Vliv diabetu pro spánek

Diabetes je onemocnění, ve kterém slinivka břišní neprodukuje dostatečné množství inzulínu, což způsobuje zvýšení hladiny hladiny glukózy v krvi. Nejběžnější typy jsou diabetes typu 1 a typ 2. Pokud máte 1 typ diabetes, vaše slinivka břišní nevytvářejí inzulín, takže si musíte vzít denně. Máte-li 2-typový diabetes, vaše tělo může produkovat trochu inzulínu, ale tato částka často nestačí - to znamená, že tělo nemůže účinně používat.

V závislosti na tom, jak pečlivě řídíte hladinu cukru v krvi, můžete cítit nebo necítit projev symptomů. Krátkodobé komplikace diabetu jsou například konstantní žízeň nebo hlad, stejně jako častá močení. Tyto příznaky často ovlivňují, jak spíte.

Proč diabetes ovlivňují spánek?

V jedné studii z roku 2012, odborníci studovali vztah mezi poruchami spánku a cukrovkou (pod poškozením odkazem na obtíže s usínáním, častým probuzením mezi nočním nebo příliš dlouhým spánkem). Výzkumníci dospěli k závěru, že nedostatek spánku je rizikovým faktorem, který může zhoršit diabetes. Kompletní https: // ncbi.Nlm.NIH.GOV / PMC / články / PMC3703752 /

Přítomnost diabetu nemusí nutně znamenat, že budete mít problémy se spánkem. Záleží více na tom, jaký druh symptomů zažíváte a jak se s nimi vyrovnávají. Některé příznaky častěji způsobují problémy, když se snažíte relaxovat:

  • Vysoká hladina cukru v krvi může způsobit časté močení, takže pokud máte vysokou hladinu cukru v krvi, můžete často dostat na toaletu.
  • Přebytek glukózy v těle "táhne" vodu z tkání. Spánek se zlomí, protože chcete vstát na pití vody.
  • Symptomy nízkého krevního cukru, jako je třesoucí se, závratě a pocení, mohou také ovlivnit spánek.

Jaké typy poruch spánku jsou charakteristické pro diabetu?

Diabetes a syn

Apnoe v Sn

To je nejběžnější porucha spánku u lidí s diabetem, které se vyznačují častými dýchacími dorazemi. Noční syndrom apnoe ve snu je častější u lidí s diabetem 2 typu. To je způsobeno tím, že lidé této skupiny mají často nadbytečnou hmotnost, což zužuje respirační cesty.

Příznaky apnoe zahrnují pocit únavy během dne a chrápání během spánku. Jste náchylnější k riziku apnoe ve snu, pokud máte obezitu, nebo tento syndrom trpěl (ať už někdo z vašich příbuzných. Aby se zbavil apnoe, doporučuje se především věnovat pozornost vaší nadváhu. Můžete také použít speciální přístroj (maska ​​terapie), která během noci poskytuje konstantní tlak v dýchacích cestách.

Syndrom neklidného nohy (ISP)

ABS je stav charakterizovaný nepříjemnými pocity v nohách, které přináší člověka, aby provedl pohyb. Nejčastěji se to děje ve večerních hodinách, které se mohou ujistit nebo narušit spánek. Rizikové faktory podléhají vysoké glukóze v krvi, problémy s ledvinami a onemocněním štítné žlázy. Kromě toho může selhání vzniknout v důsledku nedostatku železa a kouření.

Nespavost

Insomnie se vyznačuje opakovanými problémy s usínáním. Vy, se spoustou pravděpodobnosti trpět insomnia, pokud často zažijete stres, a máte vysokou úroveň glukózy.

Recepce Spící pytel neukládat z nespavosti. Zjistěte si, proč nemůžete usnout (například máte tvrdé práce nebo rodinné problémy).

Tipy pro zlepšení spánku

Specialisté připravili několik tipů, které vám pomohou dostat dostatek spánku v noci.

Před spaním nepoužívejte elektronická zařízení

Nepoužívejte mobilní telefony a e-knihy. Ve večerních hodinách můžete být trochu staromódní - číst obyčejné knihy - ujišťují mysl a snižuje oční zatížení.

Nepijte alkohol

S největší pravděpodobností si myslíš, že sklo na víno uvolňuje tělo, a poté, co zasmíte rychleji. Obecně je to. Ale faktem je, že sotva budete moci spát celou osm hodin po pití alkoholu.

Minimalizovat rušivé faktory

Pokud často dorazíte v noci, stačí vypnout telefon. Koupit budík tak, aby to nezahrnovalo do mobilu.

Použijte bílý šum

Chirping ptáci v dopoledních hodinách je samozřejmě příjemným způsobem, jak se probudit, ale ne vždy. Pokud máte citlivý spánek, použijte položky, které vytvářejí další zvukové pozadí a "absorbují" rozptylováním šumu, můžete například opustit ventilátor zahrnutý v noci.

Nastavit režim spánku

Jít do postele ve stejnou dobu večer a probudit se současně ráno (včetně víkendů).

Nejezte kofein a nedělejte fyzickou aktivitu ve večerních hodinách

Nejezte kávu s kofeinem, necvičte kolem domu před spaním. Jediný druh tréninku, který bude užitečný ve večerních hodinách, je jóga.

Závěr

Mysli si, že se můžete změnit ve svém životním stylu, abyste zlepšili kvalitu spánku. I když děláte jen jednu malou změnu, může být velmi důležité. Obvykle na tvorbě zvyk jde asi tři týdny, takže je důležité držet se mu každý den.

Pokud pravidelně máte problémy se spánkem, doporučujeme kontaktovat lékaře.