Jak říct dívce o menstruaci

Dívka, přichází k adolescenci, zažívá nejen problémy v psycho-emocionální sféře a vyskytují se fyziologické změny v těle. Má otázky, nejčastěji, že se můžete ptát pouze na nejbližší osobu. Máma by si měla být vědoma toho, jak říct dívce o měsíční a v jakém věku je třeba udělat.

V jakém věku musíte říct mé dceři o menstruaci

Nyní děti rostou dříve než celé generace, výskyt menstruace není výjimkou. Rodiče se často dotáhví konverzací o menstruaci, věřit, že dívka není zralé pro toto téma. Každá dívka je tedy individuální, tedy věk, ve kterém potřebujete zahájit konverzaci, závisí na několika faktorech:

  1. Měsíční může nastat v dívce i za 10 let, což není patologie, takže konverzace by měla být zahájena předem. Rodiče by měli věnovat pozornost změnám v přírodě, chování dítěte, vzhled sekundárních sexuálních značek.
  2. Když dívka ukazuje aktivní zájem o fyziologii jeho těla.

Jak říct dívce o menstruaci

Pokud se brzy dívka zeptá samotnou otázku, neměla by se od odpovědí plachnout. Musíte velmi objasnit celou situaci v závislosti na věku dítěte. V rozhovoru o sexuálním zrání vlastního dítěte není žádná hanba, protože je lepší, když se dívka učí o menstruaci z úst blízko nejbližšího muže. Nyní docela mnoho reklam, informace na internetu, kde nepřímo odkazuje na měsíční a hygienické výrobky, takže dítě obvykle ukazuje zájem a zázraky na vlastní pěst. Úkolem rodiče není tlačit dítě, a je důkladné mluvit s tímto tématem.

Jak mluvit s dívkou o menstruaci

Měsíční dívky mohou přijít dostatečně brzy, takže rodiče by měli být připraveni na tuto konverzaci. Některé z nich nemohou najít potřebná slova, zejména pokud mluvíme o takových jemných otázkách. Ale pokud začnete konverzaci, slova často přicházejí sami, protože dítě aktivně začíná zeptat jeho otázky. Pro pohodlí vysvětlení můžete skladovat další literaturu a videa, kde je celý proces transformace těla jasně zobrazen během puberty.

Anatomické rysy ženského organismu

Dívka je třeba říci o tom, jaké změny se vyskytují v jeho těle v době tvorby menstruační funkce. Tělo se připojí k pubertě, dívka se stává ženou schopnou nástrojů a narození dítěte. Mléčné žlázy začínají tvořit, první vlasy se objevují v podpaží, na pubis, tmavé vlasy na nohách. Dívka se může stydět přijít a zeptejte se a zeptejte se na to, zejména pokud neexistuje důvěra a teplý vztah mezi dítětem a rodičem, takže je důležité, aby blízký člověk nechat chybět správný okamžik pro konverzaci.

Co je menstruační cyklus a jeho role v životě ženy

Obecně je nutné sdělit dítěti, že menstruace není patologie, ale představují normální proces, který se opakuje každý měsíc. Menstruační cyklus v první polovině vytváří všechny podmínky pro výskyt těhotenství. Uprostřed cyklu přichází ovulace, když vejce vychází z vaječníku a je připraveno k hnojení. Během tohoto období může dívka narušit bolest v dolní části břicha, je důležité hledat pomoc rodičům nebo lékařům, aby objasnil příčiny těchto nepříjemných pocitů. Pokud se ovulace nepřišla v oplodnění, vnitřní vrstva dělohy je odstraněna jako zbytečná, která se projevuje měsíční krvácením v dívce.

Jak říct dívce o menstruaci

Hygienická pravidla

Je nutné dosáhnout pochopení dívky, že menstruační krev je příznivým prostředím pro rozvoj infekčního procesu, proto v tomto období dodržují pravidla hygieny, je velmi důležitá. Saterate genitální orgány zvenčí by nemělo méně často 2-3 krát denně, můžete použít navíc pro intimní hygienu. V době menstruace není nutné použít mýdlo (pokud je nesmysl) při promývání genitálních orgánů, protože sliznice je v těchto dnech citlivá na suchost pod vlivem hormonů a zásady v kompozici mýdla zhoršovat proces a vést k řezání tkání. Změňte těsnění s výhodou po 3-4 hodinách, a ne, jak ji vyplní. Měsíční krev se začíná rozkládat, což způsobuje, že kromě nepříjemného zápachu. Vysoká pravděpodobnost zánětlivých onemocnění reprodukční sféry.

Důležité! V době menstruace bude racionálně opustit přijetí horké lázně nebo návštěvě koupele: posílí ztrátu krve, protože to, co se beed beed zhorší.

Jak připravit dívku na první měsíc

Paulic Rating je otočným bodem pro dívku, protože psychologicky není tělo uzpůsobeno pro změny, které se vyskytují v těle. Konverzace o první menstruaci s dívkou je třeba držet před ofenzívou. Pokud není dcera připravena na první menstruaci, pak vidí krev na spodním prádle, může dojít k úrazu v tělu, plný zmatků. Tato negativní zkušenost je schopna ovlivnit i osobní život v následujícím.

Jak říct dívce o menstruaci

Co když škola začala ve škole

Máma musí uložit důvěru s dítětem, která v případě výskytu menstruace ve škole můžete také požádat o pomoc. To není vůbec stydět: Proces je přirozený stav ženského organismu, každá žena spadala do podobné situace, kdy měsíční začalo nečekaným okamžikem. Můžete přistupovat ke školní sestře, která je pravděpodobně prostředkem intimní hygieny, učitele nebo spolužáku. Aby se zabránilo takovým situacím, můžete vložit do každého sáčku na pokládku. To se vyhne trapným momentům.

Závěr

Otázka, jak říct dívce o měsíční, každý rodič je požádán, jak dítě roste. Bude lepší, pokud zjistí všechny potřebné informace z jeho milovaného člověka, kdy kritický okamžik není zmatený.