Antikoncepční injekce - nová metoda antikoncepce

Antikoncepční injekce - nová metoda antikoncepce

Antikoncepční injekce jsou velmi vhodným způsobem antikoncepce. Dost na to, aby udělal jednu injekci za tři měsíce a nemusíte se starat o možný těhotenství. Účinnost tohoto způsobu antikoncepce je velmi vysoká - asi 99,7%.

Mechanismus účinku antikoncepčních injekcí

Nedávno je nový typ antikoncepce velmi populární - antikoncepce Injekce. Se nazývají "Medroxyprogesterone acetát". V Rusku je nyní aplikována jen jedna taková droga - to je "Depo Provera", což je speciální suspenze. Obsahuje 150 mg / ml acetátu medroxyprogesteronu. Tento lék se zavádí do svalové tkáně (hýždě nebo rameno), kde se postupně vstřebává a má svůj antikoncepční účinek. Pod vlivem tohoto léku silně zesiluje krk dělohy, který potlačuje mobilitu spermií. "Depo Provera" pomáhá výrazně snížit produkty hormonů, které jsou zodpovědné za ovulaci a zrání vejce. V důsledku toho se tyto procesy prostě nevyskytují. A zcela zabránit všem rizikům těhotenství.

Příprava "depot-wire" se obvykle používá v prvních 5 dnech menstruačního cyklu nebo do 5 dnů po dodání. Injekce je zavedena 1 čas za 3 měsíce. Dále opakuje každých 12 týdnů.

Antikoncepční injekce - nová metoda antikoncepce

Je nutné vědět, že účinná látka ve složení těchto injekcí vede k porušení menstruačního cyklu. Téměř třetí část žen, která používají antikoncepční injekce, čelí nedostatku menstruace po dobu 3 měsíců. Pro některou část žen je z pochvy krvavý výtok (jejich trvání je více než 11 dnů každý měsíc).

Ale obecně je účinnost této metody velmi vysoká. Dosáhne prakticky 99,7%. Je také známo, že použití takových antikoncepčních injekcí v budoucnosti nemá vliv na schopnost koncepce dítěte. Reprodukční funkce žen jsou obnoveny na asi šest měsíců - rok po zrušení tohoto typu antikoncepce. Pokud je touha porodit dítě, bude nutné opustit antikoncepční injekce po dobu 9-12 měsíců před domněnkou těhotenství.

Indikace a kontraindikace k použití antikoncepčních injekcí

Tam je definováno Indikace pro použití Tento způsob antikoncepce. Nejprve je předepsáno, pokud neexistuje žádná možnost používat jiné metody antikoncepce z jakéhokoli důvodu nebo jiných důvodů. Jsou také předepsány během léčby misa dělohy a endometriózy. Kromě toho, antikoncepční injekce se často používají v případě potřeby ochrany bezprostředně po provedeném potratu. Zvláště často se tato metoda antikoncepce používá mezi ženami v pozdních věku (více než 35 let).

Je nutné vědět, že antikoncepční injekce mají své vlastní Kontraindikace. Za prvé, zahrnují onkologické onemocnění ženského sexuálního systému v minulosti (s výjimkou pouze rakoviny dělohy). Také tento typ antikoncepce je kontraindikován s nepravidelným krvácením, kdy je povaha jejich výskytu stanovena. Je nežádoucí aplikovat antikoncepční injekce, pokud mladší než 2 měsíce, žena měla porod. Koneckonců, působení progestinu bude omezit obnovu celého povrchu dělohy v místech pro uchycení placenty.

Antikoncepční injekce - nová metoda antikoncepce

Také relativní kontraindikace k použití antikoncepčních injekcí je přítomnost silných depresích žen. Není možné použít takové injekce a v případě poruch koagulace krve. Koneckonců, jak víte, progestin má schopnost zvýšit srážení krve, která bude zasahovat do léčby.

Nedoporučuje se používat antikoncepční injekce pro ty ženy, které budou brzy těhotné. Také, pokud má žena určitý postižení menstruačního cyklu, také nedoporučuje ji aplikovat takový typ antikoncepce. S extrémní opatrností, aby se antikoncepční injekce, v přítomnosti diabetu a onemocnění jater. Kromě toho, ženy, které používají antikoncepční injekce, by se měly zúčastnit gynekologa jednou za 6 měsíců, projít zkouškou, projít zkouškou, projít šmouhy sliznická membrána čípku, projít ultrazvukem orgánů malé pánve a dělat inspekce laktických glandů.

Výhody antikoncepční injekce

Tyto ženy, které používají injekční antikoncepci dlouho ocenil ji Důstojnost. Je známo, že antikoncepční injekce nemají vliv na plodnost ženy. V budoucnu by neměla mít problémy s koncepcí, líhnutím, narozením dětí. Takové injekce jsou velmi pohodlné prostředky antikoncepce. Koneckonců to bude stačit k tomu, aby provedlo 1 injekce za tři měsíce (na 5 dní cyklu) a už se nemůžete starat o rizika výskytu těhotenství po celou čtvrtletí. Tato metoda antikoncepce je velmi spolehlivá. Má vysokou účinnost použití. Výhody injekční antikoncepce také musí být přičítány skutečnosti, že snižuje možnost vzniku některých gynekologických onemocnění (například nádorů dělohy, endometrióza). Antikoncepční injekce - to je dobrá volba pro ženy náchylné k trombóze. Kromě toho, s použitím antikoncepčních injekcí může menstruace zmizet, což je nepochybná výhoda anémie a premenstruačního syndromů.

Antikoncepční injekce jsou také velmi vhodné pro ty ženy, které mají kontraindikace pro přijímání estrogenu (je obsaženo v jiných typech antikoncepce). Také antikoncepční injekce mohou být výhodnější pro peníze než jiné metody antikoncepce. Koneckonců to bude trvat pouze 1 injekce za 3 měsíce. Cena drogy "depot-ustanovení" je $ 30-75 pro 1 injekce.

Tyto injekce proti koncepci jsou velmi snadno použitelné a mají velmi dlouhý antikoncepce. Ženy je dobře tolerují. Antikoncepční injekce nemají prakticky žádné závažné vedlejší účinky. Když jsou aplikovány, rizika ektopického těhotenství, pokles ovariální cysty. Neexistuje také žádné nepohodlí, které ženy zažívají neustále znepokojující možný těhotenství a trvalý příjem antikoncepčních tablet. Antikoncepční injekce nemají vliv na metabolismus žen, funkce gastrointestinálního traktu, práce jater.

Antikoncepční injekce - nová metoda antikoncepce

Nevýhody antikoncepčních injekcí

Jak bylo uvedeno výše, v antikoncepčních injekcích hodně výhod. Ale na řadě je nemožné jít kolem pozornosti a možného omezení specifikovaná metoda antikoncepce. Za prvé, použití těchto injekcí má nepředvídatelné důsledky pro menstruační cyklus. Nakonec se může velmi změnit. Zadruhé, některé ženy všimnou významný nárůst chuti k jídlu po takových injekcích, které mohou nepříznivě ovlivnit jejich tělesnou hmotnost. Také antikoncepční injekce nechrání před všemi druhy infekcí (pohlavní nemoci, které jsou přenášeny sexuální cestou). Mohou nastat depresivní podmínky a sexuální přitažlivost. K významným nedostatkům antikoncepčních injekcí zahrnují změny ve struktuře kostní tkáně (stává se tenčí a křehkým). Kvůli tomu je nemožné používat tyto injekce během osteoporózy.

Některé ženy během použití této metody antikoncepce si stěžují na zvýšenou ztrátu vlasů, někteří - na jejich přebytečném nežádoucím růstu. Některé mohou také nastat nevolnost, zvracení a syndromy edému. Pokud se najednou objevují některé vedlejší účinky, pak je nemožné se jich zbavit. A budou pokračovat až do okamžiku, dokud se koncentrace hormonu snižuje v krvi. Mělo by být také známo, že po zavedení první antikoncepční injekce může dojít k menstruačnímu cyklu. Intermentovaný krvácení, které může být velmi hojný. Kvůli tomu v některých případech lékař re-zavedení injekce dopředu (to je před 3 měsíci). A následující injekce provádějí stejným schématem. Jak vidíte, tento typ antikoncepce má jak jeho výhody a podstatné nedostatky.