Krev během kritických dnů - kolik to by mělo být?

Měsíčně - to není jen cyklický proces, který mluví o připravenosti ženy k narození dětí, ale také vynikajícím ukazatelem obecného stavu těla. Cítí, trvání, krevní barva může být diagnostikována i onemocnění. V tomto článku se promluvme o tom, kolik krve ztratí ženu během menstruace a to, co to znamená pro její zdraví.

Odkud pochází krev během menstruace

V podstatě je menstruace procesem oddělení ne-obhajovaných vajíček. A to se děje ve stejnou dobu, dokud nová vejce nezabývá její místo. Větev je doprovázena krvácením. Existuje pouze jeden "ale" - ne všechny alokace, které jsou pozorovány během kritických dnů, ve skutečnosti krev.

Kolik litrů krve ztratí ženu během menstruace? Žádný. Podle výpočtů lékařů je krev, která je krev pochází od 30 do 40 mililitrů (asi dva nebo tři lžíce). Zbytek není vůbec krev. Mucus, pozůstatky vajíčka, endometrium, které se také odchyluje během regultu - všechny tyto látky a existují menstruační výtok. Pokud vypočítáte litry, pak jen v celkové hodnotě po dlouhou dobu - pro celý aktivní reprodukční život.

Téměř všechny limit měsíční krevní normy jde do prvních dvou dnů. A pak intenzita výběru jde do poklesu.

Jak určit, kolik krve vyjde

Chcete-li zhruba odhadnout množství výběru, můžete použít hygienické agenta (těsnění). Tato metoda nemůže být volána zcela přesná, ale obecný výkon může být složen.

  1. Sotva viditelný výběr - pár kapek za den - asi 5 gramů.
  2. Velmi světlo - existují jen málo výběru, ale jsou stále patrné. Až 15 gramů.
  3. Lehká - hygiena (těsnění, tampon a t. D.) Standardní absorpce musí být změněna 3-4 krát denně - asi 20 gramů biologické tekutiny je ztraceno.
  4. Normální - Vhodné prostředky střední úrovně absorpce (3-4 kapky). Musí být nahrazeny každé tři nebo čtyři hodiny. Až 30 gramů výběru.
  5. Silný. Tampony a těsnění se zvýšenou absorbovatelností (od 5 kapek) musí být změněny každé 3-4 hodiny. Mluvíme o 30-40 ml biologické tekutiny.
  6. Velmi silný. Dokonce i ty absorpční tampony a těsnění musí být změněna po 1-2 hodinách.

Ujistěte se, že věnujte pozornost tomu, kolik krevních listů během menstruace. Příliš hojné nebo příliš moučné přidělení (body 5-6 a 1-2, resp.) - Explicitní znamení problémů v těle. Může to být jak akutní zánět a projev chronických onemocnění.

Důležité! Pokud máte neočekávaně, mimo standardní menstruační cyklus se objevila krev - to může být znamení vnitřního krvácení. Určeno kontaktujte lékaře.

Příčiny malého a velkého krevního výboje

V závislosti na tom, kolik den krve ztratí ženu během menstruace, mění svou pohodu. S hojnými vypouštěními často Během menstruace se hlava spřádá, Existuje snížený tlak, celkový rozpad sil a nervového vyčerpání. S anomální malým množstvím, vysokou pravděpodobností nepříjemných pocitů - křeče, tahání bolesti, máslo.

Navzdory skutečnosti, že je to zásadně odlišné projevy, důvody pro ně jsou docela blízko:

  1. Zánětlivé procesy v orgánech sexuálního systému a v celém těle.
  2. Nádory vaječníků nebo přívěsků.
  3. Dysfunkce hormonálního systému.
  4. Poranění nebo důsledky operací s komplikacemi.

Stejně jako intenzita krvácení může ovlivnit použité antikoncepční prostředky. Hormonální léky zasahují do všech systémů organismu a s prodlouženým použitím nebo nesprávným použitím jsou stimulovány jak zvyšující se a snížení. Intrauterinní spirály zvyšují krvácení, protože stěny dělohy natažení a poranění během obnovení vejce probíhají ve větší oblasti.

Kromě patologických případů bylo dříve uvedeno, objem krve závisí na následujících faktorech:

  1. V jakém stavu je nervový systém žen. Zvýšená úzkost, stejně jako pravidelná namáhání může ovlivnit nejen cyklickou, ale také počtem výběru.
  2. Hmotnost a fyzika. Zvýšený objem je častější u žen velké postavy. Titulky dívky, naopak - častějším problémem vzácné období.
  3. Stáří. Zatímco cyklus není vytvořen, množství látky látky může ignorovat. S věkem tento problém přejde a nastavuje standardní průměrný objem menstruace. Stejný problém nastane, když je menstruace obnovena po dodání.
  4. Jídlo a dieta. Přísná strava a hladovění, stejně jako prudký nárůst potravin kalorií, mohou učinit vlastní úpravy menstruačního cyklu. Jak menší a nejvíce.
  5. Podnik klimatu a atmosféry. Přírodní prostředí, jako faktor, je neustále ovlivněn. S ostrou změnou klimatu je šance nejen směrovače cyklu, ale také změny objemu.
  6. Dědičnost. Je to kvůli nejen dědičným onemocněním, ale také strukturou těla a vnitřní polohy orgánů.

Kdy byste měli konzultovat lékaře

Mnoho ženských problémů je vyřešeno, nikdy nezačalo díky pravidelným vyšetřením odborníků (a řeč nejen o gynekologech, ale také o jiných lékaři). Ztráta krve během menstruace - normální proces. Není schopen poškodit tělo nebo příliš oslabit ženu. Ale je to pouze v případě normálního regulace. Pokud existují nějaké anomálie, musíte kontaktovat gynekologa.

Průměrná množství krve je pro každou ženu velmi individuální. Když je cyklus více či méně stabilizován (to se děje ve dvou nebo třech letech po zahájení kritických dnů), stojí za to upevnit objem. Světlo váhání ztracené krve během menstruace je normální. Ale změna vyšla z pod kontrolou, která není vysvětlena jednoduchými důvody (stres, změna klimatu, dieta ...) - "zvonek" o problémech v těle.

Když během kritických dnů necítíte nejen nepohodlí, ale ostrá bolest, závratě, nevolnost, množství krve je mnohem větší než obvykle - stojí za to navštívit gynekologa. A urgentní. Může mluvit o ostrých zánětlivých procesech, které jsou v současné době aktivní fáze. Pokud neexistuje reakce na porušení, změní se na podstatně větší problém - až do provozu a ztráty reprodukční funkce.

Pokud je ztráta krve, který je minimální, a dieta se nezměnila, je také dostatečný důvod k návštěvě nemocnice. Zvláště pokud ještě nemáte 55 let a neexistují žádné důvody pro začátek Klimaků. Nečekejte, až se problém přejde.

I když se nestane nic neobvyklého (netrpíte trpělivými bolestmi nebo více, barva se nezměnila, objem zůstal na stejné úrovni ...), ale nenechává pocit, že měsíční jít "ne tak," apelovat na gynekologa. Bdělost v tak důležité a úzkostlivé otázce není navíc. Nyní můžete definovat mnoho složitých a nebezpečných onemocnění dlouho před kritickým bodem. To bylo možné díky moderním technologiím a pravidelným gynekologickým vyšetřením. Čím dříve je nemoc diagnostikována, výhodnější prognóza pro obnovu.