Bezrámový implantát

Existuje mnoho poměrně efektivních typů antikoncepce, která pomáhá vyhnout se nežádoucímu těhotenství. Jedním z nich je hormonální antikoncepční subkutánní implantát.

Je instalován pod kůží snadným ovládáním v lokální anestezii. Lékař zavádí malou trubku pod kůží, přibližně 40 mm v délce.

Termín takového implantátu je 3 roky, během kterého není možné se starat o výskyt neplánovaného těhotenství.

Rychle přechod na části článku, používat

10 faktů o antikoncepčních implantátech

10 faktů o antikoncepčních implantátech

jeden. Jedná se o velmi účinnou metodu antikoncepce, která zaručuje více než 99% Ochrana proti nechtěnému těhotenství. Z 1000 žen, které se ustavily antikoncepční implantáty, těhotenství dochází pouze jeden.

2. Tato metoda je velmi vhodná pro ty ženy, které neplánují těhotenství na kdykoliv - implantát je platný 3 roky starý Po instalaci.

3. Tato metoda je také velmi účinná pro ženy, které pro jeden nebo jiný nemůže být používán antikoncepčními prostředky, ve kterém je estrogen obsažen.

čtyři. Není třeba užívat tablety denně na harmonogramu nebo jiném prostředku. Instalace instalace umožňuje zapomenout na všechno po dobu 3 let.

Pět. Implantát se snadno extraktuje v případě jakýchkoliv vedlejších účinků nebo pokud se žena rozhodne otěhotnět. Reprodukční funkce těla jsou obnoveny poměrně rychle.

6. V prvním roce po instalaci antikoncepčního implantátu můžete pozorovat změny v menstruačním cyklu. Může to být nepravidelné a alokace - stát se slabší nebo naopak, zesílit.

7. V některých případech se může vyskytnout Amenorrhea - Nedostatek menstruace v zásadě. Obvykle podobný jev trvá několik měsíců, ale může se projevit během celého období, dokud je implantát instalován. To není škodlivé, ale tento jev stojí za to zvážit před rozhodnutím o instalaci této antikoncepce.

osm. Některé typy léků mohou mít negativní vliv na účinnost tohoto způsobu antikoncepce. Stojí za to konzultovat s lékařem a pro období léčby používat jiné metody antikoncepce.

devět. Ihned po instalaci na kůži kolem implantátu se může zdát otok, modřiny a zvýšit citlivost. To jde dost rychle, takže to nestojí za obavy.

10. Je důležité si uvědomit, že subkutánní implantát nechrání proti pohlavně přenosným onemocněním. Aby se chránil - musíte dodatečně použít kondom.

Princip subkutánního implantátu

Princip implantační akce

Implantát obsahuje hormon zpracovávaný, který po celou dobu hledání antikoncepce v těle přichází se stejnými částmi do ženské krve. Jedná se o uměle vytvořený hormonální gufond, který má podobný účinek s progesteronem obsaženým v ženském organismu.

Princip působení tohoto hormonu je zabránit výstupu vajec z vaječníků.

Ovulace tak nevyskytuje a ani když spermie hit v pochvě, hnojení není provedeno.

Kromě toho díky působení tohoto hormonu zhasne vrstvu hlenu v děložním hrdle, která nese ochranné funkce a že vrstva zabraňuje penetraci spermií. A kromě toho oslabuje obložení, která udržuje vejce v děloze. Tak, i když dojde k oplodnění, buňka vejce prostě nedrží.

Hormonální implantát je instalován během prvních pěti dnů po zahájení menstruačního cyklu.

Poté téměř okamžitě chrání ochranu před nechtěným těhotenstvím.

Instalace implantátu je také možné a v jakémkoli jiném dni cyklu, ale pak neexistuje žádná záruka o pojetí od koncepce a po dobu nejméně sedmi dnů od začátku instalace implantátu byste měli použít další metody antikoncepce, například kondomy.

Implantát po porodu, potratu a potratu

Implantát po porodu, potratu a potratu

Implantát lze nastavit po porodu, ale je nutné postavit až tři týdny. Pokud je implantát nastaven po 21 dnech - obrana začne jednat okamžitě. Pokud bude více než 21 dní, bude nutné aplikovat další antikoncepce na dalších 7 dní.

Zavedený implantát zároveň nemá žádný vliv na kojení, takže jeho instalace ihned po dodání je naprosto bezpečné.

Pokud byl proveden potrat nebo došlo k potratu - pak implantát může být instalován bezprostředně poté a obrana začne jednat okamžitě.

Kontraindikace

Kontraindikace použití implantátu

Implantát může instalovat téměř každou ženu, ale stejně jako jakýkoli jiný prostředek, má řadu kontraindikací.

  • Nejzákladnější je touha být těhotná. Vzhledem k tomu, instalace implantátu je velmi spolehlivý nástroj, pak při plánování těhotenství musí být odstraněno.

Pokud z nějakého důvodu je nutné zachovat pravidelnost menstruačních období - stojí za to zdržet se této metody antikoncepce.

  • Pokud krvácení mezi měsíční nebo po pohlavním styku.
  • Pokud existují nebo byla onemocnění plavidel, tepen, srdcí nebo musely být převedeny do mrtvice.
  • Pokud je v plavce krevní sraženina - trombus.
  • Pokud existuje onemocnění jater. Včetně - cirrhózy nebo nádoru.
  • Pokud se často vyskytnou útoky migrény.
  • Pokud existují problémy s kojitým, zejména - v přítomnosti rakoviny prsu v minulosti nebo přítomné.
  • Pokud je diabetes, zejména s komplikacemi.
  • S rizikem osteoporózy.

V každém případě, před instalací implantátu je nutné konzultovat se zúčastněným lékařem, který bude podrobněji přečíst historii onemocnění a dospět k závěru, zda lze tento způsob antikoncepce použít.

Vedlejší účinky antikoncepčního implantátu

Vedlejší účinky použití implantátu

Všechny nežádoucí účinky se projevují po dobu 3-6 měsíců od instalace implantátu. Proto může být okamžitě odstraněn při projevení některého z nich. Pozdější projevy se prakticky nestávají.

Mezi vedlejší účinky jsou následující - vzhled akné a akné, otoky a zpoždění tekutin v těle, v nejvýraznějších případech došlo k rozvoji rakoviny prsu.

Pravda, některé ženy, naopak, všimněte si zlepšení stavu kůže obličeje.

Vzhledem k tomu, že při instalaci implantátu pod kůži se provádí malý řez, pak vzhled krátkodobého zánětu na místě interference kůže. Stejně jako riziko infekce.

Neexistuje žádný důkaz o tomto smyslu, ale v některých případech došlo ke zvýšení hmotnosti ženy po instalaci implantátu. Zároveň nedošlo ke změně nálady nebo sexuálního vstupu.

Výhody a nevýhody

Výhody použití implantátu

Mezi výhody použití hormonálního implantátu lze zaznamenat:

  • Prakticky okamžitý návrat reprodukční funkce po extrakci implantátu.
  • Schopnost kojit v období hledání těchto prostředků antikoncepce.
  • Možnost využití těchto žen za jeden nebo jiný zakázaný použití estrogenu.
  • Dlouhodobá antikoncepce bez nutnosti sterilizace.
  • Není třeba brát lék každý den.
  • Schopnost mít sex bez instalace dodatečné ochrany.
  • Implantát má příznivý vliv na stav dělohy, předcházet rozvoji onemocnění a zánětu.

Minuses implantáty

Následná výše této metody antikoncepce:

  • Malá chirurgická intervence pod místní anestezií.
  • Porušení cyklů v důsledku akce gestagenu.
  • Během prvního roku, nepravidelný krvácení začíná, které se později vrátí do normálního cyklu. I když v některých případech zůstávají nepravidelné.
  • Měsíční měsíčník může být těžší.

Recenze

Recenze antikoncepčních implantátů

Podle názorů je instalace hormonálního implantátu velmi účinnou metodou antikoncepce, která vám umožní chránit před nežádoucím těhotenstvím. Mnoho žen se snažilo tuto metodu ocenil.

Victoria, 32 let

Po narození dcer se rozhodlo se svým manželem, že nebyly znovu připraveny těhotenství. Instalace byla plánována i během nástroje, nainstalován na jednom 21 dní. V tuto chvíli jdu na rok a půl - a velmi potěšen. Nebyly žádné problémy a prsa klidně vykrmena.

Olga, 29 let

Ihned po instalaci byl tento implantát velmi plstěný, přímo pod kůží. Ať už jsou mělké, a možná se to stane. S časem. A ne více než jiné. Dobře měsíční ocel méně často - je to jen . Obecně je metoda velmi pohodlná!

Firmy a náklady

Firmy Producenti antikoncepčních implantátů

Mezi implantáty se nejčastěji používají Normlant (Produkce Leiras, Finsko) a Implanone (Organon N.PROTI., Holandsko).

Pokud jde o výrobce instalace a výběrem metody antikoncepce, je nejlepší konzultovat s lékařem, protože je to specialista a ví, co přesně se vejde. Za cenu je také lepší objasnit ze specialisty, protože v závislosti na klinice, kde budou provedeny instalace a konečná cena bude záviset na fondech.

Použití hormonálního antikoncepčního podkožního implantátu - metoda je velmi účinná a spolehlivá, ale ne jediný. Pokud je někdo používat - je lepší vybrat jiný způsob, jak ovládat porodnost. A v každém případě - předurzovat s lékařem. Aby se zabránilo nechtěnému těhotenství, je instalace implantace jedním z nejlepších způsobů, jak poskytovat dlouhodobou ochranu.