Jaké nápoje mohu použít, pokud mám diabetes?

Přítomnost diabetu znamená, že musíte následovat vše, co jíst a pít. Je důležité znát množství sacharidů, které přijímáte, a jak ovlivňuje hladinu cukru v krvi.

Americká diabetická asociace (ADA) doporučuje použití non-kalorií nebo nápojů s nízkou kalorií - takže můžete zabránit hladin cukru v krvi.

5 Doporučené nápoje

  • voda;
  • jestřáb čaj;
  • Selhání kávy;
  • Rajče nebo jiné zeleninové šťávy;
  • mléko.

Budou nejlepší volbou, bez ohledu na to, zda jste doma nebo v restauraci. Nezapomeňte, že i nízké cukřivé nápoje, jako je zeleninová šťáva nebo mléko, by měly být použity v mírných množstvích.

Voda v brýlích

  1. Voda

Použití dostatečné vody pomáhá tělu odvození přebytečné glukózy moči. Národní lékařská akademie USA doporučuje muže pít asi 13 sklenic vody za den a ženy - asi 9.

Měření velikosti "americké sklo" ≈ 0,24 litrů. Pro muže ≈ 3.1 litry, pro ženy ≈ 2.1 litrů. Také 13 sklenic jsou přibližné množství příjmu vody během dne.

Pokud nechcete vypít běžnou vodu, zkuste následující možnosti:

  • Přidejte plátky citronu, vápno nebo oranžové;
  • Přidejte voňavé bylinky, jako je máta, bazalka a melissa;
  • Přidat několik nasekaných čerstvých nebo zamrzlých bobulí.
  1. Čaj

Studie ukazují, že zelený čaj má pozitivní vliv na lidské zdraví: pomáhá snížit krevní tlak a úroveň "škodlivého" LDL cholesterolu (lipoproteiny s nízkou hustotou).

Podle některých studií může až 6 šálků za den snížit riziko vývoje 2. typu diabetu.

Bez ohledu na čaj si vyberete - zelený, černý nebo bylinný, měl by se ještě vyhnout sladidel. Chcete-li trochu vychladnout, udělej si chladný nápoj: v chlazeném vonnému čaje, jako jsou Roibos (nebo Roibush), přidejte několik citronových dolarů.

Pokud vám to nevadí kofein, zkuste zelený čaj s jasmínem nebo Earl Grey a podobně.

  1. Káva

Studie 2012 ukázala, že káva pomáhá snížit riziko vývoje 2. typu diabetu. Výzkumníci zjistili, že pravděpodobnost výskytu onemocnění se snížil v těch, kteří pili 2-3 šálků kávy denně. Totéž platí pro lidi, kteří pili 4 a více šálků.

V tomto případě mluvíme jak o kávě s kofeinem a bez. Pokud se státe nadměrným z kofeinu, vezměte si šálek kávy bez něj.

Je důležité, aby váš nápoj byl nespokojen. Mléko, smetana nebo cukr zvyšují celkový počet kalorií a může zvýšit hladinu cukru v krvi.

  1. Zeleninová šťáva

Ve většině ovocných šťáv, příliš mnoho cukru, takže můžete použít rajče nebo jiné zeleninové šťávy. Mix v mixéně zelené listové zeleniny, celeru nebo okurky s hrstkou bobulí. Pít bude nejen užitečný, ale také voňavý.

  1. Odtučněné mléko

Mléčné výrobky obsahují a užitečné minerály a sacharidy, takže vždy zvolte nesouvisející a nízkotučné mléko. Doporučuje se omezit na 1-2 brýle denně.

Kromě toho můžete zkusit voňavé nízké nápoje s cukrem, jako je matice nebo kokosové mléko. Pamatujte si, že sójové a rýžové mléko, zase obsahují sacharidy.

5 kontraindikovaných nápojů

  • obyčejná soda;
  • dietní soda;
  • energetické nápoje;
  • Sladké ovocné šťávy;
  • alkohol.

Sladké nápoje nejen zvyšují hladinu cukru v krvi, ale také mohou významnou součástí citace Calorie.

  1. Normální soda

Normální soda je první věc, kterou se vyhnout. V průměru obsahuje 40 gramů sacharidů a 150 kalorií.

Použití tohoto sladkého nápoje také vede Zvýšení hmotnosti a zničení zubů, Proto je lepší nechat ho na polici. Místo toho připravte citrusovou vodu nebo čaj.

  1. Dietní soda

Umělé sladidla, které jsou obsaženy v dietní sodu, porušují střevní mikroflóru, může vést k inzulínové rezistenci, což může na tahu způsobit nebo zhoršit diabetu.

Podle studie roku 2009 (http: // péče.DiabetesJournals.Org / Obsah / 32/4 / 688), použití dietní sody zvyšuje riziko metabolického syndromu. Jeho příznaky mohou být:

  • vysoký krevní tlak;
  • vysoký cholesterol;
  • vysoká úroveň triglyceridů;
  • přibývání na váze;
  • Vysoký cukru v krvi.
  1. Energetické nápoje

Energetické nápoje obsahují mnoho kofeinu a sacharidů. Studie ukázaly, že energie zvyšuje hladinu cukru v krvi a může vést k rezistenci proti inzulínu.

Kromě toho příliš časté používání kofeinu způsobuje nervozitu, zvyšuje krevní tlak a vede k nespavosti.

  1. Sladké ovocné šťávy

Sladké ovocné šťávy obsahují velké množství sacharidů. Pokud se nemůžete vzdát vůbec, vyberte pouze 100% přírodní šťávu bez obsahu cukru. Můžete také přidat 1-2 kapičky své oblíbené šťávy do sycené vody.

  1. Alkohol (výjimka vína)

Pokud máte vysoký krevní tlak nebo poškození nervového systému během diabetu, použijte alkohol tyto stavy. Doporučujeme konzultovat s lékařem, abyste zjistili, zda jsou pro vás alkoholické nápoje bezpečné.

Studie 2012 ukázala (https: // ncbi.Nlm.NIH.GOV / PUBMED / 21916972), že červené víno je normálně přeneseno do lidí s diabetem 2 typu, takže pokud chcete pít trochu alkohol, červené víno je nejlepší volbou. Má antioxidační vlastnosti a obsahuje malé sacharidy.

Závěr

Cítíte se o výběru nápoje. Pokud je to možné, vždy si vyberte jednoduchou vodu. Vhodné možnosti budou také nevyhovujícím čajem a odstředěným mlékem a přírodní šťávy jsou lepší používat v mírných množstvích.

Pokud chcete přidat trochu sladkosti na svůj nápoj, použijte přírodní ingredience, jako jsou voňavé bylinky, citrusové plátky nebo pár nasekaných bobulí.

Https: // Healthline.COM / Health / Diabetes / Drinks-for-diabetics