Jak opravit vaginální pilulky

Vaginální tablety jsou tvrdé léky určené k injekci do vagíny. Jejich akce je zaměřena na odstranění gynekologických onemocnění nebo ochrany proti těhotenství.

V závislosti na účelu jsou léky rozděleny do:

  1. Antikoncepční vaginální tablety.
  2. Tablety pro lokální léčbu.

Vaginální těhotenství tablety

Ochrana těhotenství

Antikoncepční vaginální léky patří do spermicidů. Obsahují látky, které zničí spermie membrány, což vede k smrti mužských buněk. Nejčastěji tento chlorid benzalconium, stejně jako nonoxynol. Rozpouštění, tyto látky tvoří film na sliznici. Film chrání sliznicí membránu, stejně jako zesílení hlenu do pochvy, čímž se tvoří hustou trubku, která nedává spermie, aby pronikly hlouběji do dělohy. Z tohoto důvodu jsou pilulky považovány za bariérové ​​prostředky ochrany.

Antikoncepci ve formě tablet v poslední době jsou široce používány, protože mají mnoho výhod:

Kojení

  • Antimikrobiální účinek a slouží jako štít od některých infekčních činidel šíření během sexuálních kontaktů.
  • Lze použít v případech, kdy je zakázáno použití hormonálních antikoncepčních látek.
  • Vhodná jako nouzová antikoncepce.
  • Zvlhčete sliznici vaginu, když je suchý.
  • Lze použít při kojení.
  • Malý počet vedlejších účinků.

Bohužel existují nevýhody:

  • Je možná alergická reakce a individuální nesnášenlivost.
  • Potřebu použít před každým sexuálním kontaktem.
  • Vyžadovat jasné dodržování pokynů a nejsou vždy snadno použitelné.
  • Po podání nelze provádět hygienické postupy, je to 30-60 minut.
  • Nelze použít s namáčením intimní hygieny.

Vaginální tablety pro léčbu gynekologických onemocnění

Vaginální přípravky pro léčbu různých ženských onemocnění jsou vhodné pro použití, liší se rychle. Rozsah řešení různých ženských problémů s pomocí vaginálních příprav je velmi široký. Eliminují hořící, svědění na místní úrovni a léčit příčinu onemocnění, to znamená, že boj s patogenními bakteriemi a houbami.

Které symptomy jsou předepsané tablety v pochvě

  1. Ošklivý vůně vagíny. Všechny poruchy bakteriální rovnováhy mikroflóny jsou doprovázeny nezdravým zápachem, ale vůně ne vždy mluví o přítomnosti onemocnění. Pokud je vůně kombinována s svědění a zarudnutí, mluví o zánětu.
  2. Alokace z pochvy. Zdravé alokace se vyznačují homogenní konzistencí, nedostatkem nepříjemného zápachu, jasné nebo transparentní barvy. Pokud se infekce připojila, výběr je získána šedá, zelená, žlutá, barva mléka. Konzistence může být bavlna, vůně - úvaha, "ryby". To vše naznačuje přítomnost infekce.
  3. Svědění a vypalování v pochvě (včetně po močení).

Onemocnění, za kterých jsou předepsány vaginální prostředky

Kolpit

  • Vaginální dysbióza (Gardnerellosis) je porušením rovnováhy normální mikroflóry způsobené sníženou imunitou nebo nedodržením pravidel hygieny.
    S dysbakteriózou, patogenní organismy se začínají aktivně znásobovat, počet z nich se zvyšuje, což způsobuje nepříjemné pocity, shnilé vůně, spalování. Počet užitečných laktobacillií se sníží, nejsou schopni se vyrovnat s patogenní flórou.
    Lékař předepisuje lokální léky na léčbu onemocnění, stejně jako imunostimulační komplexy.
  • Candidiasis (drozd) - nemoc způsobená houbami rodiny Candida. Vyznačuje se vzhledem bílého výboje, svědění, zarudnutí, bolesti během pohlaví. Léčba by měla být složitá, často jsou vaginální pilulky předepsány v kombinaci se systémovými antifungálními léky.
  • Nespecifické kolpit (vaginitida). Jedná se o zánět vagíny způsobené podmíněně patogenními mikroorganismy. S vagititou, patologický výtok, pocit hoření nebo svědění. Místní přípravky - První pomoc na nemoc.

Obecná pravidla při použití vaginálních léků

Před použitím léku se musíte postarat o čistotu rukou. Pokud jsou nehty dlouhé, je žádoucí je čistit nebo dát na ruce rukavic.

Musíte zadat tabletu jako hlubší v lhaní poloze nebo squatting. Po úvodu se doporučuje lehnout na minutu patnáct. Pokud je tableta zadána přes noc, nedoporučuje se vstávat s postelí.

Někdy při jmenování vaginálních léčiv si pacienti si stěžují, že tablet nemůže strčit v pochvě. Před použitím byste měli získat radu od lékaře, který řekne, jak vložit předepsaný lék do pochvy. Je to nejvíce vhodné, aby to udělal s pomocí aplikátoru, který je zpravidla připojen k tabletům. Některé tablety jsou vloženy prstem. Zadejte lék pohodlnější v pozici ležící na zadní straně, v uvolněném stavu. Někteří výrobci se doporučují navlhčit tablet před podáním. V každém případě stojí za dodržet pokyny pro léčivo.

Antikoncepční prostředky jsou zavedeny bezprostředně před každým sexuálním kontaktem. Po podání se nedoporučují vodní postupy, zejména s použitím mýdla, protože mýdlo působí devastující na antikoncepční účinnou látku. Pokud se po použití tabletu nedocházelo k sexuální akty do dvou hodin, měla by být zavedena nová část léčiva. To komplikuje proces použití tablet a je považován za hlavní nevýhodu.

Při použití spermicidních tablet jsou všechny ostatní intravaginální léky zrušeny

Průzkumy ženy

S hojným výbojem z pochvy před použitím léků musíte nejprve opláchnout vagínu, jinak je účinek jeho použití ztracen. Můžete použít speciální prostředky pro intimní hygienu.

Předpis vaginálních drog se zapojuje do lékaře po zkoušce ženy. Je nepřijatelné zapojit se do samostatné léčby, protože nesprávný režim může komplikovat průběh nemoci a vést k chronickému procesu.