Cervikální metoda

Cervikální metodaCervikální metoda - způsob přirozené antikoncepce na základě skutečnosti, že slizukcí děložního čípku mění konzistenci před ovulací a pomáhá určit fantální dny cyklu. Metoda byla vyvinuta Australian Dr. John Fakturace, pro kterou se nazývá "fakturační metoda".

Od posledního dne menstruace musíte sledovat konzistenci krčního hlenu a výsledky přispět ke speciálnímu stolu. Pro tabulku musíte vytvořit speciální označení "suchých" dnů - když oblast pochvy na dotek suché, "úrodné" - v oblasti vagina je nějaký typ hlenu a "nebezpečné" dny - hlen v těchto dnech mokrá a kapající. Poslední "nebezpečné" dny je nejpříznivější pro koncepci, to je "špičkový den".

V období nepříznivé pro pojetí, cervikální hlen sliz, někdy rtuť, a tvoří "trubku" v děložním čípku, v tomto období výběru je prakticky ne, a vagina "suchý" na dotek. Pro přístup ovulačního hlenu se stává transparentnější a tekutinou. Během tohoto období je nutné zdržet se sexuálního styku nebo použít další metody antikoncepce na ochranu proti nechtěnému těhotenství. V nejpříznivějším pro pojetí dnů hlenová řemenice se snadno protáhnout mezi dvěma prsty, podle konzistence jako syrových vaječných bílků. Po ovulaci se výběr nejprve stává silným a po mizení. Výsledkem je, že výběra struktura se mění několik dní před a několik dní po ovulaci a pomáhá spočítat přibližné datum ovulace. Tři dny po "špičkovém dni" a před začátkem ovulace není nutná další antikoncepce, těhotenství nepřijde.

Nevýhody cervikální metody

  • Je možné vibrovat úroveň hormonů, které ovlivňují hlen cervikálů, což povede k tomu, že několikrát bude cyklus pozorován sklápěcí mokrý hlen, i když ovulace nebude. V důsledku toho je možné chybně rozhodnout, že "špičkový den" prošel a předem zastavit ochranu.
  • V přítomnosti cervikálních onemocnění nebo pochvy není možné použít fakturační metodu, protože nebude schopen přesně vytvořit soudržnost hlenu.
  • Mnoho žen vybralo během celého cyklu, a "suché" nepříznivé dny pro koncepci. Pro ně Cervikální metoda Není vhodné.
  • Účinnost způsobu není vysoká s řádným použitím, a je pouze 85%, to znamená, že 15 ze 100 žen, které jsou chráněny cervikální metodou, otěhotní.

Gynekolog o nejoblíbenějších metodách antikoncepce: