Antikoncepční pilulky jako způsob antikoncepce

Mezi metody antikoncepce Zvláštní pozornost si zaslouží antikoncepční pilulky, preferují, ke kterému mnoho žen dává. Tyto léky jsou široce používány jako prostředek k prevenci nežádoucího těhotenství.

Antikoncepční pilulky - nejoblíbenější metoda antikoncepce

Tablet obsahuje umělé analogy ženských hormonů - Estrogen a Gestagenov. Tyto hormony jsou v dobrém stavu, jsou vyráběny v ženských genitálních orgánech - vaječníky.

Mechanismus provozu léčiv je zabránit ovulaci, tj. Výstupu z vaječné buňky, stejně jako v překážce kontaktu spermatozóny.

Tento antikoncepční léčivo se vyrábí ve formě kapslí nebo tablet, přijatých dovnitř a působí přes gastrointestinální trakt. Používá se v cyklickém režimu.

Mezi výhody lze zaznamenat Jednoduchost Při použití, dostupnost, dobrá snášenlivost, zdravotní bezpečnost žen, udržování stability menstruačního cyklu, vysoká spolehlivost jako způsob antikoncepce.

Kromě toho může být hormonální léčivo použito jako prostředek Léčba Endometrióza, Premenstruační syndromy.

Čas není spojen s časem pohlavního styku. Tablety nemají vliv na reprodukční funkci, která je úspěšně obnovena po dokončení kurzu.

10 faktů o antikoncepčních pilulkách

10 faktů o antikoncepčních pilulkách

  • jeden. S příslušnými recepčními tablety 99% Účinnost prevence těhotenství. To znamená méně než jednu ženu ze 100, která používají kombinované prášky, protože metoda antikoncepce může být těhotná po dobu jednoho roku. Podle Světového zdravotního sdružení jsou hormonální pilulky vedou z hlediska ukazatelů účinnosti, což vysvětluje svou vysokou popularitu mezi ženskou polovinou. Jednotlivé případy těhotenství jsou zde hlavně kvůli skutečnosti, že ženy vezmou drogu včas.
  • 2. Hormonální antikoncepční pilulky nemají negativní dopad na zdraví žen. Naopak, s řádným použitím, sníží menstruaci Bolest a doprovodné vypouštění. Připevněné přípravky mohou být také použity při léčbě takových onemocnění jako Polycystic vaječníka, Endokrinní neplodnost atd. Existují data a pozitivní účinky v žaludeční vředu a revmatoidní artritidě. Hormonální tablety Nedoporučeno Vezměte v přítomnosti špatných návyků, zejména kouření, stejně jako ženy po 35 letech a mají určité nemoci.
  • 3. Nevedou k k kompletní. Tvrzení ke zvýšení tělesné hmotnosti po obdržení perorálních antikoncepce je Mýtus, který je aktivně diskutován ve společnosti. Skutečné příčiny přírůstku hmotnosti mají snížit fyzickou aktivitu, mění dietu. Chemické složení estrogenu přispívá k nadměrné koncentraci tekutiny ve tkáních, což může zvýšit hmotnost několika kilogramů. Ale přidávání k léčivům látky přidruženého kolega umožňuje zabránit akumulaci kapaliny a snížení rizika i těch několika zbytečných kilogramů.
  • čtyři. Nevedou k k neplodnost. Po ukončení je funkce reprodukčního systému žen snižuje dalším cyklem a vaječná buňka je připravena k hnojení. Podle statistik po 3-4 měsících se možností pojetí objeví nejméně 85% žen, stejně jako ti, kteří se dříve neuplatli na antikoncepci.
  • Skutečnost a neplodnost v důsledku použití antikoncepčních pilulek je mýtus

  • Pět. Každá žena by měla pozorovat cyklus Vlastnictví. Je nutné pít antikoncepční pilulky v souladu s mědítkem cyklu - denně. V opačném případě je riziko těhotenství poměrně velké. Takže musíte jasně vědět, jak vzít antikoncepci. Doba trvání jednoho kurzu je 21 den. Dále je třeba provést přestávku po dobu sedmi dnů, během kterých se objeví krvácení. O sedm dní později musí být kurz nejprve opakován.
  • 6. Nezasahují do rozvoji pohlavně přenosných onemocnění. Účel perorální antikoncepce - výlučně ochrana před neplánovaným těhotenstvím. Aby se zabránilo STD, doporučuje se kombinovat tablety s jinými metodami antikoncepce, například kondomy.
  • 7. Nevedou k růstu vlasy na těle a obličej. Když se objeví první antikoncepci, vznikl mýtus, že jejich použití vede k takovým nežádoucím důsledkům pro ženu. První tablety skutečně obsahovaly kritickou úroveň hormonů, což vedlo k růstu vlasů. Moderní lékařská technologie a bezpečnější komponenty chrání od tohoto.
  • osm. Umožněte ovládat výskyt menstruace. Tato vlastnost tablet je často používán ženami, zejména před nějakou událostí, například na soutěže, dovolená, služební cestu. Mohou urychlit nástup kritických dnů a zpozdit je po určitou dobu. Příslušný gynekolog pomůže určit, jak to udělat efektivně a bez poškození těla.
  • devět. Dovoleno přijít Mladá Dívky. Odborníci říkají, že antikoncepční pilulky, bez ohledu na nebezpečné, jsou od stránek časopisů, ve skutečnosti, dokonce i pro dívky jen začátečníky v sexuálním životě. To je možné díky nízké koncentraci hormonů. Takové léky navíc snižují pravděpodobnost a důsledky dospívání.
  • 10. Mít nepatrný seznam . Obvykle jsou spojeny s individuální nesnášenlivostí komponent a mohou způsobit zvracení, nevolnost, závratě, bolesti hlavy. Po několika kurzech, vedlejší účinky, a ženské zdraví se stabilizuje. Lékaři zvažují nebezpečný přístup antikoncepčních pilulek pro ženy s těžkými projevy diabetu, maligních neoplazmů, stejně jako onemocnění srdce.

Účinnost jako způsob antikoncepce

Antikoncepční pilulky - chrání před nechtěným těhotenstvím o 99%

Účinnost použití kurzů antikoncepčních léků přímo závisí na několika faktorech.

Hlavní je dodržování zavedeného harmonogramu tablety.

Ale perlový index této metody prevence je nejvyšší.

Dalším rizikovým faktorem nežádoucího těhotenství je souběžná žena Antibiotika.

Jaké antikoncepční pilulky jsou vyrobeny v tomto případě, jsou potlačeny jejich činností a existuje možnost neplánovaného těhotenství. Orální antikoncepci by také měly být upuštěné těm, kteří projdou antiretrovirovou terapii v infekci HIV a je také ošetřena z rakoviny. Je třeba se zdržet pití a ošetřovatelských matek v prvních 6 týdnech po porodu.

Indikátor, který lék nefunguje, je přítomnost uzdraveného průjmu. V tomto případě se doporučuje kontaktovat specialistu a aplikovat další opatření prevence.

V přítomnosti onemocnění gastrointestinálního traktu mohou být vysoký tlak a řada dalších onemocnění tablet také neúčinné, takže je žádoucí udělat týdenní přestávku a pokračovat v průběhu po zotavení.

Co dělá antikoncepční pilulky

Jak fungují antikoncepční pilulky

Aby se jakýkoliv lék měl absorpci v krvi svých účinných látek. Po jídle antikoncepční tablety vstupuje do gastrického střeva, kde se jeho kolaps dochází a hormony začínají absorbovat v krvi.

Obvykle tento proces trvá od 3 do 4 hodin.

Pro úspěšnější hormony se dostávají do krve, odborníci doporučují omezit alkoholické nápoje.

Pokud má žena jevie nebo průjem v tomto období, herci padnou do krve v nedostatečném objemu.

Je však nemožné přijmout další dávku, protože to může vést k vážným účinkům zdraví. Je lepší napomnět další techniky antikoncepce.

Ve zvracení nebo průjmu po provedení antikoncepce je lepší pokrok další metoda antikoncepce

Mechanismus, pro který hormonální prášky práce zahrnuje tři hlavní směry práce. Základní - Jedná se o překážku výstupu z vajec z vaječníku. To je hlavní princip akce gestagenu a estrogenu. V tomto případě nemůže ženská sexuální buňka komunikovat s spermiemi a těhotenství nedochází.

navíc, Antikoncepční tablety zvyšují viskozitu tajemství děložního čípku a je tvořena druh zástrčky, která činí spermií méně aktivní a brání je proniknout do dělohy a následné hnojení vajíčka.

Tam je I Třetí směr Mechanismus ochrany je změna struktury endometria (sliznická membrána dělohy). Tloušťka je znatelně snížena a hnojené vejce nelze stavět a konsolidovat pro následný vývoj. V souhrnu tyto směry významně sníží riziko těhotenství.

Co když zapomněl pít tablet

Zapomněli pít pilulku?

Možné důsledky a algoritmus pro další akce závisí na tom, kolik času se žena odchýlila od drog. Proto je nutné poslouchat lékaře, který určitě uvádí, jak pít antikoncepci a neporušovat režim.

Podle způsobu použití těchto léčiv musí být jedna tableta provedena jednou během 24 hodinky.

Absolvování jednoho dne není považováno za kritické. Doporučeno další den Dvojnásobek a dále přijímat následující pilulky podle kurzu. Zároveň používejte další antikoncepci, jako jsou kondomy, volitelně.

Alternativní volba je možné přerušení užívání drog po dobu sedmi dnů. Selhání v průběhu kontraceptiv může být doprovázeno krevním výtokem.

S 48hodinovým poškozeným cyklem používání tablet je žádoucí praxe a používat bariérové ​​metody, jakož i nouzovou antikoncepci.

V případě projíždění trojité dávky, hormonální pilulky přestane splňovat svůj účel a používání dalších antikoncepčních látek, je povinné.

Pokud rychlost příjmu trvá 28 dní a tablet je v tomto období přeskočena, pak se můžete zdržet specifických akcí, protože je to puffer tablet tvoří denní zvyk denní transakce.

Vedlejší účinky z antikoncepčních tablet

Vedlejší účinky od firmy antikoncepční tablety

Použití absolutně jakýchkoliv léčiv může být doprovázeno nepříjemnými příznaky. Antikoncepční pilulky nejsou výjimkou.

Boční jevy vznikající v procesu návykových tablet

  • Nevolnost a vomit jevy. Zpravidla existuje na začátku přenosového cyklu a projde při použití druhého balení antikoncepčních látek. Lékaři o tom, jak pít konvergenci antikoncepce podle názoru, že je potřebují před spaním, pre-prasl, který zajistí měkčí asimilaci hormonů.
  • Izolace krve. Často jsou v období adaptace, ale v prvních třech měsících kurzu zmizí 30-40% žen. Některé mohou být zpožděny až 6 měsíců a také se vyskytují po závislosti na pilulek. Nepoškozujte zdraví, takže nevyžadují žádný zásah.
  • Spalování I Bolest prsou. Může být pozorován mezi 3 až 6 měsíci od začátku cyklu v důsledku dopadu estrogenu. Tyto jevové průchody a nevyžadují léčbu. Speciální gely mohou být použity pro odstranění bolesti.
  • Změna nálady. Projevuje se v nadměrné podrážděnosti, plasticitě. Může dojít k útokům nepřiměřené agrese. Obvykle je nálada zarovnána do tří měsíců.
  • Ztráta vlasů. Je zanedbatelný a neměl by způsobit obavy. Mohou být pozorovány v celém těle. V tomto případě je vhodné užívat léky s antidrogenními účinky.
  • Bolesti hlavy. Obvykle plně přechází během adaptačního období. V opačném případě stojí za to kontaktovat specialista, který vyzvedne pilulku s progestogenem jiné odrůdy.
  • Tuk pleť a akné. Příjem antikoncepce může být doprovázeno negativními kosmetickými účinky, jmenovitě vyrážkou a nadměrnou mastnoucí kůží. Žena stojí v tomto období, aby získala trpělivost a počkala, dokud nebude obnoven normální provoz všech systémů organismu.
  • Bolesti bolesti ve svalech nohou. To je způsobeno změnou metabolismu minerálů v krvi v důsledku estrogenu. Zmizí do konce druhé balení tablet. Slučte relaxační masáž pomocí tepla Oázy.
  • Žádná menstruace. To je jedna z možností normy, zejména při použití pilulek obsahujících DienOgest. Zabraňuje rostoucímu endometriu a v důsledku toho snižuje množství menstruace nebo vede k jejich úplné nepřítomnosti nějakou dobu.

Boční jevy vyžadující výměnu léčiva

  • Pravidelný Bolesti hlavy vedoucí k zhoršení kvality života a vyžadujících každodenní přijetí léků proti bolesti.
  • Vaginální kandidóza, Opakující se pravidelně a nezemědělská léčba.
  • Silný Ot Z důvodu zpoždění tekutiny v těle.
  • Patrný pokles pohlaví Dotazy a suchost v pochvě.
  • Nadměrná ztráta vlasy.
  • Hojný krvavý vybít 3-4 měsíce po zahájení recepce.

Pokud máte následující příznaky, přestaňte užívat antikoncepce tablety

Boční jevy vyžadující naléhavé zrušení léčiva

  • Vážný nárůst krevního tlaku.
  • Poškození sluchu, vizuální funkce a řeči.
  • Těžká svlašená deprese.
  • Stabilní kůže Itch.
  • Těžké bolesti hlavy bez výslovného důvodu.
  • Pocit šifrování v hrudi, dýchací problémy, dušnost dechu.

Na základě toho musíte jasně vědět, jak vzít antikoncepci, ve kterém dávkování a denní čas. Jinak existuje riziko poškození zdraví. Je třeba zvolit tuto drogu, která bude činit tento riziko minimální.

Výhody a nevýhody

Plody antikoncepčních tablet

Díky následujícím výhodám jsou antikoncepční pilulky prospěšné pro jiné prostředky antikoncepce:

  • Antikoncepční metoda s vysokou spolehlivost a minimální rizika těhotenství
  • Vhodné pro Všechno ženy, bez ohledu na jejich věk
  • Stabilizovat hormonální pozadí žen a snížit riziko vzniku takové ženy Onemocnění, jako cysto a rakovina vaječníků, endometrióza
  • Normalizovat pravidelnost menstruace cyklus
  • Snížit Bolestivost v břiše během menstruace
  • dát příležitost Zpoždění nebo naopak urychlit menstruaci
  • Dálkový Lékařský Dopad v Mastopatie
  • Zlepšit Šance Koncepce dítěte po skončení recepce
  • mají menší nežádoucí účinky, které jsou zastaveny po dokončení kurzu

Krávy recepce antikoncepce

Zároveň mají tyto léky řadu nedostatků a nejsou vždy vhodné pro konkrétní ženu:

  • Ne 8% zaručeno, že zabrání neplánovanému těhotenství.
  • Vyžadovat Denně Jinak je účinek snížen a může dojít k těhotenství.
  • Účinnost pokles Při příjmu některých léků.
  • Může vést k vzhledu krvavého vybít.
  • Zlepšit chuť k jídlu a zpoždění vody v těle.
  • Recepční kurz může být doprovázen Ztráta vlasy.
  • Porušení Menstruační cyklus po recepci.

V seznamu možných vedlejších účinků mohou také zahrnovat zvýšený tlak, nadýmání, bolesti hlavy. Aby se snížilo možné důsledky užívání perorálních antikoncepce, je žádoucí konzultovat s gynekologem, který určí nejvhodnější lék a kompetentní dávkování pro tělo. Tablety nové generace jsou schopny téměř zcela zajistit ženu před nežádoucími událostmi.

Recenze

Téměř všechny ženy reagují na antikoncepční pilulky dobře

  • Antikoncepční pilulky nepoškozují zdraví, ale dokonale se vyrovnávají s jejich úkolem. Vedlejší účinky jsou minimální, není třeba použít kondomy. Po absolvování problémů s těhotenstvím nedochází.
  • Hormony stále dost Nebezpečný věc. Můžete mít vážně zkazit zdraví, například porušování práce endokrinního systému. Pak otěhotní nebude fungovat. Lepší tradiční bariérové ​​metody. Jsou obeznámeni a pijí nic.
  • Pokud je žena zdravá, nemá se čeho bát. Pokud je "strana" a bude, pak zanedbatelné. Stačí podstoupit průzkum a diskutovat o tomto tématu s lékařem, který doporučuje slušné drogy, jmenuje správný průběh a nebude žádné selhání hormonu.
  • Antikoncepci jsou skutečná ženská kosmetika. Nejen, že se objeví akné a vlasy vypadnou, a na ženě ne všechno je v pořádku - staré vředy probuzení. I když po dokončení kurzu všechno šlo. Pravděpodobně pro každou ženu, kterou zapadají.
  • Antikoncepční tablety pomáhají zbavit se mnoha jevů během menstruace. Normalizují cyklus, snižují pravděpodobnost mdloby. Ukazuje se, že hormony nejen zabrání hnojení, ale také na ochranu zdraví žen.
  • Ženy nevěří pilulky marné. Moderní technologie je činí absolutně bezpečnou. Neukládejte na přípravu a nedodržujte dávkování. Příběhy o přírůstku hmotnosti jsou jen kolo. Hlavní věc pro sledování vaší stravy.

Mezi nežádoucí těhotenské techniky používané, antikoncepční pilulky nejsou méně populární než kondomy. Hlavní výhodou je, že kvalita intimního života není snížena. Navzdory skutečnosti, že existuje mnoho sporů o vedlejší účinky, hormonální metoda je dostatečně bezpečná. Současně mají tablety rozsáhlý seznam užitečných vlastností.

Chcete-li zjistit, zda je tato metoda vhodná, je nutné konzultovat specialista, který na základě vlastností těla vypráví nejpopulminálnější antikoncepci. Je důležité dodržovat periodicitu tablet, nemíchejte je s jinými léky. Mnoho žen pozitivně reaguje o jejich známém s antikoncepčními prášky a doporučují je svým přítelkym.