Jak vypadá žena děloha

Uterus se nazývá jeden z vnitřních orgánů reprodukčního systému žen. Jeho hlavním účelem - Dětské nástroje. Provádí však nejen funkci dětí, tento svalnatý tělo hraje důležitou roli v procesu regulace menstruačního cyklu.

Funkce umístění

Ne všichni vědí, co vypadá děloha ženy. Ve vzhledu to vypadá jako obrácená hruška, prázdná uvnitř. Nachází se ženská děloha v oblasti malé pánve. Přední stěna se nachází hned vedle močového měchýře a zadní se nachází v blízkosti střeva.

Pokud vidíte, jak vypadá žena děloha, jak se nachází, můžete vidět, že v normální poloze je trochu nakloněna. Podporuje se svazky, které jsou umístěny na stranách. Je to vaz, který ho drží ve správné poloze a nechodí se. Široké vazy směřují ke stěnám malé pánve, na stranu.

Kulatá parta, která je hustá vláknitá vrh, v průměru asi 3-5 mm. Je namířen směrem dolů do otvoru v inguinálním kanálu. Kulatá parta je tkaná s oddělenými vláknitými nosníky do vlákna sexuálních rtů, ale zároveň se nevztahuje na Lonoy.

Kardinální děložní vazy jsou tvořeny z nosníků vláknitých vláken a svalových buněk. Nacházejí se mezi pánevními stěnami a dělohou na základně širokých vázanů. Spodní okraje jsou připojeny k urogenitální membránu, s jejich pomocí, ženská děloha je držena od bočních pohybů.

Struktura

Dámské dělohy je duté tělo svalů, které se může pohybovat. Například při plnění močového měchýře a konečnosti se nakloní dopředu.

Odborníci přidělují 3 části ženského dělohy:

  • dno;
  • tělo;
  • krk.

Dno se nazývá horní část, která vyčnívá přes linii sloučenin s phallopy trubicemi. Její střední část (tělo) vypadá jako trojúhelník, který zužuje knihu. Krk je pokračováním těla, umístění jejich spojení se nazývá obilovin. Na těchto stránkách se ženská děloha stává kulatým a úzkým. Vnější část děložního čípku provádí v pochvě. Uvnitř cervikálního kanálu, který spojuje vagínu a děložní dutinu.

Zjistit, co děloha vypadá u žen, je důležité se vypořádat se strukturou tohoto svalového orgánu. Skládá se ze 3 vrstev:

  • perimetrie;
  • Myometrium;
  • Endometrium.

Perimetrie zvané serózní shell. To je pokračování serózního krytu močového měchýře. Na celém povrchu, s výjimkou části pasti, perimetrie je pevně připojena k myometrii.

Myometrie se nazývá nejhorší vrstva ženského dělohy, která se skládá ze svalových vláken (3 různých vrstev), malého množství elastických vláken a pojivové tkáně.

Složení myometria zahrnuje takové vrstvy:

  • Vnější podélná (submořská): Většina vláken v ní se nachází podélně, ale tam jsou také kruhová vlákna;
  • Kruhový (střední) je nejlépe vyvinuté v oblasti poslední části, je nejsilnější, sestává z kroužků, prochází velkým počtem plavidel;
  • Longitudinální vnitřní (Submbraty) je nejkrásnější.

Endometrium je sliznice vnitřní plášť sestávající z vnitřní bazální a povrchové funkční vrstvy. Skládá se z válcového epitelu a pojivové tkáně, která ho váže na myometrium.

Vzhled endometria přímo závisí na fázi menstruačního cyklu. Koneckonců, když dojde k menstruaci, funkce funkce je odmítnuta, a časem ovulace znovu se zvyšuje. Pomocí ultrazvukové diagnostiky můžete vidět, jak vypadá tato vrstva.

Důležitá čísla

Na nepříjemné a dávat narození žen ven, děloha vypadá stejně. Ale po porodu se mění velikost a váha dítěte. V nepříjemné hmotnosti dělohy je průměr 40-60 gramů, po dodání je znatelně těžší. Hmotnost dětského těla porodních žen se mění do 70-100 gramů. Takový nárůst je způsoben hyperrofií svalové vrstvy, která se vyskytuje během dětského nástroje.

V reprodukčním věku je délka tohoto ženského orgánu 4-7 cm (velikost je určena spolu s krkem), šířka je 4 cm a tloušťka je 4-5 cm. Objem vnitřní dutiny je 5-6 cm3.

Ověření státu

Při provádění standardního gynekologického vyšetření, lékař nejen vizuálně hodnotí stav vnějších pohlavních orgánů, vypadá jako vagina a krk vypadá, ale také velikosti dělohy, jeho hustoty, umístění. Takový průzkum umožňuje podezření na vývoj těchto onemocnění:

  • endometrióza;
  • myom;
  • zánět přídavek;
  • Cysty v vaječnících.

Také používat obouruční vyšetření určit těhotenství.

Přesněji určit těhotenství a diagnostické onemocnění umožňuje ultrazvuk. S pomocí ultrazvukové diagnostiky může lékař určit, jak vypadá ženská děloha, ať už je to správné. Během vyšetření je určena jeho rozměry, tvarem, obrysy. V závěru WeM není deformováno, zda dutina děložna není rozšířena.

Samostatně, lékař vypadá jako myometrium a endometrium. Při kontrole můžete odhalit endometriózu, Mioma a další problémy. V nepřítomnosti patologií s ultrazvukovým vyšetřením se zkontroluje, zda tloušťka endometria menstruačního cyklu odpovídá.

Změny v těhotenství

Po hnojení a připevnění embrya se stav mateřského orgánu začne měnit. Zkušený gynekolog může říci, jak děloha vypadá v budoucích matkách. Dokonce i s obvyklým obousměrným vyšetřením modifikovanou konzistencí, děloha lze předpokládat, že již nastalo implantace. S obvyklým stavem je elastický, hustý, a když těhotná, stává se měkčí.

Velikost přímo závisí na období těhotenství: zvyšuje se spolu s růstem plodu. Také změní svou pozici. V prvních týdnech je velikost embrya malá, takže parametry dělohy žen zůstávají téměř beze změny. Ale ve druhém měsíci se nestane hruškou, ale kolem.

Počínaje druhým trimestrem, gynekologové měří výšku stání spodní části dělohy. S tímto indikátorem řídí vývoj těhotenství. Při provádění pravidelných měření si doktor může všimnout, že Uterus se potopil. To znamená, že tělo se připravuje na porod.

Hmotnost hlavního tělesa orbusu do konce těhotenství je asi 1 kg. Ale může se lišit v závislosti na velikosti dítěte, hmotnost se zvyšuje s více těhotenství. Po porodu pro 2-2,5 měsíce, samice děloha je obnovena. Toto období je dostačující na jeho počáteční velikost.