Proč vzduch opustí dělohu

Vzduchová zásuvka z dělohy je nejvíce delikátní problém, s jakým je mnoho žen čelí. Naštěstí takový problém není považován za příznak patologického procesu a neohrožuje tělo s pacienty s následky, ale způsobuje mnoho nepříjemností.

Děloha je dutý varhany, jako je vagina, takže vzduch je schopen jít k nim, a jít zpět. Často se vyčerpání plynů děje neúmyslně a v nevhodném okamžiku, například během sexuální blízkost nebo cvičení.

Anatomická struktura

Vnitřní reprodukční koule orgány u žen jsou systém podávání zpráv. Vagina je tak snadno rozšiřitelný svalový orgán - to je dutá trubka v průměru 8 cm, jehož vrchol je vybaven krkem. Je to tady, že cervikální kanál je umístěn v děložní dutině přes vnitřní para.

Uterus má tvar hrušky, je suspendován v břišní dutině a je vybaven děložními trubkami a ty, které jsou zase komunikují s vaječníky. Parní žlázy se podílejí na tvorbě vaječných buněk a výroby pohlavních hormonů.

Během těhotenství se děloha podstoupí změny, jeho objem se zvyšuje. Struktura těla a během menopauzy, krátce před menstruací a po narození dítěte. Aby bylo možné řešit specifikovaný problém, je důležité pochopit, proč se vzduch z dělohy začal jít ven.

Příčiny plynů odcházejících

S problémem ostrého výstupu ze vzduchu z dělohy, ženy čelí v každém věku bez ohledu na přítomnost nebo nepřítomnost sexuálního života. Lékaři identifikují následující důvody přispívající k akumulaci a následné poruše plynů:

  • intimní blízkost;
  • období po pořízení;
  • menopauza.

Nejčastěji se vzduch začne opustit dělohu, když snižuje tón svalů malé pánve a provokuje nepříjemný jev. Intenzivní tělesné trénink, rychlé pohyby a skoky - to vše vede k vzniku popsaného problému u žen.

Někteří pacienti přicházejí k lékaři se stížností o skutečnosti, že krátce před menstruací dochází k prodloužení plynů z dělohy. Skutečnost je, že na pozadí snížení tónu svalového orgánu, vzduchu nápravy dělohy začne jít ven, ale tato podmínka není považována za zamítnutou a léčbu nevyžaduje.

Během a po sexuálním styku

Když se vzduch začne dostat z dělohy během sexuální blízkosti, žena cítí nejistotu. Gynekologové se domnívají, že póza kolenního kolena zvyšuje riziko problémů, takže pacienti se doporučují vyloučit tuto pozici a najít vzájemné porozumění s partnerem.

Schopnost vzduchu opustit děloha má fyziologické a patologické příčiny. Během intimní blízkosti cervikální zóny a horní části pochvy se mírně rozšiřuje, což představuje speciální zásobník pro tekutinu semen. Ve stejné době, vzduch vstupuje do ženského pohlavního kanálu spolu s reprodukčním tělem partnera.

Opustit vzduch z dělohy během intimní blízkosti může a díky jiným faktorům, jako je svalová spazmus vaginálních hradeb a častým pronikáním genitálního partnera. Mezi další důvody vysvětlující vyčerpání plynů, přidělit ztrátu svalové pružnosti spojené s nadměrným protahováním vagíny během porodu.

A také v rizikové skupině jsou ženy, jejichž činnost se týkají těžkých pracovních podmínek, zvedání závaží a zvýšené fyzické námahy, zejména nebezpečně kmene těla v období po porodu.

V období po porodu

Mladí matky často čelí jemnému problému, jehož řešení je obtížné najít, na první pohled. Během vylíhnutí dítěte jsou děložní svaly nataženy a rozvíjející se ovocné lisy na děloze zevnitř, což přispívá k nedobrovolnému močení a vypuknutí plynů.

Po porodu, fyziologické pocity ženy se mění, to zažívá slabost pojiva v děloze, oslabuje tón svalů perineum a letargie intimních svalů. S jakýmkoliv aktivním pohyby může vzduch opustit orgán, ale takový jev není považován za nemoc, ukazuje pouze potřebu pracovat na těle.

Během menopauzy

V období menopauzy se změní ženské tělo. Postupně se velikost dělohy snižuje a tón je oslaben, pocit suchosti se často objevuje v pochvě - takové příznaky jsou charakteristické pro snížení hladiny estrogenu. Vzhledem k tomu, že tento hormon ztrácí svou pevnost, vaginální svaly jsou činněji zranitelnější a tenkou, a proto vzduch snadno proniká do orgánu.

S věkem žen by měly věnovat pozornost intenzitám tělesného zatížení, které vyvolávají akumulaci vzduchu v děloze a jeho vydání bude venku. Zvedací závaží, výkonová cvičení posilují četnost takového jevu.

Možné patologické podmínky

Existují také další důvody, pro které může vzduch ukončit dělohu. Tyto lékaři hodí následující faktory:

  • Několik potratů v historii;
  • Problémy související se stavem konečníku;
  • zánět močového měchýře;
  • Zánětlivé procesy v malé pánvi.

Low-tech životní styl a prudký pokles tělesné hmotnosti, abnormální poloha orgánu a související fyziologické patologie ovlivňují frekvenci plynů z dělohy. Můžete je identifikovat pouze s komplexním zkoumáním.

Metody korekce

Posílit svalové zařízení rozkroku a vagíny mohou být použity bez léčby drogy. Hlavní věc je dodržovat předepisování lékaře a pravidelně platit čas na speciální cvičení. Praxe ukazuje, že drtivá většina pacientů řeší problém plynů z dělohy sám.

Doporučení obecné přírody

Obecné poradenství vyhovují všem ženám a nezpůsobují potíže. Například je nutné využít speciálních maziv během intimního blízkosti, pokud se vzduch začne opustit dělohu kvůli suchosti vaginálních stěn. A je také důležité provést zdravý životní styl, vyhnout se prudkému přírůstku hmotnosti a nadměrné hubnutí.

Fyzická námaha by měla být adekvátní a nepoškozující ženský organismus, snadná cvičení, jako jsou dřepy a plavání, se doporučuje posílit svaly perineum a vaginy.

Cvičení

Pokud vzduch nadále ukončí děloha, měli byste použít elementární cvičení k odstranění problému. Nejprve zahřát tělo přes dřepy, mělo by být pomalé a pokusit se zůstat v takové poloze po dobu několika sekund. Chcete-li obnovit svaly pánevního podlahy, se doporučuje gymnastika Kegelu na základě tréninku svalového aparátu rozkroku.

Dělat cvičení nejlepší několikrát denně, výběr vhodného místa a pozice. Je nutné komprimovat, držet svaly v napjaté poloze a pak je uvolněte, jednoduché tréninky v přestávce s fyzickými cvičeními pomohou překonat problém.

Chirurgické metody

Velmi vzácně pacienti detekují patologické podmínky, ve kterých se vzduch z dělohy začne jít ven. Tak, když vagina a vaginální divoký spojený s konečníku, operace je zobrazena, v důsledku kterého chirurg opravuje orgány a odstraní jejich zprávu.

Během rehabilitačního období zůstává preventivní gymnastika optimální metodou obnovy, stejně jako fyzioterapie. Praxe ukazuje, že včasné zásahy v patologickém procesu umožňuje vyhnout se negativním důsledkům.