Pravděpodobnost vzhledu antikoncepčních pilulek pro muže

Mužské antikoncepční tablety

V tuto chvíli lze všechny metody mužské antikoncepce počítat na prstech jedné ruky a pouze kondom je účinný a bezpečný. Američtí vědci však říkají, že se jim podařilo vytvořit antikoncepční pilulky pro muže, kteří se objeví za několik let na prodej.

Discovery se provádí náhodou specialistů na rakovinový institut Dana-Farber v Bostonu. Vědci hledali molekulární sloučeninu schopnou léčit rakovinu plic, ale nebylo možné dosáhnout pozitivních výsledků. Bylo však zjištěno, že malá molekula JQ1 zablokovala dobře produkci spermií a vede ke snížení mobility spermií.

Laboratorní studie na myši prokázala bezpečnost této zdravotní látky a absence vedlejších účinků. Začalo brzy testování nového léku na muže reprodukčního věku.

Stvoření pánských antikoncepčních pilulek je stále v laboratorní studijní fázi, proto jména budoucích fondů, stejně jako přibližné náklady neznámého.

Podle statistik, 70% amerických mužů souhlasí s tablety místo použití kondomů. Nemůžete pochybovat o tom, že drogy této skupiny budou v poptávce na trhu a mohou bránit svým tvůrcům, zejména pokud se domníváme, že více než 40% mužských zástupců mylně zvažuje kondomy nebezpečné pro zdraví.

Výběr antikoncepčních pilulek pro muže
Ještě neexistují žádné hrany

Pravda, většina předních odborníků v oblasti antikoncepce je skeptická o možnosti vytváření antikoncepčních pilulek pro muže, s ohledem na pravděpodobnost takových prostředků je velmi nízká. Skutečnost je, že blokování mužské reprodukční funkce je velmi obtížná. Pokud je v samice antikoncepce, stačí, aby zabránil uvolnění vajíčka 13krát ročně, pak muži nemají takovou příležitost. Výroba spermií musí být kontrolována nepřetržitě.

I když budou vytvořeny mužské antikoncepční pilulky, budou schopni účinně zabránit těhotenství pouze 3 měsíce po zahájení recepce. Je to tolik času, aby zrání mužské genitální buňky. Téměř nejméně tři měsíce bude potřeba k obnovení reprodukční funkce po odmítnutí léčiva.

Nevýhody mužských pilulek z nežádoucího těhotenství již mohou být přičítány neschopnosti chránit před sexuálně přenosnými onemocněním. Také ještě nebylo možné vytvořit jedinou perorální antikoncepci, nemít vedlejší účinky. S největší pravděpodobností takový osud čeká na muže a pánské antikoncepční pilulky.