Je možné vytvořit injekce botoxu během menstruace

Moderní medicína nepřestává potěšit všechny nové a nové způsoby transformace vzhledu. Nějaký více před 50 lety prezentují, že vrásky mohou jednoduše zmizet, bylo to nemožné. A teď je botox. A to je poměrně dostupná a bezpečná realita. To je jen nepochopitelné, je možné píchnout botox během menstruace? Nebo měsíční nějakým způsobem může ovlivnit samotný postup? Pojďme se s tímto problémem vypořádat.

Jak Botox ovlivňuje tělo

Botox je speciální lék, který v kosmetologii se používá ke snížení nebo úplné vyhlazování vrásek a malých vad. Většina případů jeho aplikace je spojena s obličejem - vrásky kolem rtů, na čele, husí tlapky v oku a tak dále. Ale také lék se používá v jiných částech těla, pokud je taková potřeba. Čas akce - od 3 do 7 měsíců.

Botoks je obvyklé zavolat všechny injekce, které jsou navrženy tak, aby vyhlašily vrásky a omlazování obličeje. A to je řada drog (botox, dysport a další) na bázi botulinum - jed, který způsobuje botulismus. Ale protože to bylo "Botox" to bylo první, kdo se objevil na trhu a získal lásku masového spotřebitele, to bylo toto jméno, které se stalo četným použitým na celou skupinu.

V kosmetologii se silně zředěná otrava. Není schopen ublížit vážně nebo vést k nenapravitelným důsledkům i v důsledku pravidelného užívání.

Princip působení léčiva je jednoduchý: jeho malé množství je zavedeno pod kůží v oblasti vzhledu vrásek. Po určité době (od několika minut do několika hodin) blokuje sval, doslova paralyzuje ji svým účinkem. Svaly se uvolní, narovná a vráska zmizí. V závislosti na hloubce a věku defektu se to může stát méně a zcela zmizel.

Kontraindikace při provádění postupů

Ale je to stále jed. A proto existují kontraindikace jeho použití. Lék nemůže být v takových případech píchnutí:

  1. Těhotenství nebo kojení (otrava dítě není nejlepší nápad).
  2. Pokud existují infekční, onkologické nebo kardiovaskulární onemocnění (tělo je oslabeno a imunitní systém není nutný).
  3. Přítomnost alergií na komponenty.
  4. Recepce antibiotik, antikoagulances.
  5. Existuje zánět v místech, kde budou zavedeny injekce (stojí za to čekat na vhodnější čas).

Mezi kontraindikace nemají přímé kritické dny. Ale mohou být botoky prováděny během menstruace?

Je možné píchnout botox v dnech menstruace

Měsíčně - zcela normální proces pro zdravou ženu reprodukční věk. Ale stav těla během kritických dnů se stále liší od normy.

Změny se vyskytují v těle, které mohou přímo ovlivnit citlivost na botox. Hormonální pozadí se mění, prahová hodnota bolesti se sníží, celé tělo zažívá stres. A není ani nemluvě o tvrdé změně nálady a neustálé bolesti kreslení v dolní části zad a dno břicha.

A přidáme to vše, co všechny kosmetické procedury (nejen botox) mohou komplikovat kvůli skutečnosti, že během kritických dnů problému kůže obličeje je naostřena. Pokud to bylo původně suchý - peeling začne a mohou se objevit drobné trhliny. Pokud se tuk - výběr pokožky zvýší několikrát, protože se objeví vyrážky. Tyto změny nejsou nepravděpodobné, že by se staly užitečným přidáním a indikací pro terapii.

Z pohledu medicíny, přímé kontraindikace postupu v průběhu regulace není tedy píchnout Botox během menstruace. Náprava není přímo příbuzný hormonům a neovlivňuje je. Správa léku neznamená hojné a nebezpečné krvácení, které se během menstruace zvýšit. Není třeba speciální léky proti bolesti, které mohou být nepříznivě ovlivnit tělo v tomto konkrétním období.

Ale ve skutečnosti není vše tak jednoduché. Specialisté, kteří se zabývají vedením těchto postupů, nedoporučují výběr dnů menstruace pro "poranění mládeže".

Příčiny pro odmítnutí injekce během menstruace

A to vše kvůli následujícím problémům, které mohou vzniknout:

  1. Různé manipulace v tomto období, přinejmenším nějakým způsobem spojeným s lékem nejsou příliš příjemné. Mohou způsobit jak jednoduché nepohodlí a skutečný stres celého organismu. A způsobit vznik nových vrásek. Uzavřený kruh beznaděje.
  2. Zvýšená bolest postupu je také nepravděpodobné, že se stane příjemným bonusem. V obvyklé době injekce téměř bezbolestné. Zejména pokud je lékař docela kvalifikovaný. V průběhu menstruace se však může situace změnit - zvýšená citlivost těla všechny komplikuje.
  3. Krvácení ačkoli rarita, ale poměrně možná volba. Injekce je stejný malý pokrok. Z nich by měla v obvyklém stavu proudit krev. Měsíčně zvyšuje pravděpodobnost. A ty nejsi pravděpodobně chtít být v rukou kosmetička během jednoduchého každodenního postupu s hojným krvácením na obličeji.
  4. Již po postupu může proces hojení a adaptace zpozdit a zhoršit. Modřiny, otok, otok - to vše se objeví u některých pacientů. A menstruace zhorší.
  5. Vedlejší účinek se pravidelně stává zánětlivými procesy v důsledku reakce těla na léčivo. Je nemožné říci, že pravděpodobnost této akce je extrémně vysoká, ale zvyšuje se s menstruací.

Věnovat pozornost tomu, že injekce provádějí různými drogami. A pokud s Botoks, všechno je víceméně jasné, pak můžete udělat dysport za měsíční - obecně samostatný konverzaci. Je to téměř stejný lék, ale ve složce obsahuje větší procento botulinum-toxinu. Lékaři argumentují, že dysport je efektivnější. Ale všechny jeho důsledky dopadu na těle ještě nejsou rozhodně známy. Takže během menstruačního období je lepší zdržet se experimentů.

Jaké dny jsou vhodné pro omlazení

BOTOX injekce - plánovaný postup a očekávaný postup. Pokud je váš cyklus více či méně předpovídá, a můžete alespoň říci, když začnete menstruaci, pak byste neměli postup v tomto období. Zvolte 5-8 den menstruačního cyklu. Pak nebudou žádné problémy s injekcemi a účinek se bude smát déle.

A také bych vám rád připomněl, že tento článek je doporučující povaha a není pravdou v poslední instanci. Každý člověk je jedinečný, takže informace musí být osloveny hranolem zdravého rozumu a opatrnosti.

Máte-li zájem o získání výsledku, než se řídí, bylo by hezké se podívat na svůj terapeut a mluvit o možnosti použití léku. Dalším důležitým aspektem je kompetentní a spolehlivý specialista provedení postupu. Podívejte se na recenze, hovořte se s pacienty, mluvit s kosmetologem sami - nejen vzhled, ale také vaše zdraví může záviset na jeho profesionalitě. Chceš si dát jen to nejlepší z nejlepších? Pak nezanedbávejte takové důležité věci.