které jsou vyráběny v Tbilisi (Gruzie). Tablet obsahuje 600 mg hydrontatrata draselného, ​​který má spermicidální vlastnosti.

V jednom balení 50 tablet. Před zahájením působení antikoncepce by měla projít nejméně 10 minut. Vaginální přípravek je uložen při pokojové teplotě.

V současné době chybí Tracotín na prodej.

Erotex

Ukrajinský lék Erotex se vyrábí ve formě vaginálních čípků, která zahrnuje chlorid benzalconium. Jedním z čípek představuje 18,9 mg účinné látky. Celkem v balení 5 jednotek léčiva.

Čípek je zaveden intravaginální 5 minut na pohlavní styk. Časová akce - 4 hodiny. Na rozdíl od jiných léčiv je EOTEX uložen při teplotě + 2 ° C do + 15 ° C.

Erotex k dispozici v lékárně v cenovém rozpětí 112-300 rublů.

Antikoncepční pilulky předtím

BENATEX

Benatex - ruský lék ve formě vaginálních tablet s účinnou látku benzalconium chloridu. V jedné dávkové formě obsahuje 20 mg chloridu benzalconium.

K dispozici jsou možnosti balení od 5 do 12 tablet. Benatex musí být použit 10 minut před pohlavním stykem. Časová akce - 3 hodiny. Uloženy při pokojové teplotě. Nástroj lze zakoupit pro 300-400 rublů.

Antikoncepční pilulky předtím

Srovnávací charakteristika vaginálních tablet je uvedena v tabulce:

název

Výroba

Cena v Rubles.

PharmateX

Francie

270-320

Gynekotex

Rusko

110-130

Cottak

Rusko

;

PatentTex Oval

Německo

400

Sledování

Gruzie

;

Erotex

Ukrajina

112-300

BENATEX

Rusko

300-400

Doporučení gynekologů

Pro vysokou účinnost při použití vaginálních tablet a čípků je důležité dodržovat pravidla:

  • Nepokoušejte se představit lék příliš hluboko, jinak chemikálie padnou na stěny dělohy;
  • Nepoužívejte vaginální přípravky s jinými kontraceptivy (výjimka - kondomy);
  • Trávit důkladnou toaletu genitálií před použitím tablety, ale v žádném případě se nemusíte bát po sexuálním styku nejméně 20-30 minut. Mýdlo a voda sníží účinnost antikoncepce.

Závěr

Vaginální antikoncepční pilulky jsou snadno použitelné a jsou účinné pouze v případě, že žena splňuje všechna pravidla a požadavky na použití. Ale se všemi nedostatky, takové antikoncepce jsou dobrou alternativou k populárním prevenčním metodám pro nechtěné těhotenství.