Jak a kdy potřebujete říct dívce o menstruaci?

Dívky, které začínají vydávat, nejsou připraveny na tuto fázi svého života. Čelí takový problém jako menstruace, nevědí, jak se chovat. Proto je velmi důležité varovat dívku o blížících se změnám v těle. Pokud neexistuje žádný vztah mezi maminkou a dcerou, nechte to udělat ten, kdo věří, ať už je to starší sestra nebo babička. V nejvzdálenějším případě musíte poskytnout tuto jemnou konverzaci specialistou, jako je školní psycholog nebo zdravotní sestra.

Psychologická stránka problému

Je důležité poznamenat, že když mluvíme s dcerou, musíte být velmi upřímní, ale docela flexibilní v popisu tohoto procesu jako menstruace. Chcete-li začít provádět rozhovory této povahy, by mělo být před okamžitým principem fyziologických změn, přibližně ve věku 9-10 let. Taková konverzace připraví dívku pro následnou transformaci těla. Menstruace se obvykle začíná v období od 11 do 13 let méně často s 10 nebo 14.

Úvod do anatomie

První věc, která stojí za to zahájit konverzaci, je říct dívce, jak je ženský organismus uspořádán. Změny probíhající s ním - přirozený přirozený proces, přes který se všechny dívky konají. By neměly mlčet, že menstruace je nejčastěji doprovázena nepříjemnými pocity, bolestmi, ale nejsou zanedbatelné a nemají negativní důsledky.

Měli byste také říci dívce, že se může cítit trochu jinak než obvykle než obvykle. Bude více podráždější, bude unavená více, možná se bude cítit nějaká slabost. Je nutné vysvětlit, že se jedná o normální reakci svého těla a takový stav se nazývá Premenstruační syndrom.

Hygiena primárně!

Nezapomeňte říci dívce, že v tomto období je velmi důležité dodržovat hygienu intimních míst. Nyní je to, že pravděpodobnost škodlivých mikrobů je velmi vysoká, protože alokace těla během menstruace je příznivé podmínky pro chov bakterií. Sprcha by měla být užívána, s výhodou dvakrát denně a jít nahoru - každých 4 hodin. Měli byste také zapomenout na intimní hygienu. Je nutné objasnit, jaké jsou (těsnění, lišící se stupněm hojnosti výboje, tamponů). Je nutné vysvětlit, že když měsíční pouze začít, neměli byste používat tampony, t.na. Jsou vhodné pro dospělé dívky a ženy.

Funkce

Je důležité říci, že dívčí tělo se přizpůsobuje pouze změnám, ke kterým dochází v něm, s ohledem na toto, menstruační alokace nebudou systematické. Jejich trvání a frekvence se neustále mění. Doba zpoždění může dosáhnout 14 dnů. Stává se však, že doba zpoždění je prodloužena na 3. a více měsíců a menstruační výtok trvá více než 7 dní. V takové situaci je nutné, ne medu, kontaktujte gynekologa. Koneckonců, dívka v budoucnu bude maminka, a je velmi důležité udržet její zdraví během puberty.

Nebuďte plachý a bát se mluvit s dcerou na témata, jako je puberta, menstruace, včasné těhotenství. Musí vědět, co to čeká v budoucnosti a jak se vyhnout, někdy smrtelné chyby. Hlavním cílem dítěte je štěstí a zdraví dítěte.

244