Když začnou první měsíční dívky

Polsko - smysluplná fáze života každé osoby. Pro dívky je toto období spojeno s velkými změnami jak na fyziologické, tak psychologické úrovni. Jedním z nejdůležitějších ukazatelů pubertu je první měsíční v dívkách. Musíte vědět, jak pro to připravit dítě a co věnovat pozornost.

Příprava dívky do nástupu menstruace

První kritické dny - velký stres pro dospívající dívku. Připravte si dítě ke změně v těle, musí začít předem. Máma by měla vysvětlit dceru, co je menorh nebo měsíční, kdy a proč přicházejí. Moderní děti mohou kreslit znalosti z mnoha zdrojů: média, učebnice, vrstevníky, ulice. Ne vždy obdržely fakta jsou spolehlivé a mohou pomoci učinit správné závěry. Proto máma by měla být první, od koho dcera uslyší o menstruaci. Když mluvíte s dítětem, musíte věnovat pozornost vysvětlit, že kritické dny je normálním jevem.

Dívka by měla být připravena na absolutorium bude každý měsíc, bolest břicha, projevu nepohodlí. Můžete představit dceru hygienickými nástroji, naučit je používat je. Máma si může dovolit říct, proč menstruace potřebuje. Teenager by měl pochopit, že možnost těhotenství se objeví s výskytem menstruace.

Současné informace k části, protože dítě roste. Maminky mohou prozkoumat literaturu nebo videa na internetu o tom, jak správně hovořit o kritických dnech. Tón rozhovorů by měl být měkký, přátelský, ale ne ve formě výuky nebo instrukce. Dívka by se neměla bát menstruace.

Jděte na odkaz a jděte online Zkouška pochopit, že měsíční měsíční start spustí.

Příznaky prvního měsíčního

Proces transformace dívky v dívce se vyskytuje postupně. Nejvýznamnější jsou transformace vzhledu. Známky první období mohou být následující:

  1. Tělo teenagera se stává mnohem více ženského, trup je zaokrouhlen, úhlkost zmizí.
  2. Intenzivně, tvorba sekundárních sexuálních značek - žlázové žlázy.
  3. V boky je zvýšení objemu.
  4. Růst celkového těla těla.
  5. První vlasy na pubické a podpaží se objevují.
  6. Sex rty změní barvy a velikosti.
  7. Vyvolává úroveň slanosti kůže - objeví se Akné před zahájením menstruace.
  8. Vlasy trpí lupou.
  9. Z vagíny začíná výběr bílého - požehnání tekutiny.

Výše uvedené faktory se objevují před příchodem menarche a předvídat vzhled. Fyziologické změny vyvolané dílo hormonálního systému. Tělo je připraveno pro implementaci funkce dětí. Přítomnost výběru ukazuje ochotu otěhotnět a vydržet dítě. Výkyvy hladiny hormonu se také odráží v psycho-emocionálním stavu dívky. Může být předmětem nálady skoky, rychlá změna emocí, únavy, bolesti hlavy. Tyto funkce menstruačního cyklu pomohou dívce být připravena na začátek první menstruace. Máma musí pozorně čerpat pozornost dcery na změny s ním.

V jakém věku jsou první kritické dny

Gynekologové nedávají přesnou odpověď na otázku, kolik let začíná s menkem. Norma je věk od 12 do 15 let. Začátek menarche je určen řadou faktorů:

Dědičnost

Pokud babička a máma dívky začali měsíčně za 13 let, pak pravděpodobnost první menstruace v tomto věku je velmi vysoká;

životní prostředí

Špatná ekologická situace negativně ovlivňuje zdraví žen. Mít škodlivé faktory mohou znamenat brzy nebo později menstruace v teenagerů;

Životní styl

Velká fyzická aktivita na těle dívek je schopna vyvolat zpoždění nebo předčasný začátek menarche;

Úroveň stresu

Nevyvážený je nervový systém, tím těžší je zjistit, kdy a jak jít měsíčně;

Státní příslušnost

Ve východních a jižních národech začíná menstruační krvácení dříve;

Systém napájení

Nadměrné používání mastného a akutního potravy negativně ovlivňuje reprodukční systém, včetně na začátku měsíce;

Obecné zdraví

Přítomnost některých onemocnění může být příčinou předčasného výskytu menstruace.

Nejčastěji první měsíční dorazí do chladných měsíců (říjen, listopad nebo prosinec), a v teplé sezóně - naopak.

Vlastnosti menstruačního cyklu u dívek

Menstruační cyklus dívek a dospělých žen se liší. Vytvořit jasný cyklus cyklu, 2 roky. První krvácení se proto objevuje nepravidelně, existuje různá intenzita. Mnoho dívek je 12-14 let starý, je pozorován syndrom PMS. Projevuje se ve zvýšeném pocitu hladu, různých poruch stolice, bolesti hlavy, nadýmání, stejně jako u nervozity a podrážděnosti. Dívky se snaží cítit alarmující.

Aby bylo možné jednodušší určit, kdy začíná měsíčně a včas zjistit, jak jednat s nimi, měli byste spustit speciální kalendář. Může mít dívku nebo její matku, aby oslavila začátek a konec menstruace. S pomocí záznamů bude snadné identifikovat možné poruchy cyklu a zabránit onemocnění systému genitalizace systému.

Mezi 1 a 2 menstruací může projít od 40 do 90 dnů. Tyto ukazatele jsou považovány za normou a jsou spojeny s restrukturalizací těla. Průměrný standardní trvání cyklu - 21-35 dní.

Po menarche je možné oscilovat dobu trvání cyklu po dobu tří let. Je třeba mít na paměti, že selhání cyklu může být provokováno stresem, onemocněním a fyzickou námahou.

Charakter vypouštění

Jaká menstruace v první menstruaci vypadá, je z velké části závislá na jednotlivých charakteristikách dívky. Máma musí varovat dceru, že krevní kapky se mohou objevit na cowals. Výběrový tok do 3 - 5 dnů. zjistit Kolik krve vyjde během menstruace V referenčním článku.

Přesné datum, kdy je to kritické dny, je nemožné předvídat. Proto mladá dáma musí být připravena vyřešit tyto problémy. První krvácení je zanedbatelné. Nejintenzivnější krvácení je pozorováno v prvních dvou dnech. Vychází z dělohy spolu s vrstvami endometria, prvky sliznice. Mohou existovat sraženiny v propuštění. Barva první menstruace se také liší: od světle hnědého až tmavě červené. Krev se může objevit v porcích.

Přítomnost nepříjemného zápachu nebo odstínu označuje možnou infekci. V tomto případě je nezbytná okamžitá konzultace s lékařem.

Brzy měsíčně

Vznik menstruace krvácení označuje úroveň sexuálního vývoje, kdy je možné představit dítě. Dívky jedenácti nebo čtrnáct let se již zajímají o zamlžování známek chlapců.

Úplný fyzický vývoj je nemožný bez nástupu kritických dnů. Ale v některých dívčích výběru začíná ve věku 6-8 let. Je nutné přesně vědět, co dělat, pokud první měsíčník začal před termínem. Příčiny těchto odchylek mohou být:

  • Přepracování, stres, fyzické vyčerpání;
  • nesprávná výživa, použití sycených nápojů;
  • narušené hormonální pozadí;
  • křeče nebo rozšíření cév;
  • Přítomnost onemocnění dětských orgánů a infekcí;
  • zranění;
  • nádory.

Chcete-li identifikovat příčinu selhání, je třeba se poradit s lékařem. Ignorování problémů může vést k vážným zdravotním problémům.

Předvídatelné následky obtížné. Vědecké články a výzkum naznačují takové negativní výsledky:

  • onemocnění v některém z genitálií;
  • Brzy vyvrcholení;
  • Vysoká pravděpodobnost vzniku kardiovaskulárních onemocnění;
  • obezita;
  • Vývoj rakoviny prsu;
  • hypertenze.

Velmi důležitá včasná menstruace. Položí základy reprodukčního zdraví ženy.

Pozdě měsíčně

Někteří dívčí-teenageři začínají ve věku 16-18 let. Později se začátkem kritických dnů nebo amenorrhea obvykle vzniká kvůli stresu, intenzivním cvičení, s akutně výraznou váhou. Po dvaceti letech není sekrece patologie. Přítomnost onemocnění štítné žlázy může také způsobit kritické dny. Když přijde menstruace, může být doprovázena bolestivými pocity v dolní části břicha.

Pozdní menstruace jsou prekurzory řady nemocí reprodukčního systému. Pro normalizaci cyklu je nutné stanovit pořadí dne, držet se dietu a kontaktovat gynekologa pro poradenství.

Jak provokovat začátek prvního měsíce

Gynekologický věk jednotlivců. Zpoždění menstruace po dobu 3-4 let by se mělo zabývat dívkou a její mámou. Identifikovat příčiny selhání, kontrola lékaře. Pouze gynekolog může poradit, jak volat dívky první měsíčně.

Je povoleno, pokud během posledního roku nebo dva dospívající cítí příznaky, zvláštní pro premenstruační syndromy: transparentní vypouštění se pravidelně objevují na kalhotkách, je zde jasnost a podrážděnost. Po analýzách, důvod, který způsobil zpoždění. Vzhled výboje může být provokován metodou medikace.

Síť publikuje poradenství, jak způsobit první menstruaci u adolescentů 11, 12, 13 let doma. Můžete urychlit nástup Menarche pouze po konzultaci s lékařem. Jinak bude nenapravitelná škoda způsobena orgánem.

Nejlepší metody poskytují normalizaci metabolismu, dodržování dne a diety. Rodiče musí poskytnout dítě nedostatek stresových situací, musí být v domě klidná a přátelská atmosféra.

Výběr hygienických fondů

Dcery by měly vědět z mámy, jak pochopit, že období bude brzy začít. Teenageři by se měli připravit na tuto akci za týden. Před kritickými dny můžete sbírat speciální kosmetiku. Dívky mohou tam dát denní těsnění, ubrousky, tampony a náhradní prádlo.

Vybrat si těsnění musí být brát vážně. Pokud má teenager dostatek alokací, které jdou příliš dlouho, je lepší zvolit těsnění zvýšené absorpce. Musí být pohodlné, neublíží kůži a nezpůsobují nepohodlí.

Změnit hygienické výrobky každé 2 - 3 hodiny. Pokud tomu tak neučiníte, použila těsnění vyvolané výskyt bakterií, přispívají k pronikání infekcí.

Mnoho školaček má kamarádky, které vědí, jak používat tampony. Specialisté nedoporučují adolescenti používat tampony. Nejlepší náhrada je menstruační mísa, která působí dvanáct hodin. Tento agent získal speciální popularitu v roce 2017 - 2018.

Poprvé nemusí dívka si všimnout, jak menstruace začíná. Krev se může dostat na oblečení. Takže je důležité mít proměnlivé spodní prádlo. Dítě musí dodržovat pravidla osobní hygieny. V den se doporučuje sprchovat 2 - 3 krát. Dívka, která šla do horké sprchy nebo koupila, zvýšila intenzitu výběru. Už není riziko ztráty velkého množství krve.

Návštěva gynekologa

Poprvé navštívit gynekolog a v 14 - 16 a za 20 let. V nepřítomnosti patologických změn v těle není návštěva lékaře povinná. Teenageři se mohou naučit na internetu, jakou standardní menstruaci v dívkách 11, 12 a 13 let a vidět fotky. Pokud nejsou projeveny žádné zvláštní rozdíly, můžete dělat bez odborných konzultací. Existuje však řada příznaků, které určují porušení. Navštivte lékař následuje v případě:

  • menstruace trvá déle než obvykle a teče se silnými bolestivými pocity v břiše;
  • výstup výstupu s velkým počtem tmavých barevných svazků;
  • Kritické dny trvají více než 7 dní;
  • Výběr je častěji než 1 čas měsíčně;
  • menstruace pozdě přijde a počáteční konce;
  • V propuštění je cizí vůni.

Včasné odvolání k lékaři umožní předcházet vážným sexuálním onemocněním. Proto nemusíte být opět plachý, abyste šli do nemocnice.

Chcete-li předvídat, kolik let začne dívka měsíčně, je to nemožné. Když se objevují první známky puberty, musí matka připravit dceru. To tvoří většinu sexuální výchovy. Dívka - Teenager by měl znát definici menarche, více vědomě dodržovat pravidla osobní hygieny a postarat se o své zdraví.