Jaký den cyklu činí mamografií

Čím starší žena se stává, čím více se stává seznam ročních, povinných zdravotních průzkumů. Nejčastější, nezbytnou diagnostickou metodou je mamografie. Mnoho dívek je znepokojeno, jaký den je cyklus mamogram? Pokud to neřeklo navštěvujícího lékaře, musíte se s těmito informacemi seznámit.

Indikace pro mamografie

Tato diagnostická metoda je jmenována především ženami ve věku po 40 letech - projít takový postup je každoročně nutný. Všechny komerční, rozpočtové organizace by měly posílat své zaměstnance do těchto průzkumů - to se provádí k odstranění přítomnosti nádoru mamarchových žláz.

Jaký den cyklu činí mamografií

Důležité! Studie je povinná pro ženy po 35 letech, které mají výběr prsou, těsnění, uzlinů, zánětu mléčných žláz, jakož i pro pacienty, kteří mají dějiny gynekologických onemocnění.

Existuje následující svědectví pro průzkum:

  • Stížnosti na bolest prsu;
  • změny ve formě bradavek;
  • výtok z bradavek;
  • Prsní otok.

Indikace budou také prevence těch pacientů, kteří jsou v rizikové skupině. Patří mezi ně ženy ve věku 40 let a starší, kteří mají fibroadoma, mastopatii, zánět genitálních orgánů, neplodnosti, onemocnění štítné žlázy, obezita. Můžete se dozvědět více o tom od videa:

Jak se mamografie vyrobila

Standardní ultrazvuk mléčných žláz liší od mamografie tím, že rentgenové paprsky jsou postiženy na hrudi, zatímco mléčné železo je upnuty speciálními deskami. Výběrem požadovaného období je žena zaslána do postupu, který se skládá z těchto kroků:

  1. Jít do kanceláře, radiolog požádá pacienta, aby odstranil všechny věci na pás. Je také nutné odstranit všechny dekorace, kovové předměty umístěné na pásu a výše. Pokud je vlasy pacienta příliš dlouhé, budou požádáni, aby shromáždili nahoře.
  2. Pacient se přiblíží k zařízení a stává se jako lékař. Ženská hrudník je upnut mezi dvěma deskami, snímek.
  3. Poté je hrudník propuštěn a pacient se může oblékat. Doba trvání je 10-15 minut, několik minut jde o uzavření lékaře.

Jaký den cyklu činí mamografií

Některé ženy nechtějí podstoupit průzkum kvůli jeho možné bolesti. Hrudník je dost silný na to, aby parapet s talíři, což způsobuje nepohodlí u ženy. Nepropadejte předem předem, vnímání procedury bude záviset na tom, jak ji pacient sám nakonfiguruje.

Jaký den menugrafuje mamografie

Otázka zůstává, v jakém dni je cyklus nejlepší zkouškou. Mělo by existovat nabídkový gynekolog nebo mammolog o těchto detailech, ale často lékaři zapomínají říci pacientovi o doporučeném načasování.

Je možné udělat mamografii před měsícem

Předpokládá se, že zdraví a stav mléčných žláz přímo závisí na počtu hormonů v těle pacienta. V určité fázi cyklu se hladina hormonu stoupá nebo snižuje, což pomáhá identifikovat ohnisko neoplazmů. Z toho vyplývá, že vedení výzkumu v předvečer menstruace je pro takové důvody nežádoucí:

  • V plátkách prsu se kapalina hromadí před menstruací - to je způsobeno zvýšením počtu progesteronového hormonu;
  • Objeví se otok prsu;
  • V hrudníku mohou být bolestivé pocity;
  • Mléko se může zvýšit velikost.

Jaký den cyklu činí mamografií

Provádění diagnostiky před měsícem bude neformální, takže je lepší odmítnout průzkum, čekat na určitou fázi cyklu.

Je možné, aby mamografie během menstruace

Nejčastější otázka k mammologovi nebo gynekologovi před vedením průzkumu - je možné vytvořit mamografii během menstruace? Tváří v tvář potřebě postupu, ženy pokračují od nuancí jiných průzkumů spojených se sexuálním systémem. Části studií a analýz je často předepsána přesně v období krvácení, takže se dochází ke zmatku.

Komentář! Senzita v meneografu významně se zvyšuje, takže mamografie od 1 do 5 dnů se nedoporučuje cyklus: žena může být špatná, aby se pohybovala stlačením na hrudi s deskami.

Jaký den cyklu činí mamografií

Dalším důvodem, pro které lékaři nedoporučují výrobu mamografie v prvních dnech cyklu - možné otok tkání. Mléčné železné bobtnání, stává hustou, šancí vidět snížení neoplazmy, takže diagnóza se stává bezvýznamnou.

Když můžete vytvořit mamografii po menstruaci

Nejoptimálnější mamografický čas bude období od 5 do 12 dnů menstruačního cyklu. Toto číslo je považováno za plynulý, záleží na tom, kolik dní cyklus ženy trvá:

  1. S trvání menstruačního cyklu 21 dní by se postup měl konat v den 5 od začátku měsíce.
  2. S dobou trvání cyklu 28 dnů je mamografie předepsána o 6-12 dní.
  3. S dlouhodobým menstruačním cyklem 35 dnů, což je vzácné, lékaři doporučují navštěvovat rentgenovou skříňku po dobu 10-18 dní.

Jaký den cyklu činí mamografií

Je v těchto obdobích, že ženská prsa jsou nejchladnější a mohou ukázat maximální informační radiolog. S nezávislým výpočtem požadovaného dne je důležité vzít v úvahu skutečnost, že zvolená fáze cyklu musí být předcházet ovulací. Během ovulace se ženský hrudník změní pod vlivem progesteronu.

Příprava na postup

Když již definuje, jaký den je cyklus jít do mamologa, doporučuje se dozvědět více o tom, jak správně připravit se na postup:

  • Vyberte si a vypočte správný den pro zkoušku;
  • Vezměte si s sebou všechny stávající minulé mamografie s závěrem, jakož i předpisy lékaře a svědectví o postupu;
  • Několik dní před zkouškou odstraňte všechny nápoje a potraviny obsahující kofein ze stravy;
  • Je lepší dát samostatné oblečení sestávající z NIZA a top;
  • Nepoužívejte deodoranty a jiné prostředky před postupem.

Jaký den cyklu činí mamografií

Nebojte se a obávejte se o možnou bolest pod postupem, zejména s bolestmi proti bolesti. Tento přístup bude posílit pouze paniku a postup může být roztrhaný.

Závěr

Odpověď na otázku, jaký den se cyklu činí mamografií, je třeba poznamenat, že nejpopulnější bude období od 5 do 12 dnů. V ostatních dnech bude hrudník mírně změněn pod vlivem hormonů, takže postup se bude neformální.