Přírodní a nebezpečné důvody pro černé měsíční

Menstruační výběr barvy je individuální v každé ženě. To může být různé odstíny červené, které zpravidla nezpůsobují obavy. Ale měsíční černá barva, i když mohou být vyvolány neohroženými faktory, vyžadují velkou pozornost. To může být jediné poruchy a znamení vážného gynekologického onemocnění.

Nebezpečné důvody pro vzhled černých lhůt

Nebyru se bojí černého výboje. Příčiny temné krve během menstruace nejsou vždy spojeny s patologií:

  1. Premenopausa. Přírodní reprodukční systém rozruchování mění hormonální pozadí žen. Nedostatek estrogenu a progesteronu způsobuje zpoždění, vzhled černé nebo tmavě hnědé menstruace jídla. Proto není hojná měsíční černá barva způsobit obavy u žen po 50 letech. Přečtěte si o tom Kdy a v jakém dni je cyklus progesterone progesterone V referenčním článku.
  2. Restaurování po porodu. Když těhotenství končí, tělo začne čistit a hladce obnovovat prenatální stav sexuálního systému. Výskyt hojného hnědého nebo tmavého výboje v tomto období není patologie.
  3. Období laktace. Kojení Amenorea je normou během kojení. Právě předpovědět období nepřítomnosti menstruace není možná. Ale jakmile normalizace cyklu začíná, může dojít měsíční krvácení jak běžnou červenou a černou.
  4. Struktura dělohy. Čím delší jsou menstruační alokace zpožděna uvnitř, tím více ztmaví. Hlavním důvodem je příliš úzký cervikál. Je nutné konzultovat s navštěvujícím lékařem pouze v případě, že existují další nepříjemné symptomy.
  5. Cyklus formování. Menarche Dívky jsou často charakterizovány atypickými výboji, dokud není menstruační cyklus plně stabilizován. Ale temné období nezpůsobují úzkost pouze 1-2 měsíce. Dále je nutné odstranit možné patologie a porušení.

Vnější faktory

Proč měsíční jít černou a neeliklou, lze vysvětlit vnějším vlivem. Takové důvody nevedou k vážným onemocněním, ale bez normalizace životního stylu a podpory těla, aby nedošlo k hormonální nerovnováhy:

  1. Tvrdá strava nebo přejídání.
  2. Zdůrazňuje, emocionální zatížení.
  3. Provozní zásahy (škrábání, manipulace s vaječníky).
  4. Změna klimatu.
  5. Škodlivý prací.
  6. Onkologie.
  7. Příjem perorální antikoncepce.
  8. Tělesné cvičení.
  9. Žádná intimní proximita.
  10. Převedené potrat.
  11. Použití intrauterinní spirály.
  12. Zvýšený opalování (přebytečný ultrafialový).

Výše uvedené faktory mohou změnit barvu výběru, způsobit zpoždění měsíčního a světelného zhoršení všeobecného blaho. Když se objeví jiné nepříjemné příznaky, stojí za to kontaktovat zdravotnické zařízení pro diagnostiku.

Když černý výtok vyžaduje léčbu

Zvláštní opatrnost by měla být ukázána, pokud jsou tmavé téměř černé období doprovázeno následujícím nepříjemným pocitu:

  1. Vyjádřená bolest v dolní části břicha.
  2. ULIPIKÁLNÍ ZMĚNA VOLUMU PROSTŘEDKY.
  3. Silné svědění a pálení v oblasti genitálních orgánů.
  4. Nepříjemný zápach menstruace.
  5. Zahájení síly na začátku cyklu.
  6. Závratě a bolesti hlavy.
  7. Scatter Pale.

Kromě změn v měsíčních měsících se mohou vyskytnout další příznaky:

  • závažné vypadávání vlasů;
  • Zpoždění a předčasné předčasné měsíční propuštění;
  • Krevní sraženiny v bílém;
  • krvácení obskurní původu uprostřed cyklu.

Taková situace nemůže být normální. A tím rychlejší se žena se obrací k lékaři, tím větší je šance, aby se zabránilo ještě závažnějším porušováním.

Tmavá menstruace nemocí

Bez analýz přesně říci, proč jdou černé období, je nemožné. Existuje však řada nemocí, které mohou naznačovat atypické vypouštění jak na začátku, tak na konci cyklu:

  1. Zánětlivé procesy.
  2. Problémy s imunity.
  3. Porušení směnných procesů.
  4. Ovariální dysfunkce.
  5. Intrauterine špičky.
  6. Thinometrium ředění.
  7. Hypertyreóza a hypotyreóza.
  8. Silná suspenze z hormonálních drog.
  9. Hymenarya.
  10. Porušení v práci CNS.
  11. Sexuálně přenosné infekce.
  12. Endometrióza.
  13. Hyperplazie endometria.
  14. Atrofická vaginitis.
  15. Endometritis.
  16. Benigní a maligní vzdělání.

Hymenarya

Chudoba výboje, hnědé nebo černé měsíční v první den, bolest a problémy s gastrointestinálním traktem se vyznačuje hymenem. Na začátku menstruace jsou často pozorovány velké svazky.

V nepřítomnosti léčby několika cyklů, toto porušení proudí do závažnějších onemocnění - úplná absence měsíční. Proto musí žena požádat o radu specialisty na prvních příznaků. Nejběžnějším známkou patologie je doba trvání menstruačního výboje ne více než dva nebo tři dny.

Dysfunkce dělohy a vaječníků

Dva z těchto významných reprodukčních orgánů trpí většinou. Nedodržení jejich funkcí ovlivňuje celý sexuální systém a ovlivňuje celkové zdraví žen. Porušení funkce vytváření hormonů, patologii slizniční vrstvy dělohy nebo lepidla způsobují hojné a dlouhé periodické období, PMS a dokonce neplodnost.

V rizikové skupině jsou ženy od 35 let, ale dysfunkce vaječníků, endometriózy a adhezivních procesů se často nachází v tak mladém věku. Proto je třeba provést zkoušky na hormony, protože nesprávný poměr v těle estrogenů a progesteronu provokuje problémy s vývojem a odmítnutím endometria, ovulace a nástrojů plodu.

Nemoci štítné žlázy

Ženský cyklus, fungování vaječníků, výroba ženských pohlavních hormonů závisí na správném provozu štítné žlázy. Pokud jde o problémy s tímto tělem, nejen zpoždění v krvácení, ale také zvýšení, snížení počtu chlazených tkání, stejně jako vzhled železných sraženin během menstruace.

Dva patologické podmínky lze zrušit:

  1. Zvýšená činnost. Onemocnění charakterizované příliš aktivním fungováním štítné žlázy se nazývá hypertyreóza. Hlavní důsledky jsou absence menstruace a následné neplodnosti. Za prvé, žena bere na vědomí změnu stínu sekrecí, posíleného premenstruačního syndromu a obtíží s koncepcí.
  2. Nedostatek hormonálních hormonů. Když je v těle množství trijodothyroninu a tyroxinu sníženo, vykusíte Hymonium, časté zpoždění, krvácení ve středu cyklu, velmi tmavá menstruace.

Zapojit se do sebevědomí nebo ušukových závěrů. V každém z těchto případů, atypická menstruace zmizí pouze po úplném normalizaci díla štítné žlázy.

Diagnóza nemoci

Chcete-li zjistit, co způsobilo vzhled černé menstruace s pokladeny nebo hojným tmavým krvácením, je nutné projít:

  • Inspekce u gynekologa;
  • Transvaginální ultrazvuk;
  • kolposkopie;
  • nátěr na flóru;
  • Krevní test a moč;
  • biopsie;
  • Analýza na cytologii.

Tento seznam není konečný. Účast lékař může doplnit nebo odstranit zbytečná diagnostická opatření. Po shromažďování všech potřebných informací, specialista klade diagnózu a jmenuje vhodnou léčbu.

Vzhled temné krve během menstruace ne vždy naznačuje zdravotní problémy. Ale nebezpečné důvody pro změny menstruace více než přirozené. Proto by měly být materiály z článku použity pouze pro informační účely, a nikoli pro vlastní léky. Koneckonců, pouze průzkum v nemocnici pomáhá přesně stanovit faktor ve výskytu černého výboje a zvolit nezbytnou léčbu.