Antikoncepce pro ženy 35-45 let

Antikoncepce po 35

Pro většinu žen, těhotenství po 35-40 letech se stává problémem a ve více než 50% případů končí potratem. Aby se zabránilo takové situaci, měli byste zvolit správnou antikoncepci. Aktuální materiál je věnován tomuto tématu.

Především rozptýlit mýtus, že je nemožné otěhotnět během menopauzy. Dokonce i po výskytu menopauzy, žena potřebuje i nadále používat antikoncepci v určitém období, která závisí na individuálních vlastnostech těla.

Hlavní problém při výběru kontraceptives po 35 letech - přítomnost kontraindikací k použití metody nebo jiného. A s věkem rizikových faktorů souvisejících se zdravotním stavem (nadměrná hmotnost těla, chronických onemocnění) a škodlivých návyků, stává se stále více a více.

Padělané metody ve věku 35-45 let a starší

jeden. Hormonální antikoncepce. V nepřítomnosti kontraindikací po 35 letech, kombinované perorální antikoncepce (COC) poslední generace nebo nových třífázových přípravků, které jsou v současné době prezentovány v širokém spektru. Například Triziston, Femoden, Trocilar, Marvelon nebo silný.

Místo perorálních antikoncepce ve formě tablet můžete zadat speciální injekce. Výhodou injekcí je, že by neměly být užívány každý den, injekce je asi každé tři měsíce.

Injekce potlačuje ovulaci, prevence koncepce. Zatímco ruský trh ukazuje pouze jednu lék této skupiny - depotní poskytování. Jedná se o suspenze obsahující 150 mg / ml acetátu medroxyprogesteronu, který po podání pod kůží začne poskytovat antikoncepční účinek.

Pokud pro ženu za jeden nebo jiný důvody je verze s přehradou nepřijatelná, můžete používat hormonální kapsle narušené pod kůží ramene. Provoz je jednoduchý a prováděn pod místní anestezií. Antikoncepční akce začíná po prvním dni po zavedení a pokračuje po dobu 3-5 let. Jedním z nejlepších příprav o této skupině je Nedplant a druhá generace - NARPLANT-2.

2. Intrauterinní zařízení. Ve většině případů reprezentovaných spirálami. Jsou považovány za nejvýhodnější řešení pro ženy po 40 letech, ale díky patologickým změnám souvisejícím s věkem cervikální tkáně, ne vždy vhodné. Rozhodnutí o používání intrauterinních spirál musí být pořízeno po gynekologickém vyšetření.

3. Bariérová antikoncepce. Jedná se o nejkrásnější zdravotní skupinu antikoncepčních metod, která představuje širokou škálu finančních prostředků. Kromě tradičních mužských a ženských kondomů můžete použít jiné mechanické prostředky: cervikální čepice a houby.

Existují také chemická bariéra antikoncepce, zvané spermicidy: svíčky a vaginální tablety, krémy a gely, stejně jako aerosolová pěna. Všechny tyto léky zničí spermie, prevence pojetí.

čtyři. Sterilizace. Dobrá volba pro ty ženy, které pevně rozhodly, že nikdy nemají děti. Po sterilizaci je funkce dětí ztracena navždy a nepodléhá zotavení. Ale po 40 letech to nezáleží, protože v tomto věku je těžké nosit a porodit zdravého dítěte.

Není to mnohem obtížnější sterilizaci, než aby se potrat, takže pro mnoho parních procedur je vynikající volbou, která vám umožní vyřešit problém antikoncepce jednou provždy.

Výstup: Antikoncepce po 35 letech vyžaduje zvláštní přístup, protože mnozí z fondů se stanou nepřístupnými. Ale po konzultaci se specialistou pro každou ženu si můžete vybrat vhodnou metodu, která vám umožní vyhnout se těhotenství.