Pravděpodobnost otěhotnění s prvním sexuálním kontaktem

Těhotenství při prvním sexu

Mezi adolescenty je mýtus populární, že panna nemůže pochopit dítě při prvním sexuálním kontaktu. Obvykle je to řečeno, že kluci chtějí sklonit mladou dívku na sex. Ale z fyziologického hlediska je vše obtížnější. V tomto materiálu budeme hovořit o tom, zda je možné otěhotnět z poprvé. Naučíte se, proč by dokonce i panny měly používat antikoncepci.

Pro pochopení, jakákoliv zdravá žena, která je instalována nebo již byla založena menstruační cyklus. Dokonce i dívky, které ještě neměly měsíčně, se sexuálními kontakty by měly být velmi opatrné, protože je docela možné, že jejich reprodukční systém je již aktivní, ale ještě o tom nevědí. Pokud se první pohlaví stalo v den ovulace - výstup vejce z vaječníku, pak pravděpodobnost těhotenství je asi 50%, v jiných dnech nižších dnů - 20%.

Doklad o skutečnosti, že je velmi snadné otěhotnět, mít sex poprvé, je statistika brzy těhotenství v Rusku za posledních několik let. Každoročně se narodilo přibližně 40 tisíc dětí v mladistvých matkách. A to je navzdory skutečnosti, že v 70% případů dospívajících těhotenství učiní potrat, a dalších 15% končí s potratem.

To znamená, že více než 307 tisíc nežádoucích těhotenství u dospívajících dochází každoročně v Rusku. Většina z těchto dívek si myslí, že stále malé a nemohou si představit dítě, ale statistiky ukazují opak.

S pohlavním kontaktem je také riziko infikovaného onemocnění pohlaví. Teenageři obvykle zapomínají, zejména pokud je během intimního blízkostí pod vlivem alkoholu. Existují případy, kdy dospívající těhotenství komplikuje pohlavně přenosná onemocnění. V takových situacích je často nutné přijmout potrat v pozdních podmínkách, což způsobuje prakticky nenapravitelné poškození zdraví.

Pro každou dívku i při prvních sexuálních akcích musíte použít antikoncepční prostředky, protože pravděpodobnost otěhotnění je 20-50%. Také nezapomeňte na pohlavní nemoci. Ideální kondom, který s řádným použitím uvolní takové problémy.