Výměna hormonálních tablet pomocí antikoncepční omítky

Antikoncepční omítka

Díky úspěchům moderní medicíny nemusí ženy brát hormonální pilulky, ale využít speciální antikoncepční omítky, která působí na principu podobné tabletám, ale mnohem pohodlnější.

Antikoncepční omítka - Jedná se o hormonální prostředek antikoncepce, je hladká leukoplastika malé tloušťky 20m². cm. Po připojení k kůži, hormony (ethinyl estradiol a norwehromromin) denně emitují denně, které jsou absorbovány do krve, blokující ovulace a vytvářejí sliznickou membránu čípku nepropustitelné pro spermie.

Vlastnosti použití

Antikoncepční omítka je připojena k čištění suché kůže na prvním dni menstruačního cyklu a platí týden. Na 8. a 15. den cyklu se omítka nahrazuje nový a na 22. dni je odstraněno a provést sedmidenní přestávku. S takovým schématem jsou vyžadovány další antikoncepci.

Sádra může být připojena k jedné ze čtyř oblastí těla: hýždě, čepel, břicho, vnější část ramene (viz. obrázek). Volba místa nemá vliv na účinnost. Podrobnější informace o použití antikoncepční omítky naleznete v pokynech pro konkrétní léčivo.

Upevnění antikoncepční omítky

Výhody:

  • Vysoká spolehlivost - antikoncepční omítka poskytuje ochranu proti nechtěné těhotenství o 99,4%;
  • Snadná aplikace - Po přečtení pokynů se drží omítka velmi snadná;
  • pohodlí - necítil se na těle;
  • Nízký zapomenutý efekt - ženy méně zapomínají změnit omítku než pití tabletu;
  • Univerzálnost - nevyžaduje použití jiných antikoncepce;
  • Udržitelnost - dobře toleruje dopad vnějších faktorů, takže během sportu nemůžete odstranit v koupelně nebo duši;
  • Má terapeutické vlastnosti - některé ženy zmizí menstruační bolest a PM se vyvíjí méně často.

Nevýhody:

  • Ne estetické druhy - Na konci týdne může být omítka kontaminována na okrajích nebo se vůbec ukázat, což bude vyžadovat náhradu za nový rok během dne;
  • Vyniká na těle - pro mnoho žen antikoncepce je velmi osobním případem kvůli přítomnosti na těle antikoncepční leukoplasty, je nutné vysvětlit svůj účel, který způsobuje smysl pro nešikovnost;
  • Vedlejší účinky - může nastat z jakékoli ženy, ale obvykle po 2-3 měsících.
  • Nerazuje proti ZPP - antikoncepční omítka spolehlivě chrání před nechtěným těhotenstvím, ale je zbytečný v sexuálně přenosných infekcích.

Kontraindikace. Hormonální omítka nemůže být použita v trombóze, těhotenství, kojení, maligních nádorech, trpí infarktu a tahy, ženy starší než 35 let, a ti, kteří kouří více než 15 cigaret za den.

Jak si vybrat. Zatím, pouze antikoncepční omítka Židů (EVRA) produkovaných belgickými společnostmi Janssen-Cilag je široce distribuován na ruském trhu. Oprava lze zakoupit v lékárnách velkých měst nebo objednávek přes internet.

Před použitím je nutné konzultovat s gynekologem, protože existuje řada kontraindikací, které mohou způsobit zdravotní problémy. Sádra je například nežádoucí pro použití v křečových žiltech a dalších problémech kardiovaskulárního systému.

Výstup: Antikoncepční omítka je jednou z metod hormonální antikoncepce, která je schopna nahradit běžné tablety. Doporučuje se však přepnout na tento nástroj pouze po konzultaci s lékařem.