Difuzní mastopatie - co to je?

Difuzní mastopatie, stejně jako jiné onemocnění mléčných goys, je obvykle diagnostikována u žen starších 35 let. Ale může být zcela vytvrzeno pouze v počátečních fázích. Lékaři charakterizují tento stav jako dormact sloučenina s porušením poměru konstrukčních složek prsu: epiteliální a pojivové tkáně.

Příčiny difuzního mastopatie Termín "dysplazie" znamená nesprávný vývoj tělesných tkání. S ohledem na mléčnou žlázu to znamená, že jeho struktura se mění. Stává se převažujícím spojovacími prvky. Například vláknitá tkanina roste nebo vznikají cystické inkluze.

Difuzní difuzní mastopatie na ICD

V nemocničním listu doktor označuje neustále nemoci a šifrovaná data o něm - kód na ICD-10. Existuje několik typů mastopatie, každý typ je přiřazen k vašemu kódu.

Mastopatie kódy na ICD -10 (mezinárodní klasifikace nemocí desátého revize)

Kód ICD-10Diagnóza
N-60.jedenDifuzní cystická mastopatie, která je společná v objemu prsou tkaniny dysplazie
N-60.2Fibroadenosis - mastopatie s převahu vláknité složky (fibroidomatóza), s výjimkou fibotenu, přidělené v samostatné diagnostice související s novotvarem.
N-60.3Fibroskleróza - mastopatie, při které existuje snížení železné tkáně v důsledku rozšiřování.
N-60.osmJiné benigní typy dysplazie.
N-60.devětNepříjemný benigní dysplazie.
D-24Benigní neoplazma prsu.

Difuzní mastopatie, nejčastěji má kód n-60.1, ale jiné možnosti jsou možné.

Příčiny difuzního mastopatie

Typy difuzních mastopatie

Několik typů nemocí se liší v závislosti na převážci narozených tkanin:

  1. Mastopatie s převahou vláknité složky. S deformovat kanály. Klinicky se projevuje zíráním bolesti a spalováním v hrudi, což je obzvláště vysloveno v premenstrijním období.
  2. Mastopatie s převahou železné složky. Na tomto typu onemocnění v hrudníku se objevují uzliny, které bobtnou a zraní před měsícem. Často se cítil svědění v oblasti bradavek a arol. Druhý název této nemoci - adenóza.
  3. Mastopatie s převahou cystické složky. V cystické složce, měkké dutiny, ve kterých je kapalina umístěna v prsou. V spuštěném případě se tyto kapsle s obsahem kapaliny na dotek připomínají hroznový cluster uvnitř hrudníku.
  4. Mísopatie smíšený typ.
  5. Sklerotivá adenóza.

Typy difuzních mastopatie

Příznaky onemocnění

S touto formou patologie prsu se mohou současně zobrazit dva nebo tři typy změn tkáně z výše uvedených výše. Difuzní vláknitá cystická mastopatie mamarchových žláz - co to je? To je jeden ze smíšených typů onemocnění. Zkratky, že tento typ mastopatie může být označen - FKM nebo DFC.

Níže uvedená tabulka pomůže pochopit, jaký typ mastopatie je diagnostikován.

Příznaky různých typů difuzní mastopatie:

Pohled na MastopatieTěsněníVýběr bradavkyCítitStav lymfatických uzlin
VláknitýRoztrhat, ale nemluvteTrvalé, lehké, posílené při lisováníLepkavá bolest, otok a pálení pocitZapojte se v oblasti podpaží
FermentovanýMůže provádět ve formě tuberkuŽlutá, hnědá nebo nazelenalá, vyčnívající při lisováníSvědění v blízkosti bradavek, bolest na hrudi, jeho silný nárůst před měsíčníZapojte se v oblasti podpaží
CystickýMůže provádět ve formě tuberkuPodobně jako kolostrum, nažloutlé nebo mlékárenské stínBolest v hrudi a podpaží, které dávají vzadu, pocit řezáníMůže být klidný a může a mírně zvýšit

Příčiny výskytu

Zvažte vývoj onemocnění může několik faktorů:

  1. Hormonální nerovnováha, zejména zvýšení úrovně estrogenů.
  2. Zvlhněný dědičnost.
  3. Zhoršení stavu životního prostředí, kde žije pacient.
  4. Škodlivé návyky (zneužívání alkoholu, kouření, indiskriminátový sex).
  5. Stresující situace.
  6. Fyzické poškození prsu.
  7. Více potratů.
  8. Plná absence sexuálního života, těhotenství, porod.
  9. Pozdní reprodukční funkce.
  10. Dříve utrpěl mastitis.
  11. Menopauza.
  12. Hypothyroidism.
  13. Různé chronické onemocnění (hypertenze, cukrová diabetes, cholecystitida, hepatitida atd.).

Nejčastěji v historii pacienta je detekována kombinace několika rizikových faktorů.

Diagnostika

Typy difuzních mastopatie

Diagnostika a léčba onemocnění prsu provádí mammologa. Kontroluje pacienta a hulvuje její prsa. Během palpace (řešení) mohou být objeveny bolestivé těsnění různých veličin a lokalizace.

Hardwarová diagnostika: Ultrazvuk a mamografie pomůže objasnit.

Proti difuzní mastopatii se často vyvíjí intrapritický papillom, doprovázený blondýnkovým vypouštěním z bradavky. Diagnostikovat patologii s rentgenovými záběry nebo ultrazvukem je nemožné. Je nutné provést dotografii, ve kterém je do kanálů zavedeno kontrastní činidlo, a pak je vyrobena mamografie. Někdy pro charakteristické znamení intra-prototype papillomu (krvácení) vezměte hnědavě odpojenou, charakteristiku adenózy.

V pochybnostech se předepisuje MRI prsu a biopsie, následuje cytologická studie.

Jak léčit rozptýlenou mastopatii?

Onemocnění je přístupná konzervativní léčbě používáním hormonálních přípravků, homeopatických a lidových činidel.

Jak léčit rozptýlenou mastopatii

Léčba hormonálními prostředky

Mezi hormonálními léky jmenovanými mamologiisty, - Tamoxifen a Temifen. Pro potlačení vývoje nádorů prasárních žláz, léčba prováděná antikoncepčními léky: Zhannin, pravidelné, nové.

Léčivé přípravky vezmou na kurzy. Jinak je možný relaps onemocnění.

Homeopatická léčba

EDAS-127 nebo mastodinon lze jmenovat - homeopatická činidla, vyrovnat se s onemocněním s dlouhodobou recepcí a prevenci maligních útvarů. Přípravky levné, ale účinné, jedna láhev je dost na dlouhý kurz.

Léčba lidovými metodami

Bezpečně aplikujte bispy kořenového kořene pro recepci uvnitř. Je také možné udělat domácí orateseerán na základě pampelišky, hypericum a kopřivy.

Doporučené použití zelí outfit. Za tímto je list rostliny zabalit bolestivé prsa a opotřebení během dne.

Léčba lidových metod však může být nazývána pouze pomocnými. Hlavním způsobem je hormonální terapie doktor. Komplex s tím vyžaduje léčbu dostupných současných onemocnění, fyzioterapie, diety a terapie.

Vlastnosti léčby difuzní mastopatie v menopacterním období

Jeho rysy jsou léčba po 50 letech, kdy se mastopatie vyvíjí na pozadí Klimaks. Během této doby má velký význam použití vitamínových přípravků a hepatoprotektorů. O 45-50, játra ženy se podařilo hromadit mnoho strusků, takže to funguje se sníženou účinností. Údržba funkcí tohoto těla bude klíčem k úspěšné léčbě mastopatie, protože játra také ovlivňují hormonální pozadí žen.

Je důležité zvýšit svalový tón. Za tímto účelem jsou vitamíny A, B, C a E-LFK třídy předepsány lékaři. Pokud je pacient ve stavu nervozity, pak může zaregistrovat trankvilizátory nebo sedativy na bázi byliny.

Nebezpečí difúzní mastopatie

Difuzní mastopatie jakéhokoliv druhu není věta smrti a ne důvodem pro úplnou resekci prsu. Odvětvové resekční operace jsou předepsány pouze tehdy, když dojde k velkému těsnění velké velikosti v prsu, nebo když je detekován intrapety papilloma. Taková operace umožňuje eliminovat riziko maligního nádoru. Tato prsa může ušetřit.

Doporučuje se navíc sledovat video: "Difuzní vláknitá mastopatie mamarchových žláz - co to je?"