Mají operace během menstruace

Chirurgický zásah jakékoli složitosti - stres pro tělo. Zejména pokud je postup při minimalizaci rizika je obtížné. Pokud se ptáte na otázku specialisty, je možné provést operaci během měsíční, jednorázová pozitivní odpověď nebude. Plánovaný postup je převeden na jinou dobu.

Mají operace během menstruace

Zda fungují během menstruace

V případě nouzových případů nevybere čas chirurgie. V jiných situacích, manipulace na orgánech malé pánve a břišní dutiny jsou plánovány po dobu 7-10 dnů před menstruačním krvácením nebo po menstruaci.

Indikace pro provoz při menstruaci ne, nicméně, některé studie se provádějí v 1 nebo 2 den krvácení. To platí pro potvrzení diagnózy endometriózy. Do této doby vnitřní vrstva dělohy výrazně roste a navštíví lékař. Laparoskopie také dělá v kritických dnech. Je považován za minimálně invazivní zásah, protože velké sání tkání neprodukuje. Udělejte jen malé otvory v peritoneum, přes které jsou zavedeny speciální nástroje.

Je možné odstranit dělohy během menstruace

Je nebezpečné provádět manipulace s orgánem malé pánve během menstruace. To platí zejména pro dělohy, přívěsky a vaječníky. Reprodukční systém v tomto období je ve zranitelném stavu, kdy sebemenší chyba lékaře může stát ženu vážných následků. Překročení rizika silných krvácení a tkáně. Období rehabilitace také trvá déle, protože hormonální systém je upraven po invazivních postupech.

Je možné během menstruace udělat společnou anestezii

Kategorické kontraindikace na obecnou anestezii během menstruace ne, ale lékaři se snaží naplánovat zavedení léčiv během menstruačního krvácení. U ženy na pozadí hormonálního výbuchu se reakce na léky změní, prahová hodnota bolesti se snižuje. To znamená vypočítat optimální dávku anestetického činidla individuálně obtížné.

Mají operace během menstruace

S nesprávným výpočtem, nepřítomnost tělesné reakce, nebo, naopak, je příliš silná, když je pacient obtížný probudit po anestezii, tlak se zvyšuje, puls je rychle, bolest hlavy a jitter se objeví v tělo. Pokud lékař říká, že je možné provést operaci během menstruace, pak se anesteziolog bude dotazovat.

Proč ne dělat operace během menstruace

Zákaz operace pro kritické dny platí z mnoha důvodů. To je zvýšená citlivost orgánů a tkání k poškození a přestávce. Během menstruace se hormonální pozadí ženy změní, míra hemoglobinu se snižuje, změna ukazatele koagulace krve. To vše je nebezpečné při provádění chirurgického zákroku ve vnitřních orgánech.

Důležité! V kritických dnech je imunita snížena - osvědčená skutečnost, proto odpor vůči infekcím pod obvyklým.

Podle pozorování lékařů roste riziko infekce a pooperačních ran. Častěji příležitostně ocitlivé jizvy keloidy.

Mají operace během menstruace

Pokud pacient trpí anémií nedostatku železa, což je důsledek hojné menstruace, operace v kritických dnech je kategoricky zakázána. Silná ztráta krve může vést k ohrožení života. 1 měsíc před plánovaným postupem, takové ženy předepisovat přípravy železa pro příjem.

Zvýšená emoce, citlivost a podrážděnost také špatně ovlivňují ženy. Pravděpodobnost nedostatečné odezvy těla na anestezii a jiným lékům, zvýšení krevního tlaku a srdeční frekvence.

Možné negativní důsledky

Nejzávažnější důsledek operace během menstruace - krvácení. Úroveň hemoglobinu obvykle spadá do kritických dnů a krev je přeložena pomalejší, lékaři musí naléhavě zavést léky, které zvyšují plíce krve a zabraňují tomu, že rychle ztratí.

Mají operace během menstruace

Protože krevní tok ve tkáních a orgánech, jakýkoli zranění může vést k hematomu a dokonce pigmentové skvrny. Celaoid Jizvy se také často objevují na místě excize kůže a svalů. Je to proto, že výměna kolagenu je rozbitá v tkáních. Pokud provedete operaci v klidném čase pro ženského reprodukčního systému, jsou tyto důsledky méně časté.

Podle názoru Dokáže

Zkušení praktiky chirurgie se vždy snaží minimalizovat všechna možná rizika z manipulací. Chcete-li to udělat, musíte pacienta prozkoumat před operací a naplánovat ho na chvíli, ne shodovat se s kritickými dny. Normální krevní ukazatele, klidné hormonální pozadí, kvalifikace lékařů - základ pro úspěšné operace. V tomto stanovisku jsou lékaři identičtí.

Závěr

Je možné provést operaci během menstruace - každá žena by měla znát odpověď na tuto otázku, pokud musí jít pod nůž chirurga. Nezáleží na složitosti samotné operace, pokud to není nouzová, směna termínů. Proveďte operaci v kritických dnech - znamená to, že pacientovi vystaví riziku vážných negativních důsledků.