Co je menstruace a cyklus: za to, co potřebujete

Otázkou je, proč budete potřebovat měsíčně, přirozeně vzniká z každé dívky, která vstupuje do dospívajícího období. Tváří v tom, že v podstatě nepříjemný, jev jako menstruace, nevílení v tomto tématu, dítě nebude rozumět příčiny, bude trpět, a může se ani bát. Proto je úkol každé milující mámy, říci své dceři včas, že se jedná o přirozený proces vyskytující se v těle měsíčně, který může být schopen cítit radost z mateřství v budoucnu.

Ženské genitální fyziologie

Menstruační cyklus

Menstruační cyklus je pravidelně opakované změny v reprodukčním systému. Instalace cyklu dochází postupně, asi 1-1,5 let, v budoucnu zůstane v celé menopauze. Se skládá ze dvou fází:

  1. První fáze (follografická) je charakterizována zráním vejce, mezerou folikulu a výstupem jejich vejce (ovulace).
  2. Druhá fáze (lutein) poskytuje zrání žlutého těla. Současně v děloze je rostoucí (proliferace) vnitřní vrstvy - endometriální.

vejce

Stěhování v děložní trubce se vaječná buňka setká s spermií, dojde k oplodnění, a pak vložený embryo v připraveném endometrium. V případě, kdy se hnojení nestalo, děloha se začne smršťovat a odmítnout zbytečné endometrium, dochází k menstruaci. A v sexuálním systému opět ve stejné sekvenci, popsané výše popsané cyklické změny vznikají.

Menstruace je izolace krve a svazků z genitálního traktu vyplývajícího z dokončení děložního cyklu. Výběr se zobrazí na začátku folikulární fáze. Předpokládá se, že od prvního dne menstruace začne první den cyklu, který trvá 28 dní, ale může se individuálně lišit od 21 do 35 dnů. Jeho trvání 3-7 dnů.

Nyní můžete snadno pochopit, proč potřebujete měsíčně. Pokud je každý měsíc asi jeden a ve stejný den, objeví se krevní výběry, to znamená, že žena je zdravá a je v reprodukčním období života. Cyklické porušení, naopak, hovořit o nemožnosti oápání, a porodit dítěte. Tento stav vyžaduje povinné léčbu, i když není touha mít děti, protože se jedná o signál porušení hormonálního pozadí těla, a v budoucnu může vést k nevratným následkům.

Jak vytvořit menstruaci není zasažena s obvyklým životem

Dříve, v tzv temných časech, žena během menstruace byla považována za nečistou, nehodný. Otázky "proč" a "proč" byly spojeny s touto událostí, tam bylo mnoho pověr, mystických předpokladů, to vedlo elementární nedorozumění příčin a podstatou tohoto jevu. V současné době je otázkou, proč potřebujete měsíčně, existuje přesná odpověď, fyziologie reprodukčního systému je dobře studována, znalosti jsou přenášeny z generace na generaci, takže měsíční "kritické dny" není vyděšen a nezpůsobují překvapení.

Měsíčně nemusí doručit nepříjemnosti, pokud jim správně přizpůsobují.

  • Vzhledem k tomu, že tato akce přijde každý měsíc, dívka musí mít kalendář pod rukou, ve kterém bude oslavovat první den. V průběhu času, v procesu pozorování, to ukazuje, kolik dní cyklus trvá, není těžké si pamatovat, a v jednání kalendáře může být nutné zmizet.
  • Trvání a počet sekretionů pomáhá zvolit potřebné hygienické výrobky. Používat těsnění nebo tampons dívky rozhodnou nezávisle v závislosti na rytmu života, citlivosti vnějších pohlavních orgánů a osobních preferencí.
    Během dne, v nejúčinnějším čase, je lepší zavést tampon. Jsou rozděleny do velikosti pro škodlivé, mírné a hojné vypouštění. Tampony jsou zavedeny při poměrně krátkém čase (2-4 hodiny), takže je lepší použít těsnění v noci. Tyto prostředky mají také různé konfigurace a tloušťky.
  • Pokud se v této době znepokojuje bolestivá bolest, bylo vyvinuto mnoho antispasmodických činidel v moderní medicíně, které se zbaví těchto nepříjemných pocitů, stačí zvolit vhodný medicínu a vzít jej podle pokynů.
  • Každá zdravá žena je známá, která denní menstruace přijde, takže můžete s jistotou naplánovat důležité události a události, výlety a cesty, takže v těchto dnech, kdykoliv je to možné, byl volnější a klidný.