Vagina struktura: velikost, struktura, funkce

Vagina je kanál ve formě trubice sestávající ze svalů. Tento kanál je snadno natažený, elastický a spojuje se svým koncem dělohy a spodním koncem vulvy. Vagina je vnitřním orgánem ženského sexuálního systému a hraje důležitou roli přiápění a narození dítěte.

Vaginální velikost

Velikost vaginy je čistě individuální. V průměru může být jeho délka 7-12 cm. Šířka je pouze 2-3 cm, ale při narození dítěte nebo sexuální výměny se může zvýšit na 15 cm. Vagina ve tvaru se podobá trubici, mírně zakřivené.

Mnoho mužů tvrdí, že nesezdané a nesezdané ženy mají méně vagíny, je to více "těsný". Nicméně, četné studie ukázaly, že rozdíl mezi jeho rozměry v porodu a nesmyslných žen je zanedbatelný a je jen několik milimetrů. Stejná prohlášení jsou způsobena skutečností, že ti, kteří porodili a oženili, mohou lépe uvolnit příslušné svaly a vagina se stává elastickým.

Vagina Struktura: Velikost, struktura, funkce

Co je vagina?

Vagina - trubka ze svalů s vlnitými měkkými předními a zadními stěnami, jejichž tloušťka je 3-4 mm. Stěny jsou tři vrstvy:

  1. První vrstva je interní. Je to sliznická membrána z různých příčných záhybů. Tyto záhyby v porodu mohou být vyhlazeny a výrazně zvýšit velikost vagíny.
  2. Druhá vrstva - střední. Vrstva je reprezentována hladkými svaly, které jsou spojeny shora se svalem dělohy a pod - se svalem rozkroku. Svaly pochvy, procházející do svalů rozkroku, je trvanlivější.
  3. Třetí vrstva je venkovní nebo informační. Skládá se z elastických, stejně jako svalová vlákna. Tkanina této vrstvy má volnou strukturu. Vnější vrstva poskytuje spojení vagina, konečníku a močového měchýře.

Z výše uvedeného jsou stěny pochvy vhodné pro čípku a tvoří jeho oblouk. Vstup do kanálku děložního čípku se zavře zástrčku, má hustou sliznici, v důsledku které svíčky, tampony atd., které jsou zavedeny do vagíny, nepronikněte do dělohy. Je důležité zajistit, aby cizí předměty zůstaly uvnitř, protože mohou způsobit infekci nebo způsobit krvácení.

Ve spodní části stěn vagíny tvoří opozici, která je uzavřena virgins hymen nebo panenským hlenem. Elastický čistý, má několik otvorů, kterým menstruační výtok pronikají. Prasknutí sply se vyskytuje s velkým nebo menším krvácením nebo se nevyskytuje vůbec. V každém případě fews nakonec praskl během porodu.

Vaginální velikost

Vaginální výtok

Žlázy uvnitř vaginy rozlišují hlen. Je bílá se specifickým zápachem. Také v tomto hlenu je slabě kyselá reakce, která umožňuje zabránit vývoji různých patogenů mikrobů. Mucus také provádí hydratační a čistící funkce.

Pokud se množství zveřejněného hlenu rovná množství absorbované, pak vagina funguje normálně a to znamená, že žena je zdravá. Hojnost, ne korelovaná s ovulací, může znamenat zánětlivé procesy. Tato onemocnění mohou vést k různým problémům přiápění a narození dítěte.

Vzhledem k vlhkému médiu uvnitř pochvy se udržuje zdravá mikroflóra, která by neměla být zničena častým potopením, zejména s použitím antibakteriálních léčiv. Vlhkost přispívá také k plnohodnotnému bezbolestnému pohlavním styku.

Tajemství je přiděleno pod akcí estrogen - sexuálních hormonů žen. Jejich množství se významně snižuje, když se vyvrcholilo a zbavit se Suché pocity uvnitř vagíny, Ženy předepisují zvláštní léčbu (hormonální léky lokálně nebo systémové, fytoestrogeny).

Vaginální funkce

Rozlišujte 4 vaginální funkce:

  • Sexuální funkce. Pánské spermerie se sexuálním činem prochází vagínou, padá do krčníku děložního krčního kanálu, pak prochází trubkou dělohy a oplodňují vajíčko, dítě je koncipováno.
  • Obecná funkce. Spojení, stěny vagina tvoří kanál. Na něm během porodu se ovoce pohybuje z dělohy, takže mateřské tělo. Stěny jsou zároveň maximálně nataženy a pružné.
  • Ochranná funkce. Vagina je druh bariéry pro vývoj patogenních a patogenních bakterií v důsledku vylučovaného hlenu s slabě kyselou reakcí. Mucus také čistí tělo z různých druhů "biologického odpadu".
  • Zobrazení funkce. Vagina zobrazuje nejen část sekrece tajemství, ale také buněk endometria a krve během menstruace.

Citlivost pochvy

Vagina má malý počet nervových zakončení a receptorů bolesti, je téměř necitlivá, jinak by to bylo porod a sexuální akty by byly nesnesitelné pro ženu. Zároveň mnoho žen cítí bolest při sexuálních vztazích. Je častěji z důvodu nedostatečného excitace, relaxace, psychologického postoje ve vztahu k sexuálnímu kontaktu, méně často s infekčními a zánětlivými procesy genitálních orgánů. V každém případě by žena měla apelovat o pomoc příslušnému specialistovi: psychologovi, sexuologovi nebo gynekologovi.

Nepříjemný pocit ve formě svědění, bolesti, nepohodlí dochází také při podráždění kůže v očekávání vagíny. Vibrátory, různé nástroje, léčivé a hygieny, chemikálie pro domácnost mohou působit jako podněty.

Kde je bod g?

Kde je bod g

Toto označení bylo představeno na počest Dr. Grafenbergu a znamenalo erogenní zónu. Od té doby mnozí vědci tvrdí o své skutečné existenci a přesné lokalitě. Navzdory skutečnosti, že v pochvě jsou dost nervózní zakončení, to znamená, že není tak citlivá, existuje názor, že na své přední stěně je malý těsný kousek, když stimulace, z nichž existují silné příjemné pocity.

Bod G je často porovnán s prostaty u mužů, protože zdůrazňuje nejen obvyklé tajemství, ale také určitá specifická tekutina. Nicméně, četné studie nesmí najít tuto tajemnou erogenní zónu, a proto mnozí vědci domnívají, že body Graphenberg neexistují.

Vnitřní struktura ženské pochvy, video prospěch