Metody jak obnovit menstruační cyklus, normalizaci měsíčních folkových nápravných prostředků

Menstruační cyklus - fyziologický proces zaměřený na přípravu těla ženy k těhotenství. Pokud se nedá, vnitřní vrstva dělohy je odmítnuta vzhledem krvácení do 7 dnů. Zdraví žen je určeno tímto státem a jakýkoli agresivní faktor vede k jeho neúspěchu. Proto je důležité vědět, jak obnovit menstruační cyklus, vzhledem k příčině porušení.

Korekční metody poruch cyklu

Normální doba trvání cyklu od 21 do 35 dnů s trváním kritických dnů od 3 do 7 dnů. Pod vlivem určitých faktorů se jeho porušení dochází:

  • zpoždění nebo jeho nepřítomnost;
  • zvýšení nebo snížení množství výboje;
  • prodlužovací nebo zkrácený cyklus;
  • Výskyt intermentovaného výboje.

Pro vytvoření menstruačního cyklu se projevuje následujícími způsoby korekce:

  • Správné napájení;
  • sportovní tréninky;
  • denní režim;
  • recepce léčiv;
  • recepty tradiční medicíny;
  • chirurgická operace.

V závislosti na příčině, která vyvolala poruchu cyklu, je přiřazena léčba. Skládá se z jedné možnosti nebo sady několika. Komplex potřebný pro ženu je sestaven po diagnostickém výzkumu.

Správná výživa

mléčné produktyVrátit zdraví úspěch nejen lékovými přípravky. V mnoha situacích existuje dost korekce výživy a úvod do stravy potřebných pro tělo pro celou funkci. Urychlit metabolismus látek umožní použití proteinů, tuků a sacharidů v určitém vztahu. Pro obnovení cyklu je úroveň těchto komponent určena potřebou v závislosti na individuálních vlastnostech těla.

Stavební materiál slouží jako protein. Proteiny jsou bohaté na mléčné výrobky a maso. Sacharidy jsou obsaženy v kaše a zelenině. Obohatit tělo tak, aby normalizoval cyklus tuků dostat olivový olej. Merkulaci budou užitečné, skupinové vitamíny, které jsou bohaté na slunečnicová semena a ořechy. Antioxidační účinek, vykreslen po jejich recepci, příznivě ovlivňuje cyklus menstruace v komplexu s jinými vitamíny.

Porušení je obnoveno nejen přijímajícími hormonální tablety, ale také přírodní flavonoidy. Jsou ve velkém množství v čokoládových tmavých odrůdách. Na princip estrogenu se správným přístupem podaří upravit narušený cyklus.

Nejlépe jíst zlomek 5-6 krát denně. Optimální interval je až 3 hodiny mezi jídly. Musíte se snažit, aby se vaše strava různorodá. Postupně vám umožní obnovit menstruační cyklus.

Ráno je nejlepší mít snídani uspokojující, protože kalorií obdržely jízdu po celý den. V první polovině dne je nejlepší použít sacharidové potraviny. Po 17 hodin ve večerních hodinách by sacharidy neměly být přítomny v nádobí. Večeře během menstruačních poruch musí být vzácná, a pokud se objevil hlad, preferují mléčné výrobky.

Nadváha - společná příčina měsíčního postižení. Po jeho korekci bude obnovena menstruace. Přísná strava by neměla být dodržována, protože tělo nedostane vitamíny, které potřebujete vytvořit sex hormony, což situace zhoršuje. Obyvatelé by měli preferovat obiloviny, polévky a mléčné výrobky.

Nourish potřebuje 4-5 krát denně s malými porce. To vám umožní zapomenout na pocit hladu a pomůže se postupně zbavit extra kilogramů. Léčivé přípravky v této fázi gynekologist nejsou předepsány. Nesmíme zapomenout na dostatečný příjem vody po celý den (2-2,5 litrů). Zrychluje metabolické procesy, které usnadňuje korekci hmotnosti.

Fyzické zatížení a režim

chůzeDávkovací cvičení vám umožní obnovit cyklus bez hormonů a jiných léků. Atletika a jóga příznivě ovlivňují tělo. Nesmíme zapomenout na plný sexuální život. Během pohlaví se rozlišují oxytocin, endorfiny a enkefaliny. Hormonální splash v takové kombinaci - prostředky při léčbě obecných poruch. Kromě toho budou vhodné následující možnosti:

  • dýchací cvičení;
  • taneční;
  • Třídy v bazénu;
  • Chůze.

V procesu provádění cvičení je důležité držet hladké pohyby tak, aby nedistribuoval tělo.

Léčebný cyklus může být také tepelné postupy. Nožní koupele jsou vhodné s přidáním několika kapiček esenciálních olejů. Masáže a dýchací cvičení obnoví ztracené síly těla.

Bez užívání léků může žena udělat, pokud se porušování v těle objevily po utrpení, pohybující se do jiného klimatického pásu. Změna počasí - Časté satelitní poruchy kritických dnů. Drogové fondy nejsou potřebné, protože cyklus bude obnoven po přizpůsobení těla ke změně.

Stres - mocný agresivní faktor, který je schopen nejen změnit dobu trvání kritických dnů, ale také zastavit menstruaci vůbec. V tomto případě se žena potřebuje pokusit revidovat životní styl a pokusit se vyloučit situaci s emocionálními zkušenostmi co nejvíce. Organizace rutiny dne a správné výživy vám umožní upravit cyklus bez drog.

Degrační nástroje

  1. Nejčastější příčinou porušení je hormonální selhání. Pro obnovení menstruace jsou předepsány léky, nejvhodnější ženy. Hormonální antikoncepce pro korekci cyklu jsou přijímány v určitém čase. Mladé ženy jsou často používány KOK (Yarina, Zhanin a Dr.).
  2. Progesteron chybí - častá příčina postižení cyklu. Kompenzuje svůj deficit drogy Duphaston. Je nutné jej vzít podle schématu, od 11 do 25 dnů menstruačního cyklu. Během tohoto období dosáhne úrovně progesteronu hodnoty nezbytné pro vzhled cyklických výbojů.
  3. Alternativou k léčbě hormonálních abnormalit je urbal. Drog je nutný ke snížení vysoké koncentrace estrogenů, které brání produkci progesteronu v požadovaném množství. Tento lék se vyrábí v několika formách a doporučuje se získat ten, který je nejvhodnější pro léčbu. Před spaním jsou někteří pacienti pohodlnější používat vaginální svíčky a další den nebo ráno - v tabletách.
  4. Současně jsou vitamíny přijímány s hormonem. Pijí po dobu dlouhou dobu do 6 měsíců s přestávkou a podle indikací se kurz opakuje. V první polovině menstruačního cyklu se přijímá skupina B a ve druhém C, D, E a A. Dodatečná příprava, která je nejlépe odebrána odděleně od jiných vitamínů - tablety kyseliny askorbové.
  5. Existují homeopatické léky. Jejich počet zahrnuje pulzátor, který trvá denní tablet. Léčba kurzu - 7 dní.

Recepty tradiční medicíny

MelissaExistuje mnoho možností, jak obnovit měsíčně lidovými prostředky, ale bez doporučení se nepoužijí. Nejčastěji se používají v kombinaci s jinými způsoby léčby. Správně vybrané prostředky Obnovení narušeného menstruačního cyklu. Trvání žádosti by nemělo být delší než 2 týdny. Pro léčbu budou vhodné následující byliny:

  • pelyněk;
  • Melissa;
  • petržel;
  • máta peprná;
  • Pepřová voda;
  • Květiny Pijmas.

Recepty:

  1. Od Wormwoodu připravit odvod, pro který bude zapotřebí 3 lžíce trávy. Sklo vařící voda se nalije a trvá na 3-4 hodinách, a pak filtruje. Užijte si více než ¼ šálek až 3krát denně. Dobrý efekt je čaj z Melissa, pokud existuje latence menstruace. Pijmské květiny trvají na sklenici vroucí vody a výsledný roztok je rozdělen do 3 recepcí.
  2. Kombinace mátových a petrželových listů obnovuje selhání období za 2-3 týdny. Před použitím musíte postupovat podle podílu 1: 3. Pro vaření 3 g trávy bude zapotřebí 0,5 ml vroucí vody. Po varu roztoku se dýchejte dýchat 15 minut a pak žalovat a napětím. Trvat jeden den dvakrát denně.
  3. Dlouhá a hojná menstruace snižuje tinkturu vodu s vodkou. 200 g bude zapotřebí 1 šálek alkoholického nápoje, který je třeba zahájit 3 týdny. Udělejte si roztok 15 kapek třikrát denně.

Léčba s lidovými prostředky a léky v komplexu eliminuje poruchy menstruačního cyklu. Před použitím jakýchkoli drog, musíte konzultovat se svým lékařem.