Neimunitní antikoncepce

Ne-plamenové antikoncepce nejsou méně populární než orální antikoncepce, protože jsou jednodušší a pohodlnější. Kromě toho všestrannější, v tom smyslu, že více žen je vhodný a neinterferenční v našich hormonálních mechanismech.

Co je to neimunitní antikoncepce

Na rozdíl od perorálních antikoncepčních látek nepotlačují ovulaci a neinterferují v menstruačním cyklu, ale také poskytují ochranu proti pohlavně přenosným onemocněním. Inspekční spirály a kondomy a čepice s membránami, ale dnes jsou stále populárnější s neorponním antikoncepcím pilulky, Krémy, mycí houba, pěna a Svíčky.

Antikoncepce bez hormonů

Antikoncepční pilulky tohoto druhu nejsou ani prášky, protože nemusí vzít dovnitř. Jsou umístěny uvnitř vagina a dávat rozpustit. Krémy nejsou nutné rozpustit, ale představují je pomocí speciálního dávkovače injekční stříkačky.

Antikoncepční tampony také slouží jako spermie bariéra, která poskytuje další ochranu.

Účinek těchto prostředků je založen na akci spermcesides - fondy, které zničí membrány spermií, a proto jsou houbovány do kořene.

Obvykle v úloze těchto látek Nonoxinol-9 (N-9), schopný několik vteřin zničit membrány akrosem mužských genitálních buněk, stejně jako Chlorid benzalconium (alkylbenzildeimethylamoniumchlorid), nejprve poškozuje bičík spermií spermií, a pak jejich hlavy, takže důvody neschopné hnojit vejce.

Méně často v roli spermcrides se používají MENOPHEGAN, OEOXINOL, BLUE-A-GEN atd.

Stojí za to připomenout, že spermicidy pracují až po určitou dobu po kontaktování sliznice. Při použití tablet stojí počkat 8-10 Zápisy, taky 5 minut Svíčky začnou jednat 3 minuty - krém a tampony - okamžitě.

Díky nonoxinolu jsou populární Antikoncepční svíčky PatentTex Oval má docela vysokou účinnost.

Další spíše populární antikoncepční svíčky - Benatex Akt díky genzalkoniumchloridu. Vložení do skořápky buněk, tento kationtový detergent vstupuje do aktivní interakce s membránovými lipoproteiny spermií spermií a ničí je, zničí membránu a blokuje jejich bariérové ​​funkce. Stejně tak tato látka zabíjí mnoho virů a bakterií, což znamená, že Benatex antikoncepční svíčky mohou být použity a bojovat proti stdům.

Kromě toho, nonoxynol-9 a benzalkoniumchlorid vytvářejí ochrannou fólii na stěně pochvy, která také zasahuje s pronikáním spermií k vajíčku.

Také mírně zahustí hlen v děložním hrdle, který také zasahuje s pronikáním spermií.

Výhody a nevýhody antikoncepčních non-koronálních prostředků

Neexistuje ideální metoda antikoncepce pro všechny, které by byly bez vedlejších účinků a naprosto účinné. Nelze imunitní metody také mají své výhody a nevýhody.

Proč stojí za to používat nekorelativní metody antikoncepce

profesionálové

  • Ideální pro ty, kteří mají ne Běžný sexuální život.
  • Nejsou implantovány v hormonálních procesech, a proto se nenechávejte zdraví, Nepodporujte zisk hmotnosti a další negativní změny, které mohou nastat při užívání perorálních antikoncepčních látek.
  • Dejte malou ochranu proti pohlavím infekcím.
  • Vhodné během kojení a těch, kteří jsou proti orální hormonální antikoncepci v důsledku onemocnění.
  • Může nahradit maziva, protože je také lubrikant pro vagina.
  • Snížit riziko Onemocnění cervikální děložník.
  • Oni mají téměř ne Kontraindikace a vedlejší účinky.

Nevýhody použití nekoronálních antikoncepcí

Minusy

  • Ochrana proti nechtěnému těhotenství však není tak silná jako antikoncepční tablety a kondomy - maximum 80%. Je lepší kombinovat svíčky s kondomem.
  • Může způsobit podráždění a svědění (včetně partnera), stejně jako narušování mikrobiokenózy vagíny a způsobit dysbakteriózu.
  • To je nemožné Okamžitě se osprchovat nebo koupat. Někteří výrobci jsou však vyráběni a znamená pro intimní hygienu, které okamžitě nezabijí účinek spermicidů.
  • Musí být dány za pár minut před sexuálním pohlavním stykem, která způsobuje určité obtíže v žádosti.
  • V období ovulace.

Recenze

Recenze použití nekoronální antikoncepce

Amelie:

"Benateks je moje malé tajemství. Otevřel jsem to poté, co se stala maminka. Před tím, než on vzal antikoncepční pilulky, mimochodem, ale teď krmím prsa, a proto je nemožné. Lékař mi poradil mini-pil, ale je to drahé, a je velmi málo času na lásku s mým manželem. Pokud je pár večerů měsíčně. Tak proč pít pilulky? Benatex mi poradil mi starší sestru. Jedná se o malé bílé svíčky, které jsou snadno umístěny v pochvě a náklady levně. Teď jsem spokojen s každým, protože agent nevyniká mlékem, a proto je můj syn bezpečný. Myslím, že budu trvat a po dokončení kojení ".

Anya:

"Muži jsou podivné stvoření. Například, odmítl použít kondom, ale nechtěl děti. Druhá je také docela spokojená se mnou, ale co dělat s neochotou používat kondom, protože prášky nelze užívat? Spása přinesla svíčky. Antikoncepce. S názvem "Erotex". Trojice jsme byli mnoho let a nikdy neměli potíže. Jiné podivné: Když je moje přítelkyně vyzkoušela, nelíbí se to hrozně - svědění bylo podráždění. A její manžel taky. Zdá se, že ne každý je vhodný, a někdo je příliš citlivý na tyto látky ... "

Non-koronální antikoncepce, možná nejspolehlivější, ale je to lepší než žádná prevence. Kromě toho, v některých případech není možné lépe přijít.